Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στο σφυρί ένα ακόμα ακίνητο της FF Group στο Βουκουρέστι - Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν από τις αγοραπωλησίες

Στο σφυρί ένα ακόμα ακίνητο της FF Group στο Βουκουρέστι - Ποιοι κερδίζουν  και ποιοι χάνουν  από  τις αγοραπωλησίες
Μετά την πώληση του κτιρίου του ιστορικού «ΜΙΝΙΟΝ » στην Ομόνοια πήρε σειρά ένα ακόμη κτίριο κόσμημα στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας που ήταν στην κατοχή της FF Group Romania

Οι «κληρονόμοι» της Folli Follie και διαχειριστές της περιουσίας της εταιρείας με δικαστική απόφαση με σκοπό την εξυγίανση και τη διάσωσή της …περιεργάζονται το χαρτοφυλάκιο ακινήτων των ιδρυτών που βρίσκονται με βαριές κακουργηματικές πράξεις στο εδώλιο των κατηγορουμένων, ενώ άφησαν περιουσία ανεκτίμητης αξίας στους διαδόχους της δικής τους εταιρείας.
Μετά την πώληση του κτιρίου του ιστορικού «ΜΙΝΙΟΝ » στην Ομόνοια πήρε σειρά ένα ακόμη κτίριο κόσμημα στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας που ήταν στην κατοχή της FF Group Romania.
Το πολυώροφο κτίριο βρίσκεται στην καρδιά της ακριβής περιοχής του Βουκουρεστίου η οποία μπορεί να συγκριθεί με τον εμπορικό δρόμο της Αθήνας της Βουκουρεστίου που φιλοξενούνται τα πιο ισχυρά brand. Η λίστα της FF Group Romania διαθέτει ακόμη εννέα εμπορικά καταστήματα .
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας είχε προβλεφθεί η πώληση του ακινήτου όπως και η κατανομή των χρημάτων σε ποσοστό 50% θα πήγαιναν στην πληρωμή συμβούλων της εταιρείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνία πώλησης αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες από τη διοίκηση του κ Σάμιου.
Το τίμημα σύμφωνα με πηγές θα διαμορφωθεί στα επίπεδα των 4 εκατομμυρίων ευρώ ενώ ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν πρόκειται για μία δίκαιη τιμή ή έγινε σκόντο έτσι ώστε να βρεθεί αγοραστής τoυ ακινήτου διότι η διοίκηση βρίσκεται υπό καθεστώς πίεσης.

Οι πωλήσεις ακινήτων της FF

Οι πωλήσεις ακινήτων της FFGroup πιθανόν να γίνουν αντικείμενο έρευνας διότι η πρώτη πώληση του «ΜΙΝΙΟΝ» μπορεί να συμπεριληφθεί σε οδηγό διαχείρισης εταιρειας.

Το χρονικό πώλησης του Ακινήτου


Οι κακοδιαχειριστείς της FF Group και υπόλογοι έναντι της Δικαιοσύνης απέκτησαν το ιστορικό ακίνητο της Ομόνοιας με τη μέθοδο λίζινγκ από την Eurobank.
Στις 11 Δεκεμβρίου 2020 υπήρχε ένα υπόλοιπο οφειλής 50 ευρώ προς την τράπεζα. Το ποσό εξοφλήθηκε με αποτέλεσμα το ακίνητο να περάσει ελεύθερο βαρών στη εταιρεία FF Συμμετοχών. Η διοίκηση του κ Σάμιου μετά από 13 ημέρες έβαλε υποθήκη στο ακίνητο συνολικού ύψους 22 εκατ ευρώ αναζητώντας χρηματοδότηση από μία μικρή επιλεγμένη ομάδα ομολογιούχων που έδωσαν στη εταιρεία το ποσό των 13 εκατ ευρώ με την υποθήκη όμως να ανέρχεται στα 22 εκατ ευρώ.

bucarest.jpg
Οι γενναιόδωροι χρηματοδότες της εταιρείας

Η χρηματοδότηση της μητρικής εταιρεία έγινε με την έκδοση δύο ομολόγων.
Το πρώτο ήταν συνολικής αξίας 9.368.768 ευρώ και το δεύτερο αξίας 3.638.250 ευρώ. Το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε έφτασε τα 13.007.018 ευρώ με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 5%. Η απαίτηση των πιστωτών ήταν να εξοφληθούν σε ένα χρόνο όπως έγινε αφού το ακίνητο πωλήθηκε στην DIMAND προς 26 εκατ. ευρώ με την αίρεση να αποκτήσει και τα υπόλοιπα κτίρια που ολοκληρώνουν το σύνολο του ακινήτου του ΜΙΝΙΟΝ.
Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί ή να ματαιωθεί τον Δεκέμβριο του 2022 και αφορά συμπληρωματικά κτίρια περιξ του ΜΙΝΙΟΝ.
Πάντως το ακίνητο πωλήθηκε προς 18 εκατ. ευρώ στην DIMAND η οποία παρέλαβε το ακίνητο ελεύθερο βαρών παρότι η διοίκηση της FFGroup το είχε υποθηκεύσει προς τους χρηματοδότες έναντι 22 εκατ. ευρώ ενώ είχαν δώσει 13 εκατ ευρώ.
Οι γενναιόδωροι χρηματοδότες ήταν η «AIEF FF SPV, LP»η «Oasis Investments ΙΙ Master Fund ltd» η Ecofi Convertibles Euro και Malte Daniels».
bucarest_b_2.jpg
Το σχέδιο εξυγίανσης της FF Group , όπως όλα δείχνουν … τρώει από τα έτοιμα ενώ πιθανότητα έχουν υποβαθμιστεί τα επιχειρηματικά πλάνα της εταιρείας με βάση τις κινήσεις πώλησης των περιουσιακών στοιχείων που δεν έχουν δεσμευτεί από τις Ανακριτικές Αρχές.
Ο διορισμός διοίκησης έγινε πρώτη φορά σε εταιρεία από τη Δικαιοσύνη ενώ μέχρι σήμερα δεν υπάρχει σχέδιο αξιολόγησης όταν εκατομμύρια …τριγυρίζουν στην οικονομική διεύθυνση της εταιρείας η οποία για τη διάσωση της εταιρείας μειώνει το προσωπικό με ταχείς ρυθμούς και από την άλλη εμφανίζεται να διαθέτει πολλά εκατομμύρια ως αμοιβές σε συμβούλους.
Οι «κληρονόμοι» και διαχειριστές της FF Group διορίστηκαν με Δικαστική απόφαση με σκοπό την εξυγίανση και διάσωση της εταιρείας που ακόμη παραμένει ζητούμενο τέσσερα χρόνια μετά το πρωτοφανές σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε για την οικογένεια Κουτσολιούτσου.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης