Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

H ΔΕΗ εξαγοράζει στην Ρουμανία, deal 1,3 δισ. – Η First Sentier αποκτάει το 31% της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής στα 21 ευρώ ή 755 εκατ

H ΔΕΗ εξαγοράζει στην Ρουμανία, deal 1,3 δισ. – Η First Sentier αποκτάει το 31% της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής στα 21 ευρώ ή 755 εκατ
H First Sentier θα αποκτήσει το 31% της Τέρνα Ενεργειακής

Η ΔΕΗ θα προχωρήσει στην εξαγορά ενεργειακής εταιρίας στην Ρουμανία έναντι 1,3 δισεκ. ευρώ ενώ η First Sentier θα αποκτήσει τελικά το 31% της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής στα 21 ευρώ ή 755 εκατ ευρώ και χωρίς δημόσια πρόταση…

Η ΔΕΗ με την μετοχή στα 5,97 ευρώ ή 2,28 δισεκ. κεφαλαιοποίηση και έχοντας ισχυροποιηθεί λόγω εκτάκτων εσόδων σχεδιάζει να προχωρήσει στην εξαγορά της Ιταλικής ενεργειακής εταιρίας που δραστηριοποιείται στην Ρουμανία.
Να σημειωθεί ότι στην Ρουμανία δραστηριοποιείται στο σκέλος της διύλισης αλλά και στον κλάδο ενέργειας.
Το deal εκτιμάται στα 1,3 δισεκ. αλλά τα ερωτηματικά είναι πολλά εν μέσω μιας ασαφούς ενεργειακής κρίσης…
Η μετοχή της ΔΕΗ παραμένει στην ζώνη των 6 ευρώ και η συνολική χρηματιστηριακή αξία στα 2,28 δισεκ.

H First Sentier θα αποκτήσει το 31% της Τέρνα Ενεργειακής

Ο οικονομικός έλεγχος που πραγματοποιούσε η First Sentier στην Τέρνα Ενεργειακή ολοκληρώθηκε και όπως έχει αποκαλύψει το bankingnews η First Sentier θα αποκτήσει το 31% της Τέρνα Ενεργειακής στα 21 ευρώ και χωρίς να σχεδιάζει δημόσια πρόταση.
Να σημειωθεί ότι η First Sentier έχει αποταθεί για τραπεζικό δανεισμό 800 εκατ ευρώ στην Εθνική και Eurobank ώστε να χρηματοδοτήσει την εξαγοράς της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής...
Αγορά κάτω από 33,33% σημαίνει πως δεν υπάρχει υποχρέωση για δημόσια πρόταση.
Υπενθυμίζεται πως το fund από την Αυστραλία, Macquarie που ήταν μεταξύ των επικρατέστερων αγοραστών έχει αποχωρήσει εδώ και καιρό.
Οι πληροφορίες που υπήρχαν για το τίμημα ήταν στα 21 ευρώ με τη μετοχή πάντως το τελευταίο διάστημα λόγω και του γενικότερου κλίματος της αγοράς να βρίσκεται στα 18,20 ευρώ ή συνολική χρηματιστηριακή αξία 2,10 δισεκ. ευρώ.
Με τίμημα στα 21 ευρώ η χρηματιστηριακή αξία της Τέρνα Ενεργειακής θα διαμορφωθεί στα 2,43 δισεκ. ευρώ και το 31% των μετοχών 756 εκατ ευρώ.

Ποια είναι η First Sentier Investors


Η Igneo (πρώην First Sentier Investors) είναι ένας από τους μεγαλύτερους άμεσους επενδυτές υποδομών στον κόσμο έχοντας προβεί σε 60 εξαγορές από το 1994.
Διαχειρίζεται ένα χαρτοφυλάκιο 24 εταιριών υποδομών μεσαίου μεγέθους στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, και κατέχει περιουσιακά στοιχεία αξίας 14,8 δισ δολάρια.

Οι βασικοί μέτοχοι της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής


Το ποσοστό της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ανέρχεται σε 37,30%
Ο Γιώργος Περιστέρης κατέχει το 11,06% της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής Ο εφοπλιστής Β. Μαρινάκης 5,98%
Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα πουλήσει ποσοστό 20%, ο Μαρινάκης 5,98% αποχωρεί πλήρως και ο Γιώργος Περιστέρης με περίπου 5% άθροισμα δηλαδή 31%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης