Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Κούτρας και Κυπριακή Wade Adams ενδιαφέρονται για την εξαγορά της Ελλάκτωρ... αρνήθηκε deal η Άβαξ

Κούτρας και Κυπριακή Wade Adams ενδιαφέρονται για την εξαγορά της Ελλάκτωρ... αρνήθηκε deal η Άβαξ
Το 27% της Ελλάκτωρ που ανήκει σε Reggeborgh και Atlas και μπορεί να πουληθεί άμεσα και η συμφωνία μετόχων που δίνει δικαίωμα πρώτης προτίμησης στη Motor Oil
Την πόρτα της Άβαξ και της ΕΛΛΑΚΤΩΡ χτύπησε σύμφωνα με πληροφορίες ο Δημήτρης Κούτρας σε συνεργασία με τον Κυπριακό όμιλο κατασκευαστικό Wade Adams.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρότασή του δεν έγινε τουλάχιστον σε πρώτη φάση δεκτή από τον όμιλο Άβαξ ενώ η Reggebrogh και η Atlas φέρονται τουλάχιστον στην παρούσα φάση να συζητούν την πώληση ποσοστού 27%.
Ειδικότερα η Reggeborgh συζητά την πώληση ποσοστού 17% και η Altas του 10% που κατέχει.
Η αξία του ποσοστού αυτού σε τρέχουσες τιμές υπερβαίνει τα 160 εκ ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τη συμφωνία μετόχων που έχει συνάψει η Reggeborgh με τον όμιλο της Motor Oil μπορεί να πουλήσει άμεσα ποσοστό 17% ενώ για το υπόλοιπο 30% έχει δικαίωμα πρώτης προτίμησης η Motor Oil.
Υπό αυτές τις συνθήκες για να εξαγοράσει το ποσοστό που κατέχουν οι μεγαλομέτοχοι σήμερα της ΕΛΛΑΚΤΩΡ θα πρέπει να καταβάλει ποσό της τάξεως των 500 εκ ευρώ, ποσό το οποίο είναι προφανές ότι αποφέρει σημαντικές υπεραξίες στους υφιστάμενους μετόχους.
Είναι άγνωστο αν οι δυνατότητες των ενδιαφερόμενων αγοραστών φτάνουν στην καταβολή ενός τόσο σημαντικού ποσού.
Σε κάθε περίπτωση πάντως η συμφωνία μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ έχει αυστηρές προβλέψεις για υποχρεωτική σύμπραξη των δύο ισχυρών μετόχων ακόμα και για την πώληση περιουσιακών στοιχείων που θα μπορούσαν να ενδιαφέρουν το σχήμα Κούτρα-Wade Adams όπως για παράδειγμα η Τομή που κατέχει πτυχίο 6ης τάξης και η Ηλέκτωρ.
Σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι το σχήματα Κούτρα-Κυπρίων έχει ενδιαφέρον να εισέλθει στον κλάδο των κατασκευών μετά το ναυάγιο που φαίνεται ότι υπήρξε με τη Δομική Κρήτης.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης