Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών - Τζαννετάκης (Μotor Oil): Συνέπεια, συνέχεια, σταθερότητα

8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών - Τζαννετάκης (Μotor Oil): Συνέπεια, συνέχεια, σταθερότητα
«Αν το πιστέψουμε ως χώρα, μπορούμε να γίνουμε ενεργειακός κόμβος με ενεργειακή αυτονομία. Όμως πρέπει και η χώρα να ακολουθεί το ίδιο με εμάς μότο: συνέπεια, συνέχεια, σταθερότητα ώστε να το επιτύχει», είπε ο Π. Τζαννετάκης
O Πέτρος Τζαννετάκης ,Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Μotor Oil, μίλησε για τα 50 χρόνια ιστορίας της Motoroil και τη διαδρομή που έχει κάνει από το 1979 οπότε και απέκτησε το πρώτο της διυλιστήριο και έκανε εξαγωγές, μέχρι το σήμερα και τις προκλήσεις της εποχής. Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος του Alpha TV κα. Mαρία Νικόλτσιου.
Η συζήτηση διεξάγεται στα πλαίσια του 8ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιείται 26-29 Απριλίου 2023 στους Δελφούς υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
Η Motor Οil ξεκίνησε ως μία εξαγωγική εταιρεία και στη συνέχεια, με την εξαγορά της Shell, μπήκε και στην εγχώρια αγορά. Τώρα εξάγει σε 45 χώρες και το μότο της εταιρίας είναι τα τρία «σ», συνέπεια-συνέχεια-σταθερότητα.
Παρά το γεγονός ότι ως εταιρεία, διατηρεί το οικογενειακό της προφίλ, έχει μετεξελιχθεί σε μία frontier firm. Συνεχίζει να καθοδηγείται από την οικογένεια, να βάζει το σπόρο και τη δομή η οικογένεια , αλλά πλεον στηρίζεται στην ομάδα της, το ανθρώπινο δυναμικό της, δηλαδή, και με αυτοπεποίθηση, φαντασία και όραμα για την ηγεσία, προχωρά δυναμικά.
Ήδη από το 2018 προετοιμάζεται για την «πράσινη εποχή» και μέχρι το 2030 ελπίζει να είναι σε θέση να έχει επιτύχει τους στόχους της επιτάχυνσης, της ενεργειακής μετάβασης και της βιώσιμης απόδοσης.
Από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έχει πάρει χρηματοδότηση 40 δισεκατομμυρίων ευρώ για ηλεκτροφορτιστές και πρατήριο υδρογόνου.
«Αν το πιστέψουμε ως χώρα, μπορούμε να γίνουμε ενεργειακός κόμβος με ενεργειακή αυτονομία. Όμως πρέπει και η χώρα να ακολουθεί το ίδιο με εμάς μότο: συνέπεια, συνέχεια, σταθερότητα ώστε να το επιτύχει», είπε ο κ. Τζαννετάκης και συμπλήρωσε ότι «έχει ξεκινήσει η εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων, και αν αυτό συνδυαστεί με τις δομές του κράτους, το αποτέλεσμα θα είναι καλό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης