Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ο Αλέξης Τσίπρας του ΣΥΡΙΖΑ διαβάζει Bankingnews για τα υπερκέρδη των προμηθευτών ενέργειας... και η αρπαχτή

Ο Αλέξης Τσίπρας του ΣΥΡΙΖΑ διαβάζει Bankingnews για τα υπερκέρδη των προμηθευτών ενέργειας... και η αρπαχτή
H ΔΕΗ πράγματι έκανε «αρπαχτή» από τους πελάτες της κατά 218 ευρώ ανά MWh και σε KWh αντιστοιχεί προς 0,218 λεπτά του ευρώ
Φωτιές άναψε η φράση «αρπαχτή» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα σε συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, αναφερόμενος στα υπερ-κέρδη των προμηθευτών ενέργειας, σημειώνοντας ότι μόνο το Σεπτέμβριο ανήλθαν σε 500 εκατ. ευρώ.
Όμως το ποσό των 500 εκατ. ευρώ είναι αποτέλεσμα ρεπορτάζ του bankingnews που αναρτήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου με τίτλο «Άλμα κερδών για τη ΔΕΗ τον Σεπτέμβριο».
Το περιεχόμενο του ρεπορτάζ αναφέρεται στη ΔΕΗ που είχε πουλήσει στους πελάτες της προς 788 ευρώ ανά MWh όταν το κόστος της MWh για τον Σεπτέμβριο θα διαμορφωθεί στα 570 ευρώ ανά MWh.
H ΔΕΗ πράγματι έκανε «αρπαχτή» από τους πελάτες της κατά 218 ευρώ ανά MWh και σε KWh αντιστοιχεί προς 0,218 λεπτά του ευρώ.
Τα …500 εκατ. ευρώ ειπώθηκαν και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της Βουλής χωρίς να αποκαλύψουν τις πηγές τους. .
Πάντως οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θεωρήθηκαν πρόκληση για την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ η οποία στάθηκε στο ύψος των αποκοπών ρεύματος στα νοικοκυριά ενώ απέφυγε να σχολιάσει τα υπέρ κέρδη της ΔΕΗ.

Οι διακοπές ρεύματος το 2022

Το ΥΠΕΝ έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για τις διακοπές ρεύματος για να καταρρίψει την επιχειρηματολογία του κ Αλέξη Τσίπρα που είπε για διπλασιασμό.

Τι λέει η ανακοίνωση του ΥΠΕΝ

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Τσίπρας συνεχίζει να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και να παραπλανά τους πολίτες προκειμένου να υπηρετήσει το αντιπολιτευτικό του αφήγημα.
Ο κ.Τσίπρας μιλάει για διπλασιασμό των αποκοπών ρεύματος το 2022.
Παρά την μεγάλη ενεργειακή κρίση, που πλήττει την Ευρώπη και τη χώρα μας, οι αριθμοί τον διαψεύδουν.
Οι αποκοπές ρεύματος κατά την περίοδο διακυβέρνησης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ – τις συνέπειες της οποίας όλοι θυμούνται- ήταν πολύ περισσότερες από όσες είναι την τελευταία τριετία.
Ο κ.Τσίπρας το γνωρίζει, αλλά το αποκρύπτει, σε μια ακόμα ατελέσφορη προσπάθεια εξαπάτησης της κοινής γνώμης.

Ας μιλήσουμε, λοιπόν, με αριθμούς:

Αιτήματα αποκοπών
το 2017: 539.045
Το 2018: 522.096
Το 2019: 399.357
Το 2020: 459.965
Το 2021: 405.516
Το 2022: 275.494

Που είδε λοιπόν ο κ.Τσίπρας τον διπλασιασμό των αποκοπών;

Το BN ερωτά το ΥΠΕΝ:

Τα στοιχεία του 2022 αφορούν το λεκανοπέδιο της Αττικής ή προέρχονται από όλη την Ελλάδα. Το ερώτημα είναι εύλογο διότι η υπηρεσία που έχει τα στοιχεία είναι ο ΔΕΔΔΗΕ
Όταν ο ΔΕΔΔΗΕ αδυνατεί να κάνει καταμέτρηση της κατανάλωσης στα ρολόγια των νοικοκυριών, όταν ο ΔΕΔΔΗΕ χρειάζεται δώδεκα μήνες για να κάνει μία νέα σύνδεση στο ηλεκτρικό σύστημα όπως κα να συνδέσει μία επιχείρηση ή ένα κατάστημα που ζήτησε επαύξηση ισχύος.
Είναι εφικτό το ΥΠΕΝ να ανασύρει στοιχεία για τις διακοπές ρεύματος των νοικοκυριών για το 2022 χωρίς ημερομηνία αναφοράς. Εύλογα θα υποθέσουμε οι 275.494 αποκοπές ρολογιών ηλεκτροδότησης αφορούν τους πρώτες μήνες του 2022 και σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχούν στην ημέρα ανακοίνωσης και απάντησης προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ Αλέξη Τσίπρα.
Το ΥΠΕΝ πρέπει να προσδιορίζει με ακρίβεια την ημερομηνία λήξης των 275.494 αποκοπών ρεύματος.
Διότι αν αντιστοιχούν στο πρώτο τετράμηνο του 2022 πρέπει να υπάρξει διευκρινιστική ανακοίνωση.


Τα λάθη του επιτελείου του Αλέξη Τσίπρα.


Δεν ενημέρωσαν τον πρόεδρο ότι τα νέα τιμολόγια ρεύματος του Οκτωβρίου είναι υψηλότερα από 6,7% έως 27% όπως καταγράφηκαν σε οικονομικές ιστοσελίδες .
Οι σύμβουλοι του προέδρου πρέπει να ρίχνουν ματιές σε όλο το φάσμα των ενημερωτικών σαΐτ όταν μάλιστα ο πρόεδρος είχε προγραμματισμένη η συνάντηση με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και η ενέργεια βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης