Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το κατηγορητήριο Ηλιόπουλου στον διαχειριστικό έλεγχo της ΜIG - Διαγραφή τόκων 5 εκατ. από Πειραιώς;

Το κατηγορητήριο Ηλιόπουλου στον διαχειριστικό έλεγχo της ΜIG - Διαγραφή τόκων 5 εκατ. από Πειραιώς;
Οι κατηγορίες προέκυψαν ύστερα από εκθέσεις ανεξάρτητων εκτιμητών
Σχετικά Άρθρα
Τις κατηγορίες της “ παραπλάνησης επενδυτικού κοινού, χειραγώγησης, προνομιακής πληροφόρησης, κατάχρησης αγοράς” και της παραβίασης του νόμου για τα συνδεδεμένα μέρη (4548/2018 )” περιέλαβε χθες στην διαδικασία για τον διαχειριστικό έλεγχο της ΜIG, η πλευρά του εφοπλιστή κ. Μ. Ηλιόπουλου.
Ενώ η Τράπεζα Πειραιώς έχει αποκτήσει το 61,88% της ΜIG και έλαβε παράταση μέχρι τις 21 Απριλίου, για την περιόδου αποδοχής της Δημόσιας πρότασης, χθες ολοκληρώθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η κατάθεση των εγγράφων για τον διαχειριστικό έλεγχο στην ΜIG, με την απόφαση να αναμένεται σε περίπου δύο μήνες.
Οι κατηγορίες προέκυψαν ύστερα από εκθέσεις ανεξάρτητων εκτιμητών, τις οποίες κατέθεσαν οι δικηγόροι του ιδιοκτήτη της Sea Jets.
Σύμφωνα με τις εκθέσεις, η αξία των ακινήτων της θυγατρικής της ΜIG ( RKB Σερβία ) δεν ξεπερνά τα 70 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας η αξία των ακινήτων κινείται στα 200 εκατ. ευρώ.
Όπως υποστηρίζει η πλευρά Ηλιόπουλου, από τον επιτόπιο έλεγχο που πραγματοποίησε η εταιρεία Colliers ( Σερβία ) η αξία των ακινήτων εκτιμήθηκε σε 70 εκατ. ευρώ, ενώ η επίσης Σερβική Μillenial υπολόγισε την αξία σε 60 εκατ. ευρώ.
Αντίθετα, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, η εταιρεία American Appraisal εκτίμησε από την.. Αθήνα τα ακίνητα με αξία 200 εκατ. ευρώ δίχως να προχωρήσει σε επιτόπιο έλεγχο και χωρίς αντιπρόσωπο στην Σερβία.
Παράλληλα, οι μέτοχοι της μειοψηφίας κατήγγειλαν ότι, οι αποφάσεις που λήφθηκαν κατά τις Γενικές Συνελεύσεις της ΜIG είναι άκυρες καθώς η Πειραιώς και Strix ήταν συνδεδεμένα μέρη με την ΜIG, ως εκ τούτου δεν είχαν δικαίωμα ψήφου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πλευρά της Πειραιώς δεν κατατέθηκε η έκθεση της American Appraisal ( 200 εκατ. ευρώ )

Μείωση επιτοκίου στο 1%;

Επιπρόσθετα, στον φάκελο του διαχειριστικού ελέγχου για την ΜIG συμπεριλήφθηκε και το θέμα της αναδιάρθρωσης δανεισμού της ( 87 εκατ. ευρώ ) καθώς η Τράπεζα Πειραιώς φέρεται να προχώρησε σε επιμήκυνση του δανεισμού, ύψους 87 εκατ. ευρώ, διαγράφοντας τόκους 5 εκατ. ευρώ και μειώνοντας το επιτόκιο σε 1% ( συμπεριλαμβανόμενου του Εuribor ).
Kαι το εύλογο ερώτημα που τίθεται πως πραγματοποιήθηκε διαγραφή τόκων δανείων σε ακίνητα αξίας 200 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι, κατά την διαδικασία του αιτήματος του διαχειριστικού ελέγχου δεν χρειάζεται η απόδειξη των καταγγελιών, αλλά αρκεί η πιθανολόγηση ενώ εν αντιθέσει με την διαδικασία των προσωρινών διαταγών, το δικαστήριο θα πρέπει να αιτιολογήσει την όποια απόφαση.
Εφόσον το δικαστήριο κάνει δεκτό το αίτημα του διαχειριστικού ελέγχου, τότε οι αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων δεν παράγουν αποτέλεσμα και θεωρούνται αυτοδικαίως άκυρες.

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης