Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το νέο φιντάνι των ΕΛΤΑ ή αλλιώς ο κύριος «Πότε θα πληρωθώ» τα 5.300 ευρώ (plus) το μήνα

Το νέο φιντάνι των ΕΛΤΑ ή αλλιώς ο κύριος «Πότε θα πληρωθώ» τα 5.300 ευρώ (plus) το μήνα
Η νυν διοίκηση του κ. Γρηγόρη Σκλήκα αποδέχθηκε το ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου από τα τέλη Ιανουαρίου 2023
Τα ΕΛΤΑ παραμένουν στον αστερισμό του κυβερνητικού κόμματος, καθώς είναι ο κρατικός οργανισμός που δίνει δουλειά σε ανθρώπους του κόμματος με την περίμετρο των προσλήψεων κατά καιρούς να περιλαμβάνει και φίλους της εκάστοτε διοίκησης.
Η νυν διοίκηση του κ Γρηγόρη Σκλήκα, προερχόμενου από μία επιτυχή πορεία στον ιδιωτικό τομέα, αποδέχθηκε το ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου από τα τέλη Ιανουαρίου 2023.
Το moto του νέου διευθύνοντος συμβούλου είναι …. Unfold the future (ξεδιπλώστε το μέλλον) … το οποίο στην πράξη παραφράζεται …ξεδιπλώστε τις προσλήψεις.
Ο νεοεισερχόμενος κ Σκλήκας στα ΕΛΤΑ έχει την αίσθηση ότι στο δικό του Οργανισμό δεν υπάρχουν «σταθμάρχες», ενώ πιθανόν θα γίνει αντιληπτό από το ίδιο όταν πληροφορηθεί από την γραμματέα του ότι δεν μπήκε στην τράπεζα το δεκαπενθήμερο.
Ο οικονομικός διευθυντής των ΕΛΤΑ , όπως μας πληροφορούν δεν έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες της επιχείρησης σε βαθμό που δυσκολεύεται να προσδιορίσει τις εισροές με αποτέλεσμα το φυσικό ταμείο να μην ταυτίζεται με το λογιστικό.
Το προσωπικό της οικονομικής διεύθυνσης φοβάται ότι ο αρμόδιος για τα οικονομικά της επιχείρησης θα κατανοήσει τελευταίος ότι δεν υπάρχουν λεφτά για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων. Η δύσκολη προσαρμογή του οικονομικού διευθυντή με τις ιδιαιτερότητες των ΕΛΤΑ σχετίζεται και με το γεγονός ότι η προηγούμενη διοίκηση Κωσνταντόπουλου Μπαλούρδου, ανέθεσε τη διεύθυνση οικονομικού σε κάποιον που δεν κατέχει πτυχίο ΑΕΙ. Οι γνώσεις περί των οικονομικών προέρχεται από σχολεία που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τη θέση του, λένε έγκυρες πηγές.

Την ίδια στιγμή ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ κ Γρηγόρης Σκλήκας φτιάχνει τη δική του ομάδα αξιοποιώντας τις παλιές θέσεις που είχαν δημιουργήσει οι προηγούμενες διοικήσεις για προσλήψεις κομματικών στελεχών.
Μετά την αποχώρηση της κας Κλεοπάτρας Αγγελίδη, εμφανίστηκε νέο πρόσωπο και ανυπόμονο που δεν συνδέεται με τις προσφερόμενες υπηρεσίες αλλά πότε θα πληρωθεί.
Πρόκειται για το νέο νομικό σύμβουλο των ΕΛΤΑ στη θέση της κας Αγγελίδη, ο οποίος δικαιολογημένα βιάζεται να πληρωθεί διότι η σύμβαση του προβλέπει μικτές αποδοχές 5.300 ευρώ.
Η βιασύνη του να φτάσει στο …ταμείο με τις «πλάτες» του διευθύνοντος συμβούλου ήταν τόση που προηγήθηκε από την ανακοίνωση στη «Διαύγεια».

Η θέση του διευθυντή ως νομικού συμβούλου της εταιρείας του προσθέτει ακόμη το ποσό των 1000 ευρώ το μήνα για να του καλύψει τα πάγια έξοδα που κάνει για την εταιρεία.
Η πλειονότητα των στελεχών αξιοποιεί το μηνιαίο κονδύλι για να καλύψει τις δαπάνες του νοικοκυριού. Ο οικονομικός διευθυντής παρότι είναι ο θεματοφύλακας επιτρέπει οι μηνιαίες πάγιες εντολές των 1000 ευρώ να καταβάλλονται με αποδείξεις από το σούπερ μάρκετ που είναι παράνομη με βάση τον κανονισμό των ΕΛΤΑ.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης