Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Quest: Έρχεται διανομή μερίσματος και κερδών εις νέον

Quest: Έρχεται διανομή μερίσματος και κερδών εις νέον
Στις 15 Ιουνίου 2023, οι μέτοχοι καλούνται να εγκρίνουν τα αποτελέσματα του 2022 καθώς και την διανομή μερίσματος
Σχετικά Άρθρα
Μερισματική απόδοση της τάξεως του 4-4,5% αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να προσφέρει η εταιρεία Quest.
Στις 15 Ιουνίου 2023, οι μέτοχοι καλούνται να εγκρίνουν τα αποτελέσματα του 2022 καθώς και την διανομή μερίσματος, αλλά και έγκριση διανομής υπολοίπου κερδών εις νέον προηγούμενων χρήσεων.
Το σχέδιο αποφάσεων της Γενικής συνέλευσης, το οποίο θα περιλαμβάνει τα σχετικά ποσά αναμένεται να εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο και να αναρτηθεί την επόμενη εβδομάδα.
Η πάγια πολιτική της εταιρείας είναι η απόδοση 4-4,5% με εξαίρεση την περυσινή χρήση, όπου διανεμήθηκε 1,25 ευρώ, μετά την πώληση της Cardlink.
Μετά, όμως, την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου, η μετοχή της Quest κατέγραψε απόδοση 11% σε δυο συνεδριάσεις φθάνοντας τα 5,77 ευρώ.

Ρευστότητα 200 εκατ. ευρώ για εξαγορές

Στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές, αναφερόμενη στους ρυθμούς αύξησης των μεγεθών η διοίκηση της Quest επισήμανε ότι, αναμένει μια άνοδο ανάλογη με τα μεγέθη του 2022 ( 12%) τόσο σε πωλήσεις, όσο και λειτουργικά κέρδη.
Η ρευστότητα της εταιρείας παραμένει ισχυρή καθώς διαθέτει ταμείο και γραμμές χρηματοδότησης περί τα 200 εκατ. ευρώ.
Η Quest, θα συνεχίσει την αναζήτηση επενδύσεων και εξαγορών αποκτώντας εταιρείες και την φετινή χρονιά οι επενδυτικές δαπάνες της Quest αναμένεται να ξεπεράσουν τα 30 εκατ. ευρώ.
Η πρόσφατη εξαγορά της Quest ήταν η Έπαφος Συστήματα πληροφορικής η οποία εκτιμάται ότι θα προσθέσει ετησίως 5 εκατ. ευρώ στα έσοδα με περιθώριο EBITDA 10%.
Η Έπαφος συστήματα Πληροφορικής ( προϊόντα λογισμικού για εκπαιδευτήρια ) αποκτήθηκε έναντι 2,47 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά ο παλαιός μέτοχος θα λάβει 4,94 εκατ. ευρώ την επόμενη διετία, με βάση την απόδοση της εταιρείας. Το 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΜΗ, η Έπαφος πραγματοποίησε κύκλο εργασιών 5,5 εκατ. ευρώ έναντι 4,4 εκατ. ευρώ του 2021, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά φόρων ανήλθαν σε 628 χιλ. ευρώ από 346 χιλ. ευρώ το 2021. ( άνοδος 81,5%).
Η διοίκηση της Quest εμφανίστηκε αισιόδοξη για την αγορά πληροφορικής στην Ελλάδα αφού μόνο από τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης έχει δημιουργηθεί ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων 100 εκατ. ευρώ ενώ σημαντικές είναι οι εξαγωγές καθώς καταλαμβάνουν το 40% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών.
Η Quest, αναζητά επίσης επενδύσεις και στα φωτοβολταϊκά έργα, αν και παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις στην σύνδεση τους με το δίκτυο διανομής.
Οι ενοποιημένες πωλήσεις της Quest το πρώτο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 20,1% στα 285,9 εκατ. ευρώ, τα λειτουργικά κέρδη κατά 15,3% στα 19,4 εκατ. ευρώ ενώ τα καθαρά κέρδη μετά φόρων ανήλθαν σε 10,1 εκατ. ευρώ από 10,2 εκατ ευρώ του 2022.
Υπενθυμίζεται ότι, τα μεγέθη του πρώτου τριμήνου του 2022 περιλάμβαναν έκτακτα κέρδη 1,3 εκατ. ευρώ από την πώληση μειοψηφικών συμμετοχών.

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης