Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ο ΟΤΕ θα πουλήσει την Telekom Mobile Romania και θα επιστρέψει κεφάλαιο – Η κυβέρνηση θέλει... την Αττική Οδό στην Intrakat

Ο ΟΤΕ θα πουλήσει την Telekom Mobile Romania και θα επιστρέψει κεφάλαιο – Η κυβέρνηση θέλει... την Αττική Οδό στην Intrakat
Η Κυβέρνηση θέλει να δώσει την Αττική οδό στην Intrakat
Η ΔΕΗ πραγματοποίησε μια μεγάλη επένδυση στην Ρουμανία, η οποία θα χρειαστεί χρόνο για να αποδώσει αλλά αποτελεί μέρος της νέας στρατηγική της ΔΕΗ.
Σήμερα η ΔΕΗ έχει κεφαλαιοποίηση 3,02 δισεκ. και τιμή 7,90 ευρώ.
Ο ΟΤΕ για τον οποίο έχουν γραφεί πολλά μέχρι και σχέδια πώλησης από την Deutsche Telecom, ωστόσο η Γερμανική εταιρία ως βασικός μέτοχος έχει απορρίψει τις φήμες αυτές.
Ωστόσο μια νέα πληροφορία διαρρέεται από διάφορους κύκλους, που θέλουν ο ΟΤΕ... που πούλησε το 54% της Telekom Romania σταθερής τηλεφωνίας... τώρα σχεδιάζει να πουλήσει τις δραστηριότητες της κινητής τηλεφωνίας την Telekom Mobile Romania (TMR) που την ελέγχει σχεδόν καθολικά... και να προχωρήσει σε μεγάλη επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους του ΟΤΕ.
Το σενάριο αυτό, εάν επιβεβαιωθεί θα αποτελέσει ισχυρό bonus στους μετόχους του ΟΤΕ.
Ο ΟΤΕ έχει χρηματιστηριακή αξία 5,8 δισεκ. και τιμή 13,36 ευρώ παραμένει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα καθηλωμένη.

Η Κυβέρνηση θέλει να δώσει την Αττική οδό στην Intrakat

Η διαδικασία του διαγωνισμού για την Αττική Οδό ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη.
Τα σχήματα είναι διαμορφωμένα και κατά καιρούς έχουν αναφερθεί ποιοι είναι οι πιο ισχυροί διεκδικητές της Αττικής Οδού.
Ωστόσο κυβερνητικός παράγοντας ανάφερε ότι κάποια στελέχη της κυβέρνησης θέλουν να δώσουν το έργο της Αττικής Οδού στην Intrakat η οποία πρόσφατα εξαγόρασε τον Άκτωρ.
Το σχήμα με την Macquarie θεωρείται ισχυρός διεκδικητής, όπως και ο Μυτιληναίος αλλά φαίνεται ότι στην Κυβέρνηση προτιμούν, Intrakat.
Να σημειωθεί ότι το σχήμα των Μπάκου, Καυμενάκη και Εξάρχου έχει ισχυρά ερείσματα στην Κυβέρνηση… αφού συμμετείχαν μεταξύ άλλων και στην διάσωση της Attica bank.
Βέβαια σε μια ανοικτή διαγωνιστική διαδικασία, το τίμημα καθορίζει τον πλειοδότη και προφανώς δεν μπορεί κανείς να προδικάσει το αποτέλεσμα...


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης