Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το μήνυμα της Nova στον ανταγωνισμό του ΟΤΕ με επενδύσεις 2 δισ - Καρφιά για το ακριβό και αργό internet στην Ελλάδα

Το μήνυμα της Nova στον ανταγωνισμό του ΟΤΕ με επενδύσεις 2 δισ - Καρφιά για το ακριβό και αργό internet στην Ελλάδα
Σε δύο μήνες διάθεση ταχυτήτων 1 Gbps αλλά μέσα από το δίκτυο της Nova

O OTE αποκτά ισχυρό ανταγωνιστή στις υποδομές μετά την ανακοίνωση επενδύσεων 2 δισ ευρώ έως το 2027 από τη Nova χθες 8 Σεπτεμβρίου 2022. 
H Nova με τις επενδύσεις στοχεύει να καλύψει με οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (FTTH) 4,5 εκατομμύρια ιδιώτες και επιχειρήσεις (περίπου 1,6 εκ συνδέσεις) στο 70% των Περιφερειών της Ελλάδας και ταυτόχρονα να αναβαθμίσει το δίκτυο 5G και να εισβάλει δυναμικά στην παραγωγή τηλεοπτικού περιεχόμενου.
Ουσιαστικά έστειλε μήνυμα στον ανταγωνισμό και κυρίως στον ΟΤΕ ότι πλέον στη χονδρική ο ΟΤΕ θα έχει αντίπαλο δέος ενώ η ποιότητα και ταχύτητα δικτύων και οι χαμηλές τιμές αποτελούν τη στρατηγική της εταιρίας.
Σε συνέντευξη τύπου η Victoriya Boklag, CEO της United Group ξεκαθάρισε ότι η NOVA θα κάνει ότι κάνουν και οι άλλες εταιρίες του ομίλου αναπτύσσοντας δικό της δίκτυο αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τον τρόπο που λειτουργεί η αγορά στην Ελλάδα η οποία έχει πολύ ακριβό και πολύ αργό Internet.
Αιχμηρός ήταν και ο CEO της Nova Παναγιώτης Γεωργιόπουλος για τη ρύθμιση στην αγορά διατυπώνοντας την ελπίδα οι εταιρίες να συνεννοηθούν ώστε να προχωρήσει αυτό που είναι ζητούμενο δηλαδή ένα δίκτυο υψηλών ταχυτήτων και με ελκυστικές τιμές.

Πόσο να πουλήσουμε;

Ο κ. Γεωργιόπουλος άφησε αιχμές για τη χονδρική που διαθέτει ο ΟΤΕ ταχύτητες 1 Gbps στην αγορά διερωτώμενος πόσο να το πουλήσουμε όταν με το ΦΠΑ η χονδρική τιμή είναι 30 ευρώ το μήνα για την κάθε γραμμή. Υποσχέθηκε εντός διμήνου η Nova θα διαθέσει εμπορικά από το δικό της ταχύτητες 1 Gbps χωρίς να ανοίξει τα χαρτιά του για την τιμή διάθεσης.
Σημειώνεται ότι το δίκτυο οπτικών ινών μέχρι το σπίτι της Nova θα είναι υπερυψηλών ταχυτήτων 10 Gbos με στόχο της εταιρίας να διαθέτει πολύ υψηλές ταχύτητες σε ιδιώτες και επιχειρήσεις που θα καλύπτουν τις ανάγκες για αρκετά χρόνια.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι κατ επανάληψη τόσο η κ. Boklag όσο και ο κ. Γεωργιόπουλος αναφέρθηκαν στη συμπληρωματικότητα των δικτύων 5G και FTTH γεγονός που προαναγγέλλει κινήσεις συνδυαστικής διάθεσης στην αγορά τους επόμενους μήνες.
Με την επένδυση σε οπτικές ίνες η Nova θα εγκαταστήσει 22.000 χιλιομέτρων οπτικών ινών νέας γενιάς, στα οποία θα πρέπει να προστεθούν τα υφιστάμενα 13.000 χιλιόμετρα ιδιόκτητου δικτύου.
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει σύμπραξη με τη ΔΕΗ τα στελέχη της Nova ανέφεραν ότι τα δεδομένα έχουν μεταβληθεί αλλά δεν αποκλείει σε ορισμένες περιοχές να συμπράξουν ενώ διέψευσαν ότι κατέχουν το 50% του τηλεοπτικού σταθμού Alpha επισημαίνοντας ωστόσο ότι η συνεργασία με τον εν λόγω σταθμό είναι άριστη.

Νίκος Καρούτζος
Nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης