Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σε φάση αποκατάστασης σχέσεων Μυτιληναίος – Μαρινάκης – Τι σχεδιάζεται για τη διάθεση του 3,29% των ιδίων μετοχών

Σε φάση αποκατάστασης σχέσεων Μυτιληναίος – Μαρινάκης – Τι σχεδιάζεται για τη διάθεση του 3,29% των ιδίων μετοχών

Το τελευταίο διάστημα μπαράζ θετικών εκθέσεων δημοσιεύεται για τον όμιλο Μυτιληναίου

Μετά από μια περίοδο αψιμαχιών μεταξύ των δύο επιχειρηματιών... φαίνεται ότι Ευάγγελος Μυτιληναίος και Ευάγγελος Μαρινάκης άνοιξαν τους διαύλους επικοινωνίας και αποκαθιστούν τις μεταξύ τους σχέσεις.

Στα Μέσα Ενημέρωσης που ελέγχει ο Μαρινάκης κατά καιρούς είχαν γραφτεί πικρόχολα σχόλια και διάφορα υπονοούμενα για τον Ευάγγελο Μυτιληναίο, αλλά ωστόσο φαίνεται ότι αυτά αποτελούν παρελθόν αφού στις σχέσεις των δύο επιχειρηματιών ανοίγονται θετικές προοπτικές.

Τι σχεδιάζει ο Μυτιληναίος για το 3,29% των ιδίων μετοχών που κατέχει

Με βάση ορισμένες ενδείξεις και όχι τετελεσμένα γεγονότα ο όμιλος Μυτιληναίου σχεδιάζει να διαθέσει το 3,29% των ιδίων μετοχών που κατέχει.
Ορισμένοι δεν θα απέκλειαν τον Μαρινάκη να αγόραζε μετοχές Μυτιληναίου, κατά τα πρότυπα της Τέρνα Ενεργειακής, αλλά αυτό σύμφωνα με πληροφορίες του bankingnews.gr αποτελεί υπόθεση εργασίας και όχι κάποιο σχεδιασμό.
Ωστόσο τίποτα δεν αποκλείεται στο μέλλον.

Οι θετικές εκθέσεις για τον Μυτιληναίο

Το τελευταίο διάστημα μπαράζ θετικών εκθέσεων δημοσιεύεται για τον όμιλο Μυτιληναίου.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Citigroup που προβλέπει ότι τα κέρδη του 2023 θα ανέλθουν στα 400 – 430 εκατ. ευρώ που με βάση την τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία 1,93 δισ. ευρώ διαμορφώνει σχέση P/E, δηλαδή πολλαπλασιαστή κερδών 4,8x όταν στις ΗΠΑ για παράδειγμα οι ομοειδείς εταιρείες διαπραγματεύονται με P/E πάνω από 12x.
Ο όμιλος Μυτιληναίου παραμένει μια υποτιμημένη μετοχή χρηματιστηριακά, αλλά παρά τα ιδιαίτερα θετικά στοιχεία νομοτελειακά θα ακολουθήσει την τάση της γενικότερης χρηματιστηριακής αγοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης