Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ακρίτας: Αύξηση καθαρών κερδών για το 2022, στα 0,7 εκατ. ευρώ

Ακρίτας: Αύξηση καθαρών κερδών για το 2022, στα 0,7 εκατ. ευρώ
Τα οικονομικά αποτελέσματα της AKRITAS για το 2022
Σχετικά Άρθρα
Παρά τις δυσμενείς πληθωριστικές συνθήκες και την ενεργειακή κρίση που πυροδότησε ο πόλεμος στην Ουκρανία, το 2022 αποτελεί ορόσημο για τα οικονομικά αποτελέσματα της AKRITAS σηματοδοτώντας την πλήρη ανάκαμψή της.
Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του 2022 παρουσίασε αύξηση 17,9% διαμορφούμενος σε €43,4 εκατ. έναντι €36,8 εκατ. την προηγούμενη περίοδο. Ο δείκτης EBITDA διαμορφώθηκε σε κέρδη ποσού €4,4 εκατ. έναντι €3,6 εκατ. την προηγούμενη χρήση, ήτοι αύξηση 22,01%, ενώ τα Καθαρά Κέρδη Μετά Φόρων ανήλθαν σε €0,7 εκατ. έναντι ζημίας €0,4 εκατ. την προηγούμενη χρήση.
Στα ως άνω δεδομένα συνέβαλαν η συνεχής βελτίωση της παραγωγικότητας σε συνδυασμό με το μείγμα πωλήσεων και την εμπορική πολιτική της Εταιρίας, η ορθή διαχείριση του κόστους των α’ υλών και της ενέργειας, καθώς και η σταθεροποίηση των λοιπών λειτουργικών εξόδων. Όλα αυτά συνέβαλαν στη σημαντική αύξηση του μικτού ενοποιημένου περιθωρίου πωλήσεων, το οποίο ανήλθε σε 13,01% έναντι 11,21% κατά την προηγούμενη χρήση.
Οι προκλήσεις από την αβεβαιότητα που υπάρχει στο οικονομικό περιβάλλον συνεχίζονται, ενώ τα σημάδια επιβράδυνσης της οικονομίας σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο είναι πλέον εμφανή. Η Διοίκηση της AKRITAS παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις και διαμορφώνει την στρατηγική της με στόχο την έγκαιρη προσαρμογή στις συνθήκες που διαμορφώνονται, με έμφαση στην αειφόρο ανάπτυξη και τη βιωσιμότητά της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης