Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Θ. Φέσσας (Quest): Προς νέες εξαγορές στην πληροφορική - Δύσκολη η αύξηση της διασποράς στην μετοχή

Θ. Φέσσας (Quest): Προς νέες εξαγορές στην πληροφορική - Δύσκολη η αύξηση της διασποράς στην μετοχή
Δεν έχουμε δεχτεί πρόταση για πώληση μετοχών δηλώνει ο βασικός μέτοχος του ομίλου
Σχετικά Άρθρα
Σε εξαγορές μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στον κλάδο της πληροφορικής στοχεύει η διοίκηση του Ομίλου Quest η οποία όμως δεν άνοιξε τα χαρτιά της αλλά σημείωσε ότι η πρόθεση της είναι να διευρύνει το χαρτοφυλάκιο της με δραστηριότητες που εμφανίζουν ικανοποιητικά περιθώρια κέρδους.
Στην κατάμεστη αίθουσα του Χρηματιστηρίου Αθηνών στη λεωφόρο Αθηνών παρουσία του προέδρου Θεόδωρου Φέσσα και της αντιπροέδρου κας Ευτυχίας Κουτσουρέλης, ο διευθύνων σύμβουλος κ Απόστολος Γεωργαντζής, ο αναπληρωτής CEO Μάρκος Μπιτσάκος και ο Αλέξανδρος Ρούστας, περιέγραψαν το μέλλον της Quest Συμμετοχών αναδεικνύοντας ότι η Quest δεν … φοβάται να πουλήσει ένα πετυχημένο brand όπως έγινε πρόσφατα με την Carlink με τον κ Μπιτσάκο να θυμίζει στο ακροατήριο πως στα μέσα της δεκαετίας του 2000 δεν δίστασε να αποχωριστεί την Q telecom που με το τίμημα που εισέπραξε η μητρική εταιρεία μπήκε σε τροχιά σημαντικής ανάπτυξης.

Εξαπλασιασμός του EBITDA σε 10 χρόνια.


Το 2013 παρουσίασε πωλήσεις 295 εκατ. ευρώ και το 2022 ξεπέρασαν το 1 δισ ευρώ, το EBITDA από τα 12 εκατ. ευρώ πήγαν στα 72 εκατ. ευρώ.
Από το 2012 μέχρι τα τέλη του 2022 έχει διανείμει το ποσό των 158 εκατ. ευρώ στους μετόχους μέσω μερισμάτων και επιστροφής κεφαλαίων.
Ο πρόεδρος κ Θεόδωρος Φέσσας όταν ρωτήθηκε αν έχει δεχτεί αιτήματα επενδυτών να πουλήσει ένα μέρος των μετοχών που κατέχει, απάντησε με ένα ΌΧΙ , ενώ η γλώσσα του σώματος έδειξε ότι θα συζητούσε ένα τέτοιο σενάριο, με τον Μπιτσάκο να παρεμβαίνει και να λέει ότι δεν το αποκλείει, για να πάρει εκ νέου το λόγο ο κ Φέσσας για να προσθέσει ότι η διασπορά των μετοχών είναι θέμα σημειώνοντας ότι ανέρχεται στο 25% και είναι δύσκολο να διευρυνθεί.

Τα ΕΛΤΑ Courier ρίχνει τις τιμές κάτω του κόστους.

Η διοίκηση δέχθηκε ερώτηση για την προσφυγή που έχει κάνει η ACS για την κρατική χρηματοδότηση που δέχονται τα ΕΛΤΑ και μέρος των κεφαλαίων μεταφέρονται στα ΕΛΤΑ Courier, τα οποία στη συνέχεια «χτυπάνε» τις τιμές αναλαμβάνοντας αντίστοιχο έργο ταχυμεταφορών κάτω του κόστους.
Ωστόσο η διοίκηση δεν ήταν σε θέση να περιγράψει που βρίσκεται η υπόθεση και πότε θα ολοκληρωθεί από την αρμόδια επιτροπή της Ε.Ε.
Ο διευθύνων σύμβουλος κ Απόστολος Γεωργαντζής κατέστησε σαφές ότι φέτος θα συνεχιστεί η αύξηση των πωλήσεων όπως και της κερδοφορίας με τα περσινά επίπεδα , επαναλαμβάνοντας όμως ότι ο Όμιλος επιδιώκει να έχει δραστηριότητες με υψηλά περιθώρια κέρδους αναφέροντας ότι η εταιρεία που δραστηριοποιείται στην ενέργεια έχει πολύ καλές επιδόσεις και συμβάλει στα λειτουργικά κέρδη. Οι πωλήσεις προήλθαν από την εμπορική δραστηριότητα του Ομίλου αλλά οι μικρότερες δραστηριότητες ενισχύουν την κερδοφορία του.

Η Apple με χαμηλά περιθώρια κέρδους.


Η Quest μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Γ. Δημητρίου θα εισέλθει δυναμικά στο κλιματισμό με υψηλά περιθώρια κέρδους. Ιδιαίτερα ικανοποιημένη ήταν η διοίκηση από την πορεία πώλησης των προϊόντων της Apple όπως και της Xiaomi .
Ειδικά για την Apple ειπώθηκε ότι υπάρχουν σκέψεις να ανοίξει τέσσερα νέα καταστήματα αλλά η αναζήτηση δεν είναι εύκολη διότι ο αμερικανικός κολοσσός θέτει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά για τα σημεία πώλησης στην λιανική.
Δεν έδειξαν ιδιαίτερο άγχος αν η Apple αποφασίσει να κάνει μόνη της προώθηση τους στην εγχώρια αγορά.
Η διοίκηση τόνισε ότι υπάρχουν παράλληλα δίκτυα πώλησης προϊόντων και η δική τους συμμετοχή στο σύνολο για είναι πολύ ικανοποιητική που διασφαλίζει τη μεταξύ τους συνεργασία. Τέλος να σημειωθεί ότι το 24% των πωλήσεων προήλθε από 30 χώρες και το 90% των πωλήσεων αφορούσε επιχειρήσεις και μόλις το 10% καταναλωτές.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης