Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τι συμβαίνει στον ΟΤΕ – Το colpo grosso σε εξέλιξη και η απουσία των ελεγκτικών αρχών απέναντι στην υποτιμητική κερδοσκοπία

Τι συμβαίνει στον ΟΤΕ – Το colpo grosso σε εξέλιξη και η απουσία των ελεγκτικών αρχών απέναντι στην υποτιμητική κερδοσκοπία
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς οφείλει να ενεργοποιήσει άμεσα μηχανισμούς και να αποτρέψει αυτή την αισχρή χειραγώγηση στην μετοχή του ΟΤΕ αλλά και η διοίκηση του ΟΤΕ πρέπει να προστατεύσει την φήμη του ομίλου και να προστατεύσει τους μετόχους.
Τι συμβαίνει στον ΟΤΕ;
Μετά τις κατά καιρούς φήμες ότι η Deutsche Telecom σχεδιάζει να πουλήσει ή ακόμη και να κάνει δημόσια πρόταση και τις ακόλουθες διαψεύσεις… η μετοχή του ΟΤΕ συνεχίζει να διολισθαίνει στα 12,70 ευρώ και χρηματιστηριακή αξία 5,5 δισεκ. ευρώ.

Όπως πάντα το bankingnews (BN) αναδεικνύει τις ακρότητες και υπερβολές που συντελούνται στην χρηματιστηριακή αγορά.
Αναδείξαμε την φουσκάρα της ΔΕΗ… αφού υλοποίησε αύξηση κεφαλαίου στα 9 ευρώ η μετοχή υποχώρησε στα 4,76 ευρώ που με ακρίβεια προβλέψαμε και τώρα έχοντας προβεί σε σημαντική εξαγορά στην Ρουμανία… έχει κολλήσει κάτω από την τιμή της αύξησης στα 7,8850 ευρώ.

Αναδείξαμε επί μεγάλο χρονικό διάστημα τις μεθοδεύσεις και απάτες που συντελέστηκαν στην Attica bank που υλοποιεί αύξηση κεφαλαίου χωρίς να έχει δημοσιεύσει αποτελέσματα χρήσης 2022 για να αποκαλύψει το πραγματικό ύψος ζημιών.
Δεν έχει αποκαλύψει τις ζημιές από τις τιτλοποιήσεις NPEs, η Attica bank εμφανίζει αρνητικά ίδια κεφάλαια αλλά κάποιοι έπαιζαν παιχνίδια στην μετοχή.

Αναδείξαμε την χειραγωγούμενη άνοδο του ελληνικού χρηματιστηρίου με τον Γενικό Δείκτη να φθάνει στις 1.150 μονάδες όπου τονίσαμε ότι πρόκειται για παραλογισμό…

Αναδείξαμε έγκαιρα όταν οι μετοχές των τραπεζών ενισχύονταν επί καθημερινής βάσεως τον παραλογισμό στις αποτιμήσεις.
Έφθασαν να έχουν μεγαλύτερη αποτίμηση από την BNP Paribas και την Ισπανική Santander.
Οι μετοχές των τραπεζών ήταν φούσκα και έγκαιρα προειδοποιήσαμε τους κινδύνους που κρύβει η ακατανόητη άνοδος των τραπεζικών μετοχών το προηγούμενο διάστημα.

Το σχέδιο υποτιμητικής κερδοσκοπίας στον ΟΤΕ

Σήμερα αναδεικνύουμε ένα άλλο θέμα το σχέδιο υποτιμητικής κερδοσκοπίας στον ΟΤΕ που εκτελείται μεθοδικά εδώ και 6 μήνες και συντηρείται με δήθεν αιτιολογία την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων χρήσης 2022 που σε κάθε περίπτωση δεν δικαιολογούν την υποτιμητική κερδοσκοπία.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πρέπει να ερευνήσει τι συμβαίνει στην μετοχή του ΟΤΕ, θεωρούμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο κατάφωρης χειραγώγησης, απαιτείται άμεσος έλεγχος για την προστασία των επενδυτών.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πρέπει να διερευνήσει το εξής φαινόμενο.
Στον πίνακα τιμών του ελληνικού χρηματιστηρίου έχουμε εντοπίσει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα ότι γίνονται τεράστιες αγορές μετοχών στο ΟΤΕ πάντα με θετικό πρόσημο και στο κλείσιμο της ίδιας ημέρας στις δημοπρασίες εκτελούνται ανοικτές πωλήσεις 100.000 με 200.000 μετοχές συντονισμένα προκειμένου να κλείσει η μετοχή του ΟΤΕ χαμηλότερα.

Το ίδιο έργο συντελείται πολύ τακτικά στην μετοχή του ΟΤΕ.
Εκτιμούμε ότι κάποιοι αγοράζουν στα χαμηλά ήδη μεταξύ 14 και 16 ευρώ έχουν αγοραστεί 45 εκατ μετοχές προφανώς για να πουληθούν υψηλότερα ή να εκτελέσουν κάποιο άλλο σχέδιο.
Στο κόλπο φαίνεται ότι είναι 3 μεγάλες χρηματιστηριακές εταιρίες που θα τις αναφέρουμε… προσεχώς…. που λειτουργούν συντονισμένα στο κλείσιμο των συνεδριάσεων με ανοικτές πωλήσεις.

Το υποτιμητικό σχέδιο… είναι σε γνώση και σε ορισμένους παράγοντες της κυβέρνησης που μπορεί ακόμη να φθάνει και στην πώληση του 7,43% των μετοχών του δημοσίου σε χαμηλές τιμές.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς οφείλει να ενεργοποιήσει άμεσα μηχανισμούς και να αποτρέψει αυτή την αισχρή χειραγώγηση στην μετοχή του ΟΤΕ αλλά και η διοίκηση του ΟΤΕ πρέπει να προστατεύσει την φήμη του ομίλου και να προστατεύσει τους μετόχους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης