Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Επιστροφή κεφαλαίου στην Ελλάκτωρ φέρνει η πώληση της Άκτωρ στην Ιntrakat – Η αποτίμηση των 214 εκατ. ευρώ

Επιστροφή κεφαλαίου στην Ελλάκτωρ φέρνει η πώληση της Άκτωρ στην Ιntrakat – Η αποτίμηση των 214 εκατ. ευρώ
Η επόμενη ημέρα της Ελλάκτωρ μετά την πώληση του Άκτωρα…
Σχετικά Άρθρα
Ανοίγει ο δρόμος για επιστροφή κεφαλαίου από την Ελλάκτωρ, μετά την πώληση της Άκτωρ στην Intrakat, με αποτίμηση 214 εκατ. ευρώ.
Η δυνατότητα επιστροφής κεφαλαίου προκύπτει από τη μεγάλη αύξηση της ρευστότητας της εταιρείας που φέρνει η πώληση της Ακτωρ.
Η Άκτωρ θα επενδύσει κυρίως στον τομέα των Υποδομών… αξιοποιώντας τα έσοδα της συναλλαγής σε δραστηριότητες με μακροπρόθεσμες και προβλέψιμες αποδόσεις, τις Παραχωρήσεις και τα έργα ΣΔΙΤ / τη Διαχείριση Απορριμμάτων και την Ανάπτυξη – Διαχείριση ακινήτων.
Ο Όμιλος παραμένει στις κορυφαίες θέσεις στον τομέα των Παραχωρήσεων στην Ελλάδα με προβλεπόμενες ταμειακές ροές από τα υφιστάμενα έργα που υπερβαίνουν τα 1,3 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια.
Η ανάπτυξη του εν λόγω κλάδου αποτελεί μία εκ των βασικών προτεραιοτήτων του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, την οποία πρόκειται να ενδυναμώσει περαιτέρω με έργα ΣΔΙΤ σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων, επωφελούμενος των σημαντικών προοπτικών που παρουσιάζει η ελληνική αγορά στους τομείς των Μεταφορών, των Κτηριακών και των Τουριστικών Υποδομών και του Περιβάλλοντος.
Όσον αφορά στον Κλάδο Περιβάλλοντος, ο Όμιλος συνεχίζει μέσω της ΗΛΕΚΤΩΡ, η οποία εφαρμόζει τεχνολογίες αιχμής στον κλάδο διαχείρισης απορριμμάτων και παραγωγής πράσινης ενέργειας, να παρέχει καινοτόμες περιβαλλοντικές υπηρεσίες στη χώρα, με ετήσια έσοδα άνω των €120 εκ.
Επιπρόσθετα, ο Όμιλος διατηρεί συμμετοχές στον Κλάδο Ανάπτυξης Ακινήτων (Real Estate) μέσω της REDS.
Η REDS αναμένεται να αναπτύξει ένα φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο ύψους €400 εκατ. (Γούρνες – Καμπάς)
Τέλος, μέσω της ANEMOS RES, στην οποία διατηρεί ποσοστό 25%, δραστηριοποιείται στον Κλάδο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης