Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σε Vinci και Ελλάκτωρ οι μετοχές της AVAX στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου αντί 60 εκατ. ευρώ

Σε Vinci και Ελλάκτωρ οι μετοχές της AVAX στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου αντί 60 εκατ. ευρώ
Η συναλλαγή περιλαμβάνει τη μεταβίβαση ποσοστού 20,53% στη ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ και 21,55% στη ΓΕΦΥΡΑ Λειτουργία ΑΕ

Tις μετοχές που κατείχε στις εταιρείες λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου σε Vinci και Ελλάκτωρ μεταβίβασε η AVAX, έναντι 60 εκατ. ευρώ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΑΒΑΞ, η συναλλαγή περιλαμβάνει τη μεταβίβαση ποσοστού 20,53% στη ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ και 21,55% στη ΓΕΦΥΡΑ Λειτουργία ΑΕ προς τους υπόλοιπους μετόχους των εν λόγω εταιρειών (Vinci Concessions και Ακτωρ Παραχωρήσεις), κατ’ αναλογία της συμμετοχής τους στις εν λόγω εταιρείες.
Επισημαίνεται ότι εντός του 2022 η Εταιρεία έχει ήδη εισπράξει μέρισμα της τάξης των €4,2 εκατομμυρίων συνολικά από τις δύο μεταβιβασθείσες συμμετοχές.

H ανακοίνωση της Ελλάκτωρ

Ειδικότερα, η Εταιρεία με την επωνυμία «ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.» (εφεξής «η Εταιρεία»), σύμφωνα με τους Κανονισμούς (ΕΕ) 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου & Συμβουλίου και του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς και σε συνέχεια της από 15.11.2022 ανακοίνωσης της Εταιρείας, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι υπεγράφη μεταξύ της θυγατρικής της εταιρείας ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΕ και της ΑΒΑΞ Α.Ε., συμφωνία για την αγορά μετοχών των εταιρειών ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε.
Οι μετοχές αντιστοιχούν σε ποσοστά 5,69% και 6,35% επί του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου των ανωτέρω εταιρειών αντιστοίχως.
Η συγκεκριμένη συναλλαγή ολοκληρώθηκε σήμερα με συνολικό αντάλλαγμα ύψους €16,6 εκατ.
Η συμμετοχή της ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ στην ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε. ανέρχεται πλέον σε 27,71% και 29,48% αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης