Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σκάνδαλο: Το ΤΑΙΠΕΔ ξεπούλησε 149.733,43 τ.μ προς 62 ευρώ / τ.μ. στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας

Σκάνδαλο: Το ΤΑΙΠΕΔ ξεπούλησε 149.733,43 τ.μ  προς  62 ευρώ / τ.μ. στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας
Το BN ζήτησε από το ΤΑΙΠΕΔ να πληροφορηθεί πώς έγινε η αποτίμηση της αξίας της έκτασης χωρίς να λάβει κάποια απάντηση μέχρι τη δημοσίευση του ρεπορτάζ
Σχετικά Άρθρα
Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ Νίκο Παναγιωτόπουλο  τον Βουλευτή Καβάλας Ιωάννη Πασχαλίδη, όπως και τον Δήμαρχο Παγγαίου, Φίλιππο Αναστασιάδη ευχαρίστησε δημόσια ο Καναδός επιχειρηματίας κ. Βαχίντ (Vahid) Χάντι-Τάγκι Hadi-Taghi), διότι μετά από σκληρή δουλειά συνέβαλαν στην πώληση παραλιακού μετώπου της Καβάλας συνολικής επιφάνειας 149.733,43 τ μ από το ΤΑΙΠΕΔ.
Προς 62 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο χτύπησε το ηλεκτρονικό σφυρί στο e-Auction με αρχική τιμή εκκίνησης τα 9,1 εκατ. ευρώ για να καταλήξει στο επιχειρηματία κ. Βαχίντ (Vahid) Χαντι-Τάγκι Hadi-Taghi), προς 18,5 εκατ. ευρώ μέσω της εταιρείας Ηρακλείτσα Α.Ε .

Τι πούλησε το ΤΑΙΠΕΔ

Το ακίνητο στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας αποτελείται από δύο όμορα παραθαλάσσια οικόπεδα, συνολικής επιφάνειας 149,733 στρεμμάτων.
Το ακίνητο, χωροθετημένο στον απαράμιλλης ομορφιάς κόλπο του Παλαιού, είναι επίπεδο, έχει αμμώδες παραλιακό μέτωπο μήκους 600 μ. και διαθέτει απεριόριστη θέα στον κόλπο της Καβάλας και στα ανατολικά παράλια της νήσου Θάσου.
Το ακίνητο έχει άμεση πρόσβαση στην Εγνατία Οδό, την παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας, ενώ ο παραλιακός δρόμος που συνδέει τη Νέα Ηρακλείτσα με την πόλη της Καβάλας διέρχεται από το δυτικό της όριο.
Η απόσταση του από την Καβάλα είναι 14 χλμ., από το Διεθνές Αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας 45 χλμ. και 140 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη.
Τα πλησιέστερα λιμάνια είναι η Καβάλα και η Νέα Πέραμος (2,5 χλμ.).
Η Νέα Ηρακλείτσα είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός που συνδυάζει χρήσεις τουρισμού και αναψυχής, και ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, αποτελεί περιοχή παραθεριστικής κατοικίας.
Αποτελεί πόλο έλξης τουριστών από την Βόρεια Ελλάδα, τις χώρες της Βαλκανικής και την Ευρώπη.
Τα παραπάνω πλεονεκτήματα του παραθαλάσσιου οικοπέδου δεν εκτιμήθηκαν ουσιαστικά το ΤΑΙΠΕΔ το αποτίμησε χαμηλά και κινήθηκε εσπευσμένα να ξεπουλήσει την έκταση.

Ποια είναι η εκτίμηση της αγοράς

Το ΤΑΙΠΕΔ δεν έκανε πολυετή παραχώρηση αλλά προτίμησε την πώληση «On-off» βάζοντας ως τιμή εκκίνησης τα 9,1 εκατ, ευρώ με τον επενδυτή Καναδό επιχειρηματία , να γνωρίζει ότι η αξία της έκτασης είναι διπλάσια από την αρχική τιμή που έθεσε το ΤΑΙΠΕΔ.
Όμως η ελεύθερη αγορά αποτιμά την αξία της έκτασης προς 1.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο χωρίς τις αναγκαίες επενδύσεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το BN ζήτησε από το ΤΑΙΠΕΔ να πληροφορηθεί πως έγινε η αποτίμηση της έκτασης χωρίς να λάβει κάποια απάντηση μέχρι τη δημοσίευση του ρεπορτάζ.
Η έκταση δεν έχει κανένα περιορισμό ως προς του κανόνες δόμησης μετά την πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ με τον επενδυτή να προχωρά απρόσκοπτα στα σχέδια του.
Ο τοπικός Τύπος της Καβάλας σε δημοσιεύματά του αναφέρει ότι ο επενδυτής με ανακοινώσεις του στα social αναφέρει ότι ήδη έχει προπωλήσει πολυτελείς βίλες με τον συνολικό τους αριθμός να φτάνει σε 75 κτίσματα.

Ποια είναι η Ηρακλειτσα Α.Ε.

Το καταστατικό της εταιρείας:
Στην Αθήνα, σήμερα στις δέκα οκτώ (18) του μηνός Απριλίου του έτους δύο χιλιάδες είκοσι δύο (2022), ημέρα Δευτέρα, σε συμβολαιογραφείο στην Αθήνα παρουσιάστηκε ο Βαχίντ (Vahid) Χαντί - Τάγκι (Hadi - Taghi) του Χουσείν (Hussein) και της Φαριντέ (Farideh), επιχειρηματίας, γεννημένος στο Mashad Iran κάτοικος Τορόντο Καναδά και ο Αντώνιος Παυλάκης του Γεωργίου της εταιρείας με την επωνυμία «MISTRAYA HOLDINGS CO. LIMITED», συμμετέχει με ποσοστό 49% στο μετοχικό κεφάλαιο της Ηρακλείτσας Α.Ε και ο κ Βαχίντ (Vahid) Χαντι-Τάγκι Hadi-Taghi) ελέγχει το 51% της εταιρείας.
Όμως η ηλεκτρονική δημοπρασία (e-Auction IX) που διενεργήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου 2021 για την αξιοποίηση της παραθαλάσσιας έκτασης μέσω του ιστοτόπου www.e-publicrealestate.gr και η οριστικοποίηση πώλησης της έκτασης έγινε τον Νοέμβριο του 2022 διπλασιάζοντας το τίμημα διότι διέγνωσε ότι είναι χαμηλή η αποτίμιση της αξίας της έκτασης προς πώληση ενώ το ΤΑΙΠΕΔ ξεκίνησε από πολύ χαμηλή βάση.
Στιγμιότυπο_οθόνης_2023-05-14_204310.png
Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης