Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Success story οι Μπάκος, Καϋμενάκης, Εξάρχου με 200 εκατ στην Ελλάδα… και είναι μόνο η αρχή – Τι μεγάλο σχεδιάζουν;

Success story οι Μπάκος, Καϋμενάκης, Εξάρχου με 200 εκατ στην Ελλάδα… και είναι μόνο η αρχή – Τι μεγάλο σχεδιάζουν;
Οι εφοπλιστές Μπάκος, Καϋμενάκης και ο Εξάρχου, ένα μηχανικός καραβιών, ένας πλοίαρχος εμπορικού ναυτικού και ένας δικηγόρος κατάφεραν να αποτελέσουν σε μικρό χρονικό διάστημα το νέο επιχειρηματικό success story…της Ελλάδος

Όταν βρέθηκαν στο προσκήνιο οι εφοπλιστές Μπάκος και Καυμενάκης μαζί με τον Αλέξανδρο Εξάρχου πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του Άκτωρ…σχεδόν όλοι επιχείρησαν να τους απομυθοποιήσουν… παρασυρμένοι από την προπαγάνδα λάσπης… τότε… της Reggeborgh αλλά και άλλων εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων.
Ελάχιστοι ήταν αυτοί που πίστεψαν στο όραμα των εφοπλιστών για την Ελλάδα και ακόμη πιο λίγοι ήταν αυτοί που είχαν θετική προδιάθεση.
Τους κατηγόρησαν ότι δεν έχουν λεφτά, τους αποκάλεσαν απαξιωτικά Μπακοκαυμενάκιδες… αλλά τελικά ο καλύτερος τρόπος για να αποστομώσεις όσους σε απαξιώνουν είναι οι πράξεις.
Οι εφοπλιστές Μπάκος, Καϋμενάκης και ο Εξάρχου, ένα μηχανικός καραβιών, ένας πλοίαρχος εμπορικού ναυτικού και ένας δικηγόρος κατάφεραν να αποτελέσουν σε μικρό χρονικό διάστημα το νέο επιχειρηματικό success story…της Ελλάδος, ελάχιστοι έκαναν τόσα πολλά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα... όσο οι Μπάκος και Καυμενάκης μαζί με τον Αλέξανδρο Εξάρχου
Έχουν σημαντικά κεφάλαια, έχουν ισχυρή δύναμη πυρός, όμως είναι χαμηλών τόνων τους αρέσει το αποτέλεσμα και το απέδειξαν…

1)Κατάφεραν να βγουν από την επένδυση στον Ελλάκτωρ κερδίζοντας περίπου 55-60 εκατ καθαρό κέρδος, δηλαδή πήραν πίσω όσα επένδυσαν και έβγαλαν επιπλέον 55 με 60 εκατ ευρώ.
Να σημειωθεί ότι το bankingnews ήταν το μόνο μέσο ενημέρωσης που υποστήριξε το σχέδιο των εφοπλιστών κόντρα σε πλειάδα συμφερόντων καθώς διαγνώσαμε ότι… οι εφοπλιστές έχουν έρθει για να μείνουν στην Ελλάδα.
Για την ιστορία πρέπει να αναφέρουμε ότι υποστηρίξαμε τους εφοπλιστές πριν γνωρίσουμε τους εφοπλιστές, οι θέσεις μας ήταν ενάντια στις επιχειρηματικές ακροβασίες της Reggeborgh… οι αποκαλύψεις του bankingnews αποδείχθηκαν καθοριστικής σημασίας…

2)Θα μπορούσαν μετά το κέρδος που αποκόμισαν οι εφοπλιστές να μην προβούν σε επιχειρηματικές κινήσεις και να περιμένουν…
Όμως απέδειξαν ότι πιστεύουν στην Ελλάδα και δείχνουν εμπιστοσύνη στην προοπτική της χώρας.
Έτσι αποφάσισαν να αποκτήσουν το 31,7% της Intrakat η εταιρία Winex Investments των εφοπλιστών Μπάκου, Καυμενάκη και του Εξάρχου που είναι ο διευθύνων σύμβουλος επενδύοντας 70,1 εκατ ευρώ.
Έπεισαν και άλλο σχήμα εφοπλιστών να αποκτήσουν μετοχές της Intrakat και παρ΄ ότι δεν ακολουθούν ίδια στρατηγική οι βασικοί μέτοχοι έχει δημιουργηθεί ένα μπλοκ ισχυρών μετόχων που πιστεύει στην προοπτική της εταιρίας.

3)Θα συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου της Intrakat ύψους 100 εκατ εισφέροντας περίπου 50 εκατ ευρώ Winex Investments των εφοπλιστών Μπάκου, Καυμενάκη και του Εξάρχου

4)Η Thrivest Holding των Μπάκου, Καϋμενάκη, Εξάρχου καλύπτει έως 65 εκατ στην ΑΜΚ της Παγκρήτιας και αποκτάει το 33% της τράπεζας.
Ο Μιχάλης Σάλλας δεν συμμετείχε στην αύξηση κεφαλαίου και απέμεινε με ποσοστό 11,5% από 19,98% που κατείχε.

5)Το σχήμα των εφοπλιστών απέκτησε το περιφερειακό κανάλι Action 24 εισφέροντας και καλύπτοντας τις σωρευμένες ζημιές ύψους 6,5 με 7 εκατ ευρώ.

6)Οι εφοπλιστές διατηρούν εταιρία παροχής ενέργειας την Volton και τον Αστέρα Τρίπολης μια ποδοσφαιρική ομάδα με αξιώσεις.

Το άθροισμα όλων αυτών των κινήσεων ξεπερνάει επενδύσεις 200 εκατ ευρώ και είναι μόνο η αρχή.
Η ταχύτητα με την οποία κινήθηκαν οι εφοπλιστές ώστε να πραγματοποιήσουν αυτό το αναπτυξιακό πλάνο αποδεικνύει ότι έχουν σχέδια για την Ελλάδα που δεν περιορίζονται… στα 200 εκατ.
Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι τα 200 εκατ είναι ένα μικρό μέρος ενός μεγάλου σχεδίου που θα αποκαλυφθεί αρχές 2023.
Εν τω μεταξύ και στην κυβέρνηση αξιολογούν πολύ θετικά τα βήματα των εφοπλιστών καθώς όποιος επενδύει στην Ελλάδα σε αυτή την συγκυρία… δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην πολύπαθη Ελλάδα.

Ας κρατήσουμε
Α)Ότι στόχος είναι η Intrakat να ισχυροποιηθεί κεφαλαιακά και ως ρευστότητα και η χρηματιστηριακή της αξία μετά την αύξηση και σε βάθος 2ετίας να φθάσει στα 400 με 500 εκατ ευρώ.
Β)Τα 200 εκατ είναι μέρος των κεφαλαίων που θέλουν να επενδύσουν οι εφοπλιστές στην Ελλάδα…
Όταν αποκαλυφθεί το μεγάλο σχέδιο… σίγουρα πολλοί θα εκπλαγούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης