Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Goldman Sachs: Επενδύει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε 3 ελληνικά ξενοδοχεία στη Χαλκιδική - Τα σχέδια και για άλλες αγορές

Goldman Sachs: Επενδύει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε 3 ελληνικά ξενοδοχεία στη Χαλκιδική - Τα σχέδια και για άλλες αγορές
Η Goldman Sachs σχεδιάζει να επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε ελληνικά ξενοδοχεία, αναφέρει η Wall Street Journal
Σχετικά Άρθρα
«Μπάσιμο» στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά με επένδυση εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τα έσοδά της διαφοροποιώντας το χαρτοφυλάκιο των assets, αναμένεται να πραγματοποιήσει η αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs, σύμφωνα με όσα αναφέρει η γνωστή εφημερίδα των ΗΠΑ Wall Street Journal.
Ειδικότερα, η Goldman Sachs σχεδιάζει «να επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε ελληνικά ξενοδοχεία, αλλά και να αγοράσει... περισσότερα ακίνητα!».
Αυτό αναφέρει η Wall Street Journal, προσθέτοντας πως το προς επένδυση ποσό κινείται μεταξύ 150 και 200 εκατομμυρίων ευρώ (163 εκατομμύρια δολάρια έως 217 εκατομμύρια δολάρια) και αφορά τρία παραθαλάσσια θέρετρα στη βόρεια περιοχή της Χαλκιδικής.
Πηγές είπαν στην Journal πως η Goldman αγόρασε τα ξενοδοχεία τον Οκτώβριο και τώρα σχεδίαζε να τα ανακαινίσει.
Υπενθυμίζεται πως τον Μάιο του περασμένου έτουςη ελληνική εφημερίδα ανέφερε ότι η Goldman Sachs βρισκόταν σε συζητήσεις με την GHotels για την απόκτηση ενός ξενοδοχείου πέντε αστέρων και δύο μονάδων τεσσάρων αστέρων στην Καλλιθέα Χαλκιδικής.
Η αξία των ακινήτων εκτιμάται ότι κυμαίνεται μεταξύ 80 και 90 εκατομμυρίων ευρώ.
Η Capital Quest ανέφερε τον Οκτώβριο ότι η Goldman Sachs σχεδίαζε να επενδύσει σε ξενοδοχεία ως μέρος μιας προσπάθειας να αξιοποιήσει την ακμάζουσα ελληνική τουριστική βιομηχανία.
H WSJ ανέφερε επίσης ότι η Goldman αναζητούσε ακίνητα στην Ελλάδα όπως και αλλού στην Ευρώπη, με σκοπό να τα διαχειρίζεται πιθανώς υπό ένα μόνο εμπορικό σήμα.
Η αναφερόμενη επένδυση στην Ελλάδα αποτελεί ορόσημο στην προσπάθεια εξόδου «της χώρας από μια τεράστια ύφεση μετά το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό κραχ, με αρκετές υποβαθμίσεις της πιστοληπτικής της ικανότητας να αποθαρρύνουν τους διεθνείς επενδυτές.
Η οικονομία της είναι στο ίδιο μέγεθος με το 2001, και ακόμη δεν έχει φτάσει στο peak του 2008, σύμφωνα με στοιχεία του FRED.
Ωστόσο, η έλευση της δεξιάς κυβέρνησης Μητσοτάκη φαίνεται ότι έφερε περισσότερες ιδιωτικές ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα, ενισχύοντας τον τουριστικό τομέα της».
Η χώρα εκτιμάται ότι σημείωσε ρεκόρ αφίξεων κατά τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν το 2023, σύμφωνα με την Deutsche Welle.
Ωστόσο, η εν λόγω επένδυση έρχεται καθώς οι νέοι αντίθετοι άνεμοι συγκλονίζουν τις τράπεζες και ειδικότερα τον τομέα των ακινήτων.
Τα εμπορικά ακίνητα αντιμετωπίζουν πιθανή κρίση, καθώς τα αυξανόμενα επιτόκια αυξάνουν το ασφάλιστρο κινδύνου για ομόλογα που συνδέονται με τον κλάδο.
Πηγές είπαν στην Journal ότι τα ακίνητα της Goldman θα διοικούνται από το τμήμα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της, το οποίο αναζητά σταθερές πηγές εσόδων - εκτός του πιο ασταθούς χρηματοπιστωτικού τομέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης