Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Motor Oil: Στις 30/8 τα οικονομικά αποτελέσματα α' 6μηνου 2022 - Προχωρά το deal με Ελλάκτωρ στις ΑΠΕ

Motor Oil: Στις 30/8 τα οικονομικά αποτελέσματα α' 6μηνου 2022 - Προχωρά το deal με Ελλάκτωρ στις ΑΠΕ
Η Motor Oil θα ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα στις 30 Αυγούστου
Μετά τη λήξη της συνεδρίασης της 30ης Αυγούστου 2022 θα ανακοινωθούν τα οικονομικά αποτελέσματα της Motor Oil, όπως γνωστοποιεί η εταιρεία. Μία ημέρα αργότερα, στις 31 Αυγούστου, έχει προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη.
Η Εξαμηνιαία Οικονομική Έκθεση θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της εταιρείας www.moh.gr (Ενημέρωση Επενδυτών / Χρηματοοικονομική Πληροφόρηση / Εξαμηνιαίες Οικονομικές Εκθέσεις) καθώς και στην ιστοσελίδα της ΕΧΑΕ www.athexgroup.gr μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Τρίτης 30 Αυγούστου 2022.

Προχωρά το deal Motor Oil - Ελλάκτωρ στις ΑΠΕ

Στο μεταξύ, η Motor Oil προχώρησε και σε ενημέρωση αναφορικά με τη χορήγηση ειδικής άδειας του ΔΣ της εταιρείας για την κατάρτιση των συναλλαγών της συνδεδεμένης εταιρείας MOTOR OIL RENEWABLE ENERGY ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. (MORE), με την ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.
Συγκεκριμένα, σε συνέχεια της ανακοίνωσης προς το ΓΕΜΗ με αριθμό 2678557/5.8.2022, η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. αναφερει σε χθεσινή ανακοίνωσή της προς το επενδυτικό κοινό ότι παρήλθε άπρακτος η δεκαήμερη προθεσμία, για την ενάσκηση από μετόχους της εταιρείας του δικαιώματος σύγκλησης γενικής συνέλευσης με θέμα την παροχή ειδικής άδειας σύμφωνα με τα άρθρα 99 έως 101 του Ν. 4548/2018, προκειμένου η συνδεδεμένη και κατά 100% θυγατρική της εταιρείας, εταιρεία με την επωνυμία MOTOR OIL RENEWABLE ENERGY ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.(MORE):
αα. προβεί από κοινού με την ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. στη σύσταση νέας ανώνυμης εταιρίας (εφεξής καλούμενη χάριν συντομίας ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ). Η ΕΛΛΑΚΤΩΡ θα συμμετάσχει σε ποσοστό 25% στην ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ μέσω εισφοράς σε είδος ποσοστού ανερχόμενου κατά προσέγγιση σε 14% (το οποίο θα οριστικοποιηθεί κατά την ολοκλήρωση της συναλλαγής) της συμμετοχής της στην εταιρεία που θα συσταθεί με διάσπαση δι' απόσχισης κλάδου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και σύσταση μίας νέας ανώνυμης εταιρίας 100% θυγατρικής της ΕΛΛΑΚΤΩΡ (εφεξής καλούμενη χάριν συντομίας ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΕ), ενώ η MORE θα καλύψει με την καταβολή μετρητών ποσού ανερχόμενου κατά προσέγγιση σε 330.000.000 ευρώ τη συμμετοχή της σε ποσοστό 75% του μετοχικού κεφαλαίου. Το ακριβές ποσό των κατά προσέγγιση 330.000.000 ευρώ θα οριστικοποιηθεί κατά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.
Ακολούθως η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ θα λάβει τραπεζικό δάνειο κατά προσέγγιση ποσού 350.000.000 ευρώ.
ββ. να συναινέσει και λάβει όλες τις απαραίτητες αποφάσεις και προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες ώστε η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ αγοράσει κατά πλήρη κυριότητα νομή και κατοχή μετοχές της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΠΕ που αντιπροσωπεύουν ποσοστό ίσο με το ποσοστό της υπολειπόμενης συμμετοχής της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στην ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΕ έναντι του τιμήματος των κατά προσέγγιση 680.000.000 ευρώ. Το ακριβές ποσό των κατά προσέγγιση 680.000.000 ευρώ θα οριστικοποιηθεί κατά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.
γγ. να συναινέσει και λάβει όλες τις απαραίτητες αποφάσεις και προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες ώστε η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ να συγχωνευθεί με την ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΕ, μέσω της απορρόφησής της από την τελευταία.
δδ. να καταρτίσει με την ΕΛΛΑΚΤΩΡ την Σύμβαση Αγοραπωλησίας Μετοχών.
εε. να καταρτίσει με την ΕΛΛΑΚΤΩΡ την Συμφωνία Μετόχων.
Η χορήγηση ειδικής άδειας του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας για την πραγματοποίηση της συναλλαγής ισχύει για 6 μήνες.
Η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό σχετικά με την εξέλιξη των περιγραφόμενων συναλλαγών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης