Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ηλιόπουλος (Seajets): Δεν κάνουμε λογιστικά τερτίπια - Αιχμές για τις τράπεζες - Mε ποσοστό 13% στη MIG

Ηλιόπουλος (Seajets): Δεν κάνουμε λογιστικά τερτίπια - Αιχμές για τις τράπεζες - Mε ποσοστό 13% στη MIG
Ερωτώμενος για τις εξελίξεις στην MIG, απάντησε πως δεν κάνει λογιστικά τερτίπια, ούτε ενδιαφέρεται για οικονομικό όφελος
Σχετικά Άρθρα

Μπορεί να έκανε λογοπαίγνιο με τον αγγλικό όρο Shipowner (ιδιοκτήτης πλοίων) που ακουστικά μοιάζει με τον ιδιοκτήτη προβάτων (sheepowner) και να δήλωσε πως αισθάνεται “τσοπάνης” μπροστά σε όλους όσοι παίζουν χρηματιστήριο, αλλά μόνο τσοπάνη δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις τον  επιχειρηματία κ. Ηλιόπουλο της Sea jets.
Διότι σε μια περίοδο όπου θα κυκλοφορήσουν περισσότερες από μια αποτιμήσεις για την Attica (1,85 ευρώ απο Πειραιώς) και σύντομα 2,59 ευρώ από την Strix, o κ. Hλιόπουλος ξέρει να διακρίνει καλά ότι, οι αποτιμήσεις των πλοίων για το Αιγαίο είναι κάτι περισσότερο απο ισολογισμούς – αν και τους τελευταίους τους γνωρίζει καθώς τους χρησιμοποιεί στην “μάχη” με την MIG -  Τράπεζα Πειραιώς.
Χθες πρός τιμή της μνήμης του πατέρα του Παναγιώτη Ηλιόπουλου ανακοίνωσε την ίδρυση ομώνυμου ιδρύματος και την δωρεά κεφαλαίων 2 εκατ. ευρώ ώστε να συνεχιστεί το όραμα του για τις Κυκλάδες και το Αιγαίο, μέσω δράσεων για τις ανάγκες των νησιών σε υγεία, παιδεία, πολιτισμό, περιβάλλον.
Η απόφαση για το ίδρυμα λήφθηκε πριν μια εβδομάδα, ενω η πρόσφατη επίσκεψη στην Τουρκία  ήταν αυθόρμητη στις 14 Φεβρουαρίου.
Μέσα σε 24 ώρες συναντήθηκε την  Τουρκική ηγεσία στο πλέον ανώτατο επίπεδο ( πρόεδρος Ερντογάν, Υπουργό εξωτερικών Τσαβούσογλου, πρώην πρωθυπουργό ) δωρίζοντας 1 εκατ. ευρώ για τις άστεγες οικογένειες.
Και ο σκοπός του, όπως τόνισε δεν είναι το κέρδος καθώς δεν γνωρίζει πόσο χρόνο θα πάρει να εξομαλυνθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Καταγγελίες για τις τράπεζες

Ερωτώμενος για τις εξελίξεις στην MIG, απάντησε οτι δεν είναι η κατάλληλη ημέρα, αλλά πρόσθεσε πως δεν κάνουμε λογιστικά τερτίπια, ούτε ενδιαφέρεται για οικονομικό όφελος
“ Όταν θα έλθει η ωρα όμως, θα είμαι έτοιμος με την πανοπλία μου.”
Σε ερώτηση για το χρηματιστήριο, απάντησε ότι, ο ίδιος και η οικογένεια του πότε δεν έχει ασχοληθεί αν και την περίοδο των ανακεφαλαιοποιήσεων στήριξε τις ελληνικές τράπεζες.
“Και την περίοδο της πανδημίας μας έχουν φερθεί με το χειρότερο τρόπο, καθώς η εταιρεία δεν έλαβε χρήματα μέσω των κρατικών ενισχύσεων και εισπράξαμε αρνήσεις, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία συνέχισε να λειτουργεί”.
Ο κ. Ηλιόπουλος διεύψευσε επίσης δημοσίευμα ότι, είχε ζητήσει δάνεια απο την Πειραιώς, εξέλιξη η οποία σημαίνει ότι, η “μάχη’ δεν θα σταματήσει στις 3 Μαρτίου.

Αυξήθηκε στο 12,99% το ποσοστό του μπλοκ Ηλιόπουλου στη MIG

Στο μεταξύ, σε νέα αύξηση της θέσης του προχώρησε της ομάδας του Μάριου Ηλιόπουλου, όπως προκύπτει από ανακοίνωση στο χρηματιστήριο.
Πλέον έχει ανέβει στο 12,99% καθώς η Myltiway Investments Ltd απέκτησε στις 20 Φεβρουαρίου επιπλέον 0,18% της MIG.
Η εταιρία «Multiway Investments Ltd», ο κ. Αντώνης Κλεάνθους, η εταιρία «Ratio Holding Ltd», η κα Δέσποινα Ηλιοπούλου, ο κ. Γεώργιος Κανελλόπουλος και ο κ. Ηλίας Μπέζας γνωστοποίησαν σήμερα προς την «MARFIN INVESTMENT GROUP ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» (στο εξής «η Εκδότρια»), ένεκα της συντονισμένης άσκησης δικαιωμάτων ψήφου του άρθρου 10 περ. α΄ του Ν. 3556/2007, ότι η εταιρία «Multiway Investments Ltd» διενήργησε χρηματιστηριακώς την παρακάτω συναλλαγή σε μετοχές της Εκδότριας:
σδ_1.JPG
Σημειώνεται ότι έως την 20.2.2023 η εταιρία «Multiway Investments Ltd» κατείχε 59.106.648 δικαιώματα ψήφου, ήτοι ποσοστό 6,29% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εκδότριας.

Δημ. Παφίλας
dpafilas@yahoo.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης