Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΟΤΕ: Πάνω από 50% το ποσοστό της Deutsche Telecom με την διαγραφή των ίδιων μετοχών

ΟΤΕ: Πάνω από 50% το ποσοστό της Deutsche Telecom με την διαγραφή των ίδιων μετοχών

 Αυξάνονται καθημερινά τα ποσοστά ίδιων μετοχών στις εισηγμένες

Πιστός σε όσα έχει ανακοινώσει παραμένει ο ΟΤΕ καθώς χθες ανακοίνωσε έκτακτη Γενική Συνέλευση μετόχων με θέμα, μεταξύ άλλων, και την ακύρωση των ίδιων μετοχών τις οποίες κατέχει, δηλαδή 8,8 εκατ. μετοχές με αποτέλεσμα την περαιτέρω αύξηση του ποσοστού της Γερμανικής Deutsche Telekom, πάνω από το 50,7%.

Πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη διαγραφή μετοχών από τον ΟΤΕ καθώς στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση είχε διαγράψει 5,6 εκατ. μετοχές.
Κατά την πάγια τακτική ο ΟΤΕ μαζί με την διανομή μερίσματος 0,55 ευρώ αποφασίζει και την ακύρωση των ίδιων μετοχών, ως μέρος των διανεμόμενων κερδών.

Τι θα πράξουν λοιπόν οι εισηγμένες εταιρείες για τις ίδιες μετοχές;


Την ακύρωση ή την διάθεση μετοχών σε επενδυτές ή και την διανομή δωρεάν μετοχών την οποία ήδη έχουν ξεκινήσει να εφαρμόζουν με αποφάσεις Γενικών συνελεύσεων οι οποίες λόγω της πανδημίας δεν περιελάμβαναν φυσική παρουσία.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως θα δούμε, υψηλών ποσοστών υπάρχει και “εργαλειοποίηση” της αγοράς ίδιων μετοχών ενώ στις σημερινές συνθήκες απραξίας, το χρηματιστήριο έχει μετατραπεί σε μια τεράστια αγορά ίδιων μετοχών.

Η Motor Oil κατέχει 1.203.316 μετοχές ή 1,09% του μετοχικού κεφαλαίου με μια μέση τιμή 14,467 ευρώ.
Με βάση τις σημερινές τιμές και εφόσον μεταβληθούν άρδην οι σημερινές συνθήκες, η εταιρεία δύναται και να τις διαθέσει με κέρδος – αν και με τα υψηλά κέρδη του 2022, οι μέτοχοι θα έβλεπαν αυξημένα τα ποσοστά τους.
Η Mυτιληναίος κατέχει ήδη 5,9 εκατ. μετοχές ή 4,1885% ενώ τον περασμένο Απρίλιο προχώρησε σε πώληση ίδιων μετοχών 4,5 εκατ. μετοχές με τιμή τα 17 ευρώ.
Ο Τιτάν, έχει αγοράσει  3 εκατ. ίδιες μετοχές ή 3,88% των συνολικών μετοχών και συνήθως προχωρά στην διαγραφή τους.
Η Φουρλής κατέχει ήδη 1,7 εκατ. μετοχές ή 3,2918% των συνολικών  μετοχών.
Η ΕΧΑΕ κατέχει 2 εκατ. ίδιες μετοχές ή 3,590% του συνόλου των μετοχών.
Η Alpha Trust Ανδρομέδα έχει αγοράσει 1,87% του μετοχικού κεφαλαίου ή 66,1 χιλ, μετοχές με μια μέση τιμή 6,15 ευρώ, με την τρέχουσα τιμή να κινείται στα 5,25 ευρώ.
Η Quest κατέχει 0,508610% των συνολικών μετοχών ενώ η θυγατρική Briq Properties το 1,07% ή 328 χιλ. μετοχές.

Παφίλας Δημήτρης
dpafilas@yahoo.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης