Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Έρχεται μεγάλη εξαγορά ευρωπαϊκής εταιρίας από την Profile με κόστος άνω των 30 εκατ. ευρώ

Έρχεται μεγάλη εξαγορά ευρωπαϊκής εταιρίας από την Profile με κόστος άνω των 30 εκατ. ευρώ
Στα 50 εκατ. ευρώ ο τζίρος της εταιρίας σε βάθος τριετίας.
Την εξαγορά μιας εταιρείας στην Ευρώπη στα μεγέθη της Profile προανήγγειλε ο διευθύνων σύμβουλος κ Ευάγγελος Αγγελίδης μιλώντας στα μέλη της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, δημιουργώντας κλίμα ευφορίας σε χρηματιστές και σε στελέχη ΑΕΔΑΚ, οι όποιοι έδειξαν την ικανοποίησή τους από τον στόχο της διοίκησης καθώς σε χρόνο ρεκόρ θα έχει να διαχειριστεί μία Profile με διπλάσια οικονομικά μεγέθη.
Η αποκάλυψη, ήρθε όταν το BN ζήτησε να μάθει τα υψηλά διαθέσιμα που διαθέτει η εταιρεία που φτάνουν τα 14 εκατ. ευρώ, πως θα αξιοποιηθούν.
Ο κ Ε.Αγγελίδης δεν δυσκολεύτηκε να απαντήσει, καθιστώντας σαφές ότι τα υψηλά διαθέσιμα δεν θα χρησιμοποιηθούν για επιστροφή κεφαλαίου προς τους μετόχους, σημειώνοντας ότι φέτος θα « αγγίξουν» τα 20 εκατ. ευρώ.
Πρόσθεσε ότι η εταιρεία μπορεί να αυξήσει τα διαθέσιμα κεφάλαια στα 40 εκατ. ευρώ με τραπεζική χρηματοδότηση, τα οποία θα αξιοποιηθούν για την εξαγορά μίας εταιρείας στο εξωτερικό. Ο κ. Αγγελίδης ανέβασε τον πήχη των προσδοκιών για την Profile τονίζοντας ότι η οργανική ανάπτυξη που ήταν το βασικό μέλημα και θα στον διπλασιασμό των οικονομικών της μεγεθών στα 50 εκατ. ευρώ σε βάθος τριετίας.

Η Profile «μεγαλώνει» με ρυθμούς 25% το χρόνο.

Ο ιδρυτής της Profile και πρόεδρος της εταιρείας κ Χαράλαμπος Στασινόπουλος «έβαλε» στο Χρηματιστήριο Αθηνών το 2003 μια «μικρή» εταιρεία στο κλάδο της πληροφορικής και σε διάστημα 20 ετών κατάφερε να πραγματοποιεί πωλήσεις εξειδικευμένων προϊόντων σε ποσοστό 70% σε αγορές του εξωτερικού.
Η οργανική ανάπτυξη της εταιρείας τα τελευταία χρόνια ήταν ταχύτατη αφού ο κύκλος εργασιών από τα 13 εκατ. ευρώ ανήλθε στα 25 εκατ. ευρώ το 2022.
Φέτος αναμένεται να πιάσει τα 30 εκατ. ευρώ και σε τρία χρόνια στα 50 εκατ. ευρώ. Πάντως το ακροατήριο που παρακολούθησε την ενημέρωση ζήτησε από τη διοίκηση τι έχει να μοιραστεί με την επενδυτική κοινότητα που τα τελευταία χρόνια δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στη εταιρεία.
Ο κ. Αγγελίδης ανακοίνωσε ότι η διανομή μερίσματος θα είναι αυξημένη κατά 25% με το ποσό που διανεμηθεί θα ανέλθει στα 4 λεπτά του ευρώ.
Ωστόσο χρηματιστές και θεσμικοί επενδυτές άφησαν να εννοηθεί ότι η τρέχουσα τιμή των 3,25 ευρώ ανά μετοχή έχει καταγράψει τις υψηλές προσδοκίες της διοίκησης με την χρηματιστηριακή αξία της Profile να διαμορφώνεται στα 80,9 εκατ. ευρώ.

Οι νέες συμβάσεις ύψους 90 εκατ. ευρώ.

Η Profile προσδοκά σε συμβάσεις ύψους 90 εκατ. ευρώ την τρέχουσα χρήση από 50 εκατ. ευρώ το 2022.
Τα προϊόντα της φτάνουν σε 48 χώρες σε όλο το κόσμο.
Είναι τοποθετημένα σε επενδυτικούς οργανισμούς για τη διαχείριση χαρτοφυλακίων όπως και τραπεζικά προϊόντα τα οποία ανταγωνίζονται άλλων διεθνών πολυεθνικών ομίλων.
Ο Όμιλος το 2022 παρουσίασε το «Finuevo Suite», την τραπεζική in-a-box πλατφόρμα νέας γενιάς που αποτελείται από το «Finuevo Core» και το «Finuevo Digital».
Επιπλέον, παρουσιάστηκε η νέα λύση «Acumen.plus Loan Portfolio Management» για μεγάλες επιχειρήσεις, ναυτιλιακές εταιρείες.
Υπήρξε σημαντική αναβάθμιση της βραβευμένης πλατφόρμας διαχείρισης επενδύσεων Axia Suite, για εταιρείες Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων και Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών.

Τα δύο κέντρα ερευνών....

Η Profile διατηρεί δύο ερευνητικά κέντρα το ένα στη Θεσσαλονίκη και το άλλο στην Κύπρο.
Το 70% του κόστους της εταιρείας αφορά στο εξειδικευμένο προσωπικό με τη μερίδα του λέοντος να πηγαίνει σε συνεργάτες του εξωτερικού.
Στην Ελλάδα απασχολεί 197 άτομα τα οποία στοχεύουν σε συνεργασίες με το Δημόσιο , το οποίο εκσυγχρονίζεται με ταχείς ρυθμούς.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης