Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η DGComp αναμένει απάντηση από τα ΕΛΤΑ για την κρατική χρηματοδότηση και το παρασκήνιο με την ACS Courier

Η DGComp αναμένει απάντηση από τα ΕΛΤΑ για την κρατική χρηματοδότηση και το παρασκήνιο με την ACS Courier
Τα ΕΛΤΑ υποθηκεύουν το ένα ακίνητο πίσω από το άλλο
Σχετικά Άρθρα
Με άκρα μυστικότητα χειρίζεται η διοίκηση των ΕΛΤΑ το ερωτηματολόγιο που έλαβε από την DGcomp αφού αναζητά απαντήσεις για την κρατική χρηματοδότηση της εταιρείας με την υλοποίηση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου τον Δεκέμβριο του 2020. Η διαδικασία υλοποιήθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών & Περιουσίας (Ε.Ε.ΣΥ.Π.) κατέχει το 100% των μετοχών των ΕΛΤΑ.
Το ποσό της αύξησης κεφαλαίου ανήλθε στα 100 εκατ. ευρώ.
Η διερεύνηση της υπόθεσης προκλήθηκε από την εταιρεία ACS Courier θυγατρική εταιρεία του ομίλου Quest, η οποία θεωρεί ότι νοθεύεται ο ανταγωνισμός διότι τα ΕΛΤΑ λαμβάνουν κρατικό χρήμα όταν τα ταμεία της αδειάζουν ενώ διαμορφώνει τιμολόγια κάτω του πραγματικού κόστους σε σχέση με τις ιδιωτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις ταχυμεταφορές και τις ταχυδρομικές υπηρεσίες.
Η αρμόδια Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Επιτροπής πιάνει δουλειά αλλά σε ρυθμούς χελώνας δεν ικανοποιούν την ενδιαφερόμενη πλευρά .
Η εταιρεία Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ Α.Ε. ιδρύθηκε το 2000, δραστηριοποιείται στην αγορά με την μητρική Εταιρεία να συμμετέχει με ποσοστό 99,98%, ενώ με 0,02% συμμετέχουν οι εργαζόμενοι μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών (Π.Ο.Σ.Τ.).
Η απόφαση της DG comp αναμένεται να δημοσιοποιηθεί σε δύο ακόμη και τρία χρόνια δίνοντας ουσιαστικά πολύτιμο χρόνο στα ΕΛΤΑ τα οποία στην παρούσα φάση κινούνται στην κόψη του ξυραφιού.
Το μέλλον των ΕΛΤΑ θα κριθεί τους επόμενους επτά μήνες διότι αργά γρήγορα θα ζητήσει οικονομική υποστήριξη από το Υπερ Ταμείο ως βασικό μέτοχο της εταιρείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα έσοδα των καταστημάτων εμφανίζουν μείωση έως 35% μετά την πρόσφατη αύξηση του κόστους προμήθειας για την αποπληρωμή λογαριασμών στα ταμεία των καταστημάτων των ΕΛΤΑ. Η προμήθεια για την πληρωμή λογαριασμών ρεύματος διαμορφώνεται στο 1,90 ευρώ ανά λογαριασμό όταν ο ανταγωνισμός κινείται στην περιοχή του 1 ευρώ.

Οι Διοικήσεις αλλάζουν ενώ τα προβλήματα παραμένουν


Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι των ΕΛΤΑ θα υποστούν τις συνέπειες των λαθών των διορισμένων διοικήσεων , οι οποίες έρχονται και παρέρχονται. Στους κόλπους των εργαζομένων επικρατεί έντονη ανησυχία για την καταβολή της μισθοδοσίας τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει η επιλογή εταιρείας που θα κάνει τον έλεγχο των οικονομικών των ΕΛΤΑ όταν το αρχικό σχέδιο προέβλεπε ότι μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου θα ήταν έτοιμο το πόρισμα του ελέγχου.

Τα ΕΛΤΑ υποθηκεύουν το ένα ακίνητο πίσω από το άλλο

Μεταξύ των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα ΕΛΤΑ είναι ότι έχει εξαντλήσει τις εγγυήσεις για την εκταμίευση δανείων καθώς τα «καλά» είναι υποθηκευμένα.
Συγκεκριμένα:
Κατά την 31η Δεκεμβρίου 2019 έχουν δοθεί προς προσημείωση στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων τα εξής ακίνητα της Εταιρείας:
1) το ακίνητο της Καισαριανής επί της οδού Αδριανουπόλεως αριθμ. 45,
2) το ακίνητο της Πάτρας επί της οδού Ζαίμη και Μαιζώνος,
3) το ακίνητο στο Κρυονέρι Αττικής επί της οδού Λεύκης αριθμ. 128,
4) το ακίνητο στον Πειραιά επί της οδού Φίλωνος 36 και 5) το ακίνητο στην Αθήνα, επί των οδών Λένορμαν και Κωνσταντινουπόλεως. Κατά την 31η Δεκεμβρίου 2019 έχουν δοθεί προς προσημείωση στην Τράπεζα Αττικής τα εξής ακίνητα της Εταιρείας:
1) Οικόπεδο στην περιοχή «Ντεπώ» του Δήμου Θεσσαλονίκης επί της οδού Νεστ. Τύπα & Δελφών 4,
2) Οικόπεδο στον Δήμο Άνω Γλυφάδας επί της οδού Γορτυνίας 18,
3) Οικόπεδο στον Δήμο Νέας Σμύρνης επί της οδού Αγ. Αναργύρων & Ναζλίου,
4) Οικόπεδο στον Δήμο Λάρισας επί της οδού Δούκα Δράμας & Ανωνύμων,
5) Κτίριο στα Ιωάννινα επί της οδού Μ. Μπότσαρη και 28ης Οκτωβρίου,
6) Κτίριο στη Νέα Ιωνία Αττικής επί της οδού Λ. Ηρακλείου 241,
7) Κτίριο στο Αγρίνιο επί της Πλατείας Ειρήνης και
8) Κτίριο στον Δήμο Βόλου επί της οδού Δημητριάδος 209.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης