Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Do Value: Επιταχύνει τις πωλήσεις - Δεσμευτικές προσφορές τέλη Φεβρουαρίου για Heliopolis και Suez

Do Value: Επιταχύνει τις πωλήσεις - Δεσμευτικές προσφορές τέλη Φεβρουαρίου για Heliopolis και Suez
Αποκλίσεις 10-50% στις τιτλοποιήσεις...
Σχετικά Άρθρα
Στα τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται να κατατεθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δεσμευτικές προσφορές για την πώληση δυο τιτλοποιημένων χαρτοφυλακίων κόκκινων δανείων (Heliopolis – Suez) από την Do Value.
H εταιρεία διαχείρισης αφενός επιταχύνει τις προσπάθειες για την ανάκτηση οφειλών και εκτέλεση του business plan, και αφετέρου επιχειρεί να δημιουργήσει νέο momentum στην δευτερογενή αγορά δανείων, καθώς στην συνέχεια θα ακολουθήσουν νέες πωλήσεις τμημάτων χαρτοφυλακίων.
Η άνοδος του κόστους χρήματος ( επιτόκια ) προκάλεσε μούδιασμα στην αγορά, έτσι όπως θα δούμε οι εταιρείες διαχείρισης Do Value, Intrum, Cepal “αναθερμαίνουν” την αγορά φέρνοντας εμπροσθοβαρώς εισπράξεις με πωλήσεις τιτλοποιημένων δανείων.
Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, οι στόχοι για τις 15 τιτλοποιήσεις - οι οποίες έχουν λάβει τις εγγυήσεις του προγράμματος Ηρακλής - όχι μόνο έχουν βρίσκονται εκτός στόχων, αλλά παρουσιάζουν απόκλιση η οποία κυμαίνεται μεταξύ 10-50%!
Παρά λοιπόν τις σχεδόν μαζικές πωλήσεις τιτλοποιημένων χαρτοφυλακίων οι αποδόσεις δεν επιτυγχάνονται ούτε με τις ρυθμίσεις στις οποίες έχει προχωρήσει το σύνολο των εταιρειών (στόχος 3,2 δισ. ευρώ μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023), ούτε με τους πλειστηριασμούς, καθώς πολλοί κηρύσσονται άγονοι.
Oι εταιρείες διαχείρισης, λόγω της πανδημίας, είχαν λάβει 12μηνη παράταση για την επίτευξη των στόχων, και σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών εταιρειών διαχείρισης δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση, συνεπώς θα τεθεί το ζήτημα των κυρώσεων για τις τιτλοποιήσεις.

Οι υποφήφιοι για heliopolis - Suez - Oι κινήσεις από τις υπόλοιπες εταιρείες

H Do Value προσδοκά να έχει τις δεσμευτικές προσφορές για τα δυο χαρτοφυλάκια μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός ώστε να τις ολοκληρώσει όσο το δυνατόν ταχύτερα. Το χαρτοφυλάκιο Heliopolis, λογιστικής αξίας 400 εκατ. ευρώ και συνολικής απαίτησης 800 εκατ. ευρώ, θα υποβάλλουν δεσμευτικές προσφορές τα funds Mountstreet, Fortress – Bain , και η Deva – Intrum.
To χαρτοφυλάκιο αφορά οφειλές 7000 στεγαστικών και μικρών επιχειρηματικών δανείων.
Για το χαρτοφυλάκιο Suez, λογιστικής αξίας 200 εκατ. ευρώ και συνολικής απαίτησης 300 εκατ. ευρώ, δεσμευτικές προσφορές αναμένονται από τα funds Fortress, Lone star, Βracebridge, Pepper.
To χαρτοφυλάκιο Suez, περιλαμβάνει οφειλές 2.000 δανειοληπτών οι οποίοι ενταχθεί στον νόμο Κατσέλη και εξυπηρετούν την ρύθμιση που έχουν πετύχει δικαστικά.
Και τα δύο χαρτοφυλάκια προέρχονται από τις τιτλοποιήσεις Cairo I και II.
Προηγήθηκε η πώληση δανείων ύψους 254 εκατ. ευρώ από 75 ξενοδοχείων από την Ιntrum (project Τethtys).
Η τελευταία έχει βγάλει προς πώληση και 40 οινοποιεία και 100 επιχειρήσεις τροφίμων.
Η Cepal, πρόσφατα πέτυχε την πρώτη πώληση χαρτοφυλακίου ρυθμισμένων δανείων αξίας 30 εκατ. ευρώ προς την Optima bank.
Οι απαιτήσεις αφορούσαν επιχειρηματικά δάνεια μεγάλων και μικρών επιχειρήσεων.

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης