Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σταθόπουλος (BC Partners): Η Ελλάδα έχει αναπτυξιακό απόθεμα, αλλά χρειάζεται σταθερότητα

Σταθόπουλος (BC Partners): Η Ελλάδα έχει αναπτυξιακό απόθεμα, αλλά χρειάζεται σταθερότητα
Η Ελλάδα έχει αναπτυξιακό απόθεμα που δεν το έχουν άλλες χώρες, δήλωσε στο Φόρουμ των Δελφών
Αισιόδοξος ότι παρότι μπορεί να υπάρξει και άλλη κρίση, αυτή θα είναι αντιμετωπίσιμη, εμφανίστηκε ο Νίκος Σταθόπουλος μιλώντας στο Φόρουμ των Δελφών.
Ωστόσο επεσήμανε ότι πληθωρισμός και επιτόκια θα παραμείνουν υψηλότερα για περισσότερο χρόνο.
Υπάρχει τεράστια ρευστότητα στα private equity, κάπου πρέπει να διοχετευτεί.
Ωστόσο η τιμολόγηση του ρίσκου σε περιόδους κρίσης γίνεται όλο και πιο δύσκολη.
Ο επενδυτής πρέπει να βρει ποιοι κλάδοι και ποιες εταιρείες θα περάσουν γρηγορότερα την αβεβαιότητα. «Αυτή την περίοδο η αυτοπεποίθηση και η αισιοδοξία είναι κρίσιμη, αλλά και η τόλμη για να ‘πατήσει τη σκανδάλη’».
Αναφορικά με την κατάσταση στην Ελλάδα δήλωσε ότι υπάρχει ένας «αέρας» ότι υπάρχει σταθερότητα και ανάπτυξη, συγκριτικά μεγαλύτερη από άλλες χώρες της Ευρώπης. Η χώρα ξεπέρασε αρκετές παθογένειες, ακόμα βέβαια δεν έχει φτάσει στο τέρμα. Είμαστε σε ένα κομβικό σημείο και ελπίζω να μην το χάσουμε και γυρίσουμε πίσω.
Η Ελλάδα έχει αναπτυξιακό απόθεμα που δεν το έχουν άλλες χώρες.
Το κράτος πρέπει να δημιουργήσει το περιβάλλον για να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα. Θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξει σταθερότητα και συνέπεια, σχολίασε με αφορμή τις εκλογές.
Αναφορικά με την απόφαση να επενδύσει στην εκπαίδευση (σ.σ. ΑΚΜΗ, Μητροπολιτικό Κολλέγιο), σημείωσε ότι έχει χαρακτηριστικά που «συμπαθεί πολύ» και αυτά είναι ανθεκτικότητα και ανάπτυξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης