Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

BriQ: Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου

BriQ: Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου
Η Τακτική Γενική Συνέλευση κατόπιν νόμιμης ψηφοφορίας εξέλεξε το νέο 8μελές Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο θα διοικεί την εταιρεία για τέσσερα (4) έτη από σήμερα, ήτοι μέχρι την 26η Απριλίου 2027, και η θητεία του θα παραταθεί αυτόματα μέχρι την πρώτη Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας μετά τη λήξη της
Η Γενική Συνέλευση της Briq Properties ενέκρινε την εκλογή των ακολούθων 8 προσώπων ως μέλη και όρισε τα εξ αυτών ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, λαμβανομένων υπ' όψιν και των διατάξεων του ν. 4548/2018, του ν. 4706/2020, της Εγκυκλίου 60/2020 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, του Καταστατικού της Εταιρείας, του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας της Εταιρείας και της Πολιτικής Καταλληλότητας μελών ΔΣ της Εταιρείας.

Ως εκ τούτων, εκλέχθηκαν τα ακόλουθα πρόσωπα:

1. Θεόδωρος Φέσσας,

2. Άννα Αποστολίδου,

3. Απόστολος Γεωργαντζής,

4. Ευτυχία Κουτσουρέλη,

5. Ευστράτιος Παπαευστρατίου,

6. Ελένη Λινάρδου,

7. Μάριος Λασανιάνος,

8. Παναγιώτης-Αριστείδης Χαλικιάς.

Περαιτέρω, ορίστηκαν ως ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου οι κ.κ.:

1. Ευστράτιος Παπαευστρατίου,

2. Ελένη Λινάρδου,

3. Μάριος Λασανιάνος

Αναλυτική αιτιολογική πρόταση για τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου έχει δημοσιευθεί στον διαδικτυακό τόπο της Εταιρείας https://www.briqproperties.gr/ependutikes-sheseis/genikessuneleuseis/ σύμφωνα με το άρθρο 18 παρ 1 του ν. 4706/2020.

Σύμφωνα με την ως άνω εισήγησή του, το Διοικητικό Συμβούλιο διαπίστωσε τα εξής, βάσει των βιογραφικών των υποψήφιων μελών καθώς και της σχετικής αξιολόγησης τους από την Επιτροπή Υποψηφιοτήτων:

α) τα ως άνω μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου πληρούν τα κριτήρια καταλληλότητας που ορίζονται στην Πολιτική Καταλληλότητας των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας καθώς διαθέτουν τα εχέγγυα ήθους, τη φήμη, τις γνώσεις, την εμπειρία, την ανεξαρτησία κρίσης και τις δεξιότητες που απαιτούνται για την εκτέλεσή των καθηκόντων που τους ανατίθενται. Επιπλέον, σημειώνεται ότι υπάρχει επαρκής εκπροσώπηση ανά φύλο τουλάχιστον είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) επί του συνόλου των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

β) δεν συντρέχουν κωλύματα ή ασυμβίβαστα στο πρόσωπο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, ως προς τις διατάξεις του ν. 4706/2020, του εφαρμοζόμενου Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης και του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας της Εταιρείας

γ) η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις του ν. 4706/2020, αναφορικά με τον αριθμό των ανεξάρτητων μη εκτελεστικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

δ) έκαστο εκ των ανεξαρτήτων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου πληροί τις προϋποθέσεις ανεξαρτησίας του άρθρου 9 του ν. 4706/2020.

Η Τακτική Γενική Συνέλευση κατόπιν νόμιμης ψηφοφορίας εξέλεξε το νέο 8μελές Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο θα διοικεί την εταιρεία για τέσσερα (4) έτη από σήμερα, ήτοι μέχρι την 26η Απριλίου 2027, και η θητεία του θα παραταθεί αυτόματα μέχρι την πρώτη Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας μετά τη λήξη της.

Ορισμός νέας Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας

Η Γενική Συνέλευση κατόπιν νόμιμης ψηφοφορίας αποφάσισε, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρ. 44 του ν. 4449/2017 ως ισχύει, τα εξής:

α) η Επιτροπή Ελέγχου θα είναι Επιτροπή του Διοικητικού Συμβουλίου, αποτελούμενη αποκλειστικά από μη εκτελεστικά Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου,

β) Τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου είναι στην πλειοψηφία τους ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη,

γ) Η θητεία των μελών της Επιτροπής θα ακολουθεί τη θητεία τους ως μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, ήτοι θα είναι τετραετής μέχρι την 26η Απριλίου 2027 παρατεινόμενη αυτοδικαίως μέχρι την Τακτική Γενική Συνέλευση που θα συνελθεί ή θα συγκληθεί μετά τη λήξη της θητείας του, ήτοι εν προκειμένω μέχρι την Τακτική Γενική Συνέλευση 2027.
Τα μέλη της Επιτροπής θα οριστούν από το Διοικητικό Συμβούλιο από μέλη του τα οποία θα διαθέτουν επαρκή γνώση στον τομέα που δραστηριοποιείται η Εταιρεία και θα πληρούν τα κριτήρια του άρθρου 44 παρ. 1 του ν. 4449/2017.
Στη συνέχεια, εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο να ορίσει τα ανεξάρτητα Μη Εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ. που θα καταλάβουν τις θέσεις των μελών της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας, σύμφωνα με τα ανωτέρω.
Τέλος, αποφασίστηκε ότι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου θα ορισθεί από τα μέλη της Επιτροπής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης