Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Intralot: Αίτηση για νέα άδεια στο Ohio... και η συμμαχία με τον Κορεάτη Soo Kim

Intralot: Αίτηση για νέα άδεια στο Ohio... και η συμμαχία με τον Κορεάτη Soo Kim
Η θυγατρική Ιntralot Inc, η οποία λειτουργεί λοταρία στην πολιτεία του Ohio, βρίσκεται μεταξύ των εταιρειών οι οποίες αιτήθηκαν άδεια τύπου C για λύσεις λιανικής (Retail lottery Sports Gaming solution )
Σχετικά Άρθρα

Τα πρώτα αποτελέσματα φέρνει η πολύχρονη δουλειά της θυγατρικής της Intralot, στις ΗΠΑ για την επέκταση σε λοταρίες και την είσοδο στο αθλητικό στοίχημα.
Η θυγατρική Ιntralot Inc, η οποία λειτουργεί λοταρία στην πολιτεία του Ohio, βρίσκεται μεταξύ των εταιρειών οι οποίες αιτήθηκαν άδεια τύπου C για λύσεις λιανικής (Retail lottery Sports Gaming solution).
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της λοταρίας του Ohio, οι εταιρείες οι οποίες κατέθεσαν αίτηση για την άδεια τύπου C και βρίσκονται στην λίστα είναι οι Εlys Game Technology, Wrihght Bet Solutions, Ubet Ohio, Intralot ( Retail lottery Sports Gaming solution ), Βetskybox, BetiGG, J&J Ventures Gold Rush amusements.

Η συμμαχία με τον Κορεάτη Soo Kim

Η παρουσία της ελληνικής πολυεθνικής σ ένα τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον ενισχύεται από την συμμαχία με την Standard General του Κορεάτη επιχειρηματία κ. Soo Kim ο οποίος διαθέτει την εισηγμένη Βallys (14 καζίνο ) και κατέβαλλε 71 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει το 32,9% της Intralot κατά την τελευταία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
Aυτη την περίοδο ο ιδρυτής της Intralot κ. Σ. Κόκκαλης - ο οποίος επένδυσε 45 εκατ. ευρώ στην αύξηση κεφαλαίου κατέχοντας το 32,4% - όπως είχε δηλώσει το περασμένο καλοκαίρι βρίσκεται σε συζητήσεις με την Standard General για την είσοδο της Intralot Inc, είτε στο χρηματιστήριο του Νasdaq, είτε στην χρηματιστηριακή αγορά της Νέας Υόρκης.
Παρά την αστάθεια την οποία εμφανίζουν οι αγορές, λόγω πολέμου, υψηλού πληθωρισμού και της αύξησης των επιτοκίων, οι εταιρείες gaming συνεχίζουν να λαμβάνουν υψηλές αποτιμήσεις, όπως υποδεικνύουν και οι συμφωνίες εξαγοράς σε Ευρώπη και ΗΠΑ.
Πρόσφατα, λόγω των αβεβαιοτήτων έχουν μειωθεί προσώρας οι εισαγωγές νέων δημόσιων εγγραφών, ωστόσο οι ανεπτυγμένες αγορές πάντοτε προσφέρουν “παράθυρα ευκαιρίας” για την επιλογή της κατάλληλης χρονικής στιγμής.

Νέα συμβόλαια στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Intralot συνεχίζει τις προσπάθειες για την εξασφάλιση νέων συμβολαίων στις ΗΠΑ είτε στον χώρο των λοταριών – όπου η εταιρεία δίνει έμφαση στην αγορά αναπτυσσόμενη i-lottery – είτε στο χώρο του αθλητικού στοιχήματος.
Oι προοπτικές για την αγορά I- lottery είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές καθώς η συνολική αγορά αναμένεται να αυξηθούν από 1,5 δισ. ευρώ σε 6 δις. ευρώ έως το 2027.
Στο πλαίσιο αυτό, η Intralot διευρύνει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες για τη νέα αγορά.
Στο πρώτο εξάμηνο, τα έσοδα της Intralot ανήλθαν σε 201,8 εκατ. ευρώ, τα λειτουργικά κέρδη σε 55,1 εκατ. ευρώ, τα ταμειακά διαθέσιμα σε 116 εκατ. ευρώ, ο καθαρός δανεισμός σε 508 εκατ. ευρώ και οι λειτουργικές ταμειακές ροές – στις οποίες θα έχει πρόσβαση πλέον η μητρική – σε 41,4 εκατ. ευρώ.

Παφίλας Δημήτρης
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης