Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Βόμβα για τα ΕΛΤΑ η εθελουσία έξοδος με το ζόρι – Επιστροφή εργαζομένων με δικαστικές αποφάσεις

Βόμβα για τα ΕΛΤΑ η εθελουσία έξοδος με το ζόρι – Επιστροφή εργαζομένων με δικαστικές αποφάσεις
Το δίδυμο Κωνσταντόπουλου- Μπαλούρδου …γράφει ιστορία στα ΕΛΤΑ.
Η διοίκηση των ΕΛΤΑ Κωνσταντόπουλου – Μπαλούρδου …τροφοδοτούν με πλούσιο υλικό το BN που φτάνει σε ηλεκτρονική μορφή από αναγνώστες ,οι οποίοι πράγματι έχουν να πουν πολλά για τον τρόπο με τον οποίο διοικεί το «δίδυμο» την κρατική εταιρεία, η οποία πρόσφατα έλαβε κρατική επιχορήγηση 280 εκατ. ευρώ.
Αναγνώστες όταν αντιλήφθηκαν τα δημοσιεύματα του BN για τη διοίκηση των ΕΛΤΑ μας δίνουν στοιχεία τα οποία …φωτίζουν τη δραστηριότητα Κωνσταντόπουλου – Μπαλούρδου, που δημιουργούν εύλογα και πολλά ερωτηματικά.
Υπάρχει κάποιος αρμόδιος σε επίπεδο υπουργού που συμφωνεί με τα έργα και τις ημέρες της διοίκησης ;
Μετά την αποκάλυψη ότι δεν καταβάλλεται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης Ενέργειας, η διοίκηση πρέπει να δώσει απαντήσεις για την Εθελούσια Έξοδο που υλοποιήθηκε το 2021.Τα στελέχη του Ιδιωτικού τομέα που βρίσκονται στο τιμόνι των ΕΛΤΆ έχουν διαμορφώσει ένα δικό τους «κώδικα αξιών» που έρχεται σε σύγκρουση με την ελληνική νομοθεσία.

Εθελούσια με το ζόρι

Το πρόγραμμα Εθελούσιας Εξόδου του προσωπικού των ΕΛΤΑ έγινε με …στρατιωτική εντολή «αποφασίζομαι και διατάσσουμε», όταν οι αρκετοί ενδιαφερόμενοι προσήλθαν στην Δικαιοσύνη για να βρουν το δίκιο τους.
Το BN έχει στη διάθεση Δικαστικές αποφάσεις , που ορίζουν την επιστροφή υπαλλήλων στην υπηρεσία με τις εργασιακές σχέσεις που είχαν πριν από την αποχώρησή τους από τα ΕΛΤΑ.
Επιπλέον στη δικαστική απόφαση περιλαμβάνεται και υλική αποζημίωση 100 ευρώ ανά ημέρα στην περίπτωση που η διοίκηση δεν είναι πρόθυμη να υλοποιήσει τη Δικαστική απόφαση.
Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση έχει αποφασίσει να πάει και σε δεύτερο βαθμό εκδίκασης της υπόθεσης σε αποφάσεις «Κύριας Αγωγής» , με αποτέλεσμα ο ενδιαφερόμενος να περιμένει και την απόφαση του Εφετείου για την ολοκλήρωση της υπόθεσης.

Η σχετική απόφαση δημοσιοποιήθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου με την πρόβλεψη της ημερήσιας αποζημίωσης των 100 ευρώ, όσο η απόφαση δεν γίνεται εκτελεστή από τα ΕΛΤΑ.
Η διοίκηση Κωνσταντόπουλου Μπαλούρδου πήραν την απόφαση η κρατική εταιρεία να αναλάβει το κόστος της μη συμμόρφωσης με τη δικαστική απόφαση και να προσφύγει στο Εφετείο με τον κίνδυνο να πληρώσουν μία αποζημίωση στον εργαζόμενο που έχει στα χέρια του που επιβάλλει την επιστροφή του στην εργασία του.
Το κόστος για τα ΕΛΤΑ από το Φεβρουάριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022 ανέρχεται σε 30.000 ευρώ όταν το Δικαστήριο επέβαλε 100 ευρώ ανά ημέρα όσο δεν επιστρέφει στα καθήκοντα του. Τα Δικαστήρια έχουν εκδώσει Ασφαλιστικά Μέτρα κατά της διοίκησης των ΕΛΤΑ με το ίδιο σκεπτικό δηλαδή την επιστροφή των εργαζομένων στη δουλειά τους.
Ποιο δικαστήριο θα έβγαζε καταδικαστικές αποφάσεις κατά των ΕΛΤΆ όταν το πρόγραμμα απευθύνεται σε εργαζόμενους που ήθελαν να αποχωρήσουν ;
1666106970086_2.jpg
Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης