Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Allianz και Ευρωπαϊκή Πίστη: Μαζί, σε μία νέα πορεία ανάπτυξης

Allianz και Ευρωπαϊκή Πίστη: Μαζί, σε μία νέα πορεία ανάπτυξης
Στο πλαίσιο αυτό και με το μήνυμα «Μαζί, σε μία νέα πορεία ανάπτυξης» πραγματοποιήθηκαν, τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, εκδηλώσεις για τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες των δύο εταιριών παρουσία των κ.κ. Oliver Bäte, CEO της Allianz SE και Χρήστου Γεωργακόπουλου, CEO της Α.Ε.Γ.Α. Ευρωπαϊκή Πίστη

Με την εξαγορά της Α.Ε.Γ.Α. Ευρωπαϊκή Πίστη από την Allianz SE, διαμορφώνεται μία νέα, ηγετική δύναμη στον ελληνικό ασφαλιστικό κλάδο, αναδεικνύοντας την πίστη της Allianz στις προοπτικές της ελληνικής αγοράς. Allianz και Ευρωπαϊκή Πίστη δημιουργούν τη Νο 1 ασφαλιστική εταιρία στις Γενικές Ασφαλίσεις και την 5η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία στην Ελλάδα. 
Στο πλαίσιο αυτό και με το μήνυμα «Μαζί, σε μία νέα πορεία ανάπτυξης» πραγματοποιήθηκαν, τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, εκδηλώσεις για τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες των δύο εταιριών παρουσία των κ.κ. Oliver Bäte, CEO της Allianz SE και Χρήστου Γεωργακόπουλου, CEO της Α.Ε.Γ.Α. Ευρωπαϊκή Πίστη.
Την ίδια ημέρα, ακολούθησε σχετική συνέντευξη τύπου, στην οποία παρουσιάστηκε το όραμα της νέας εταιρίας καθώς και τα μοναδικά πλεονεκτήματα που θα φέρει το νέο σχήμα για την επόμενη ημέρα. Στις ομιλίες τους, ο κ. Bäte και ο κ. Γεωργακόπουλος, ανέδειξαν τις προοπτικές ανάπτυξης που δημιουργούνται από τη συγχώνευση των δύο εταιριών για το ανθρώπινο δυναμικό, τα δίκτυα πωλήσεων, τους ασφαλισμένους και την ελληνική ασφαλιστική αγορά.
Στην ομιλία του, ο Oliver Bäte, CEO της Allianz SE δήλωσε:
«Στην Allianz, πιστεύουμε στις δυνατότητες της Ελλάδας και της οικονομίας της, της οποίας τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά έχουν βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία δέκα έτη.
Η εξαγορά της Ευρωπαϊκής Πίστης καταδεικνύει τη μακροχρόνια στρατηγική μας να έχουμε ηγετική θέση στην αγορά.
Η νέα εταιρία μας θα είναι η #1 ασφαλιστική εταιρία στις γενικές ασφάλειες (P/C), και θα αποτελέσει ιδανικό θεμέλιο για την περαιτέρω εδραίωση μας, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να διαμορφώσουμε την ελληνική ασφαλιστική αγορά τα επόμενα χρόνια.»
Αντίστοιχα, ο CEO της Α.Ε.Γ.Α. Ευρωπαϊκή Πίστη κ. Χρήστος Γεωργακόπουλος, ανέφερε:
«Η μεταβίβαση της Ευρωπαϊκής Πίστης στην ALLIANZ SE αποτελεί σπουδαίο επιχειρηματικό γεγονός που θα αλλάξει τα ασφαλιστικά δεδομένα στον κλάδο. Σε μια πορεία ζωής 80 χρόνων εκ των οποίων τα 50 στην υπηρεσία του κλάδου της Ιδιωτικής Ασφάλισης, αισθάνομαι ότι οι λέξεις είναι φτωχές για να αποδώσουν το συναίσθημα της δικαίωσης, προσωπικής μου και πάνω από 6.000 εργαζομένων καθώς και 500.000 ασφαλισμένων που εμπιστεύτηκαν την Ευρωπαϊκή Πίστη για να στεγάσουν τα επαγγελματικά τους όνειρα και τα συμφέροντα τους αντίστοιχα. Αποτελεί ταυτόχρονα  πράξη ευθύνης το γεγονός ότι πλέον αυτές οι προσδοκίες στεγάζονται στην ALLIANZ SE, μια εταιρία παγκόσμιας αναγνώρισης και οικονομικής ισχύος.
Όλοι εμείς, στη νέα μας εταιρία, θα κάνουμε ό,τι πρέπει ώστε αυτή η μεταβίβαση να αποτελεί στο διηνεκές πράξη δικαίωσης και για την ALLANZ SE.»
Εγκαινιάζοντας μια κοινή πορεία ανάπτυξης, οι δύο εταιρίες διαμορφώνουν ένα καλύτερο μέλλον, γεμάτο ευκαιρίες για ασφαλισμένους, εργαζόμενους και συνεργάτες.
Με δέσμευση να λειτουργούν πάντα με σεβασμό στον άνθρωπο και την κοινωνία, η ένωση των δύο δυνάμεων διαμορφώνει ένα μεγαλύτερο και ισχυρό σχήμα και ανοίγει το δρόμο για ένα νέο, κοινό ταξίδι.
Διευρύνοντας την γκάμα και αναβαθμίζοντας την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών που μπορούν ν’ απολαύσουν οι ασφαλισμένοι στην Ελλάδα, η νέα κοινή εταιρία θα ενισχύσει περισσότερο τις δυνατότητες διανομής και αξιοποίησης χαρτοφυλακίου.
Ενισχύοντας με πάθος τις δυνατότητες εξέλιξης των εργαζομένων και των συνεργατών της και ενεργοποιώντας συνέργειες, η εταιρία θα οδηγήσει στη δημιουργία αξίας για το σύνολο της αγοράς.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης