Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οι συνεχείς καθυστερήσεις σε ένα «κλεισμένο» deal της Τέρνα Ενεργειακής προκαλούν ερωτηματικά – Χαλάει η συμφωνία;

Οι συνεχείς καθυστερήσεις σε ένα «κλεισμένο» deal της Τέρνα Ενεργειακής προκαλούν ερωτηματικά – Χαλάει η συμφωνία;
Έχουν παρέλθει περίπου 14 μήνες από τότε που άρχισαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Τέρνα Ενεργειακής και των υποψήφιων μνηστήρων, και ενώ οι τράπεζες υποστηρίζουν ότι το deal είναι κλεισμένο, οι καθυστερήσεις εγείρουν πολλά ερωτηματικά
Εδώ και πάρα πολλούς μήνες αναφέρεται από πλήθος παραγόντων της αγοράς ότι το deal της Τέρνα Ενεργειακής με την Macquarie και First Sentier έχει κλείσει και απομένουν κάποια ζητήματα, όπως η έγκριση από την επενδυτική επιτροπή της First Sentier.
Παρόλα αυτά όμως έχουν παρέλθει περίπου 14 μήνες από τότε που άρχισαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Τέρνα Ενεργειακής και των υποψήφιων μνηστήρων, και ενώ οι τράπεζες υποστηρίζουν ότι το deal είναι κλεισμένο, οι καθυστερήσεις εγείρουν πολλά ερωτηματικά.
Σύμφωνα με φήμες που ακόμη δεν επιβεβαιώνονται, η Macquarie ζητά να αποχωρήσει από το σχήμα της συμφωνίας.
Σήμερα, 2 Φεβρουαρίου 2023, η μετοχή της ΓΕΚ Τέρνα υποχωρεί 3,88% στα 11,88 ευρώ με κεφαλαιοποίηση 1,23 δισ. και της Τέρνα Ενεργειακή χάνει 4,31% στα 19,00 ευρώ με κεφαλαιοποίηση 2,20 δισ.
Η διοίκηση της Τέρνα Ενεργειακής και της ΓΕΚ Τέρνα, υπό τον Γιώργο Περιστέρη, θα πρέπει να αποσαφηνίσει στην αγορά τι πραγματικά συμβαίνει.
Πρώτον, γιατί υπάρχουν αυτές οι καθυστερήσεις;
Δεύτερον, γιατί μέχρι τώρα το σχήμα της Macquarie και της First Sentier, που από κοινού διεκδικούν στην Τέρνα Ενεργειακή, δεν έχουν προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις;
Τρίτον, γιατί η μετοχή είναι έρμαιο απαράδεκτης κερδοσκοπίας, η οποία μέσω φημών ανεβαίνει απότομα και κατεβαίνει πάλι απότομα;

Υψηλή μεταβλητότητα στις μετοχές

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κατέγραψε χαμηλό ημέρας στα 11,28 ευρώ και στο -8,74% με τον όγκο των συναλλαγών να αυξάνεται σημαντικά.
Υψηλό ημέρας είχε γράψει στα 12,40 ευρώ.
Ανάλογη και η εικόνα για την Τέρνα Ενεργειακή η οποία βρέθηκε να χάνει έως και 6,97% (18,56 ευρώ) για να περιορίσει κάπως την πτώση στη συνέχεια στο 4,5%.
Στην αγορά αναμένουν τις εξελίξεις της πώλησης της Τέρνα Ενεργειακής, μία συμφωνία που σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπήρχαν είχε κλείσει και το θέμα ήταν στη χρηματοδότηση της εξαγοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης