Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

HELLENiQ ENERGY: Δωρεάν διανομή πετρελαίου θέρμανσης σε δομές και πολυμελείς οικογένειες

HELLENiQ ENERGY: Δωρεάν διανομή πετρελαίου θέρμανσης σε δομές και πολυμελείς οικογένειες
Ο Όμιλος εδώ και 14 χρόνια συνεισφέρει με δωρεά πετρελαίου θέρμανσης κατά την περίοδο του χειμώνα σε δημόσιες δομές, όπως σχολεία στους όμορους δήμους όπου δραστηριοποιείται, που το έχουν ανάγκη…
Δημόσιες δομές, καθώς και πολυμελείς οικογένειες, στηρίζει φέτος με δωρεάν διάθεση πετρελαίου θέρμανσης η HELLENiQ ENERGY στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας "Κύμα Ζεστασιάς".
Ο Όμιλος εδώ και 14 χρόνια συνεισφέρει με δωρεά πετρελαίου θέρμανσης κατά την περίοδο του χειμώνα σε δημόσιες δομές, όπως σχολεία στους όμορους δήμους όπου δραστηριοποιείται, που το έχουν ανάγκη.
Φέτος, αναγνωρίζοντας τις επιπτώσεις της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης στην κοινωνία, η HELLENiQ ENERGY επεκτείνει τις δράσεις της. Ήδη έχει ανακοινώσει τη δωρεά πετρελαίου θέρμανσης σε τέσσερα παιδιατρικά νοσοκομεία και μονάδες σε Αττική και Θεσσαλονίκη, ενώ ανακοίνωσε την επέκταση της δράσης προσφοράς πετρελαίου θέρμανσης σε πολυμελείς οικογένειες της χώρας μας με χαμηλό εισόδημα.
Η HELLENiQ ENERGY, μέσα από τις θυγατρικές της εταιρείες ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και ΕΚΟ, θα προχωρήσει σε προσφορά πετρελαίου θέρμανσης εν όψει και της εορταστικής περιόδου, στοχεύοντας σε χιλιάδες πολυμελείς οικογένειες χαμηλών εισοδημάτων και καλύπτοντας έως 500 λίτρα ανά οικογένεια.
Από το πρόγραμμα δωρεάς πετρελαίου θέρμανσης της HELLENiQ ENERGY αναμένεται να επωφεληθούν περισσότερες από 20.000 οικογένειες που διαμένουν σε όλη την Ελλάδα, τα μέλη των οποίων ξεπερνούν τα 100.000 άτομα.
Το Πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και το Υπουργείο Οικονομικών, έχοντας την πολύτιμη στήριξη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Πώς μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή

Στη διαδικτυακή πλατφόρμα https://zestasia.helleniq.gr, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν αναλυτικά τις πληροφορίες του προγράμματος και τους όρους συμμετοχής και να κάνουν την αίτησή τους έως τις 31/12/2022.
Οι ενδιαφερόμενοι για να συμμετάσχουν πρέπει να πληρούν τα παρακάτω κριτήρια:
- Να έχουν τέσσερα τουλάχιστον παιδιά και άνω
- Να καταναλώνουν πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης και να διαθέτουν στη φορολογική τους κατοικία δεξαμενή αποθήκευσης και καυστήρα
- Να διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα
- Να έχουν χαμηλό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα που με βάση τον αριθμό των προστατευόμενων τέκνων εμπίπτει στα εισοδηματικά κριτήρια που έχουν θεσπιστεί σύμφωνα με την Έρευνα Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών για το έτος 2021 της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και έχουν προσαυξηθεί κατά 10,5% από την HELLENiQ ENERGY, με στόχο να συμπεριληφθούν ακόμα περισσότερες οικογένειες. Συγκεκριμένα, για μία οικογένεια με 4 παιδιά το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 20.500€, ενώ αυξάνεται κατά 2.626€ για κάθε επιπλέον τέκνο πέραν των τεσσάρων.
Οι χρήστες αφού συμπληρώσουν στο https://zestasia.helleniq.gr τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και τον Αριθμο Παροχής Ηλεκτρικού Ρεύματος της φορολογικής τους κατοικίας, συνδέονται αυτόματα με τον ιστότοπο της ΑΑΔΕ, η οποία ελέγχει εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα, σύμφωνα με την εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση για το έτος 2021, ενώ ακολούθως ενημερώνει την HELLENiQ ENERGY για τους δικαιούχους.
Η πρωτοβουλία ανακοινώθηκε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από κοινού με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων την 1η Δεκεμβρίου, παρουσία του Υπουργού κ. Κωστή Χατζήδάκη και της Υφυπουργού κα Μαρίας Συρεγγέλα καθώς και του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της HELLENiQ ENERGY κ. Γιάννη Παπαθανασίου και του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Ανδρέα Σιάμισιη. Ο Όμιλος ευχαρίστησε την ΑΑΔΕ και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γιώργο Πιτσιλή, καθώς και το προσωπικό της Ανεξάρτητης Αρχής, με το οποίο εδώ και αρκετούς μήνες υπήρξε πολύ καλή συνεργασία, ώστε να υλοποιηθεί αυτό το πρόγραμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης