Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Lamda Development: Σε διαπραγμάτευση από σήμερα το πράσινο Κοινό Ομολογιακό Δάνειο

Lamda Development: Σε διαπραγμάτευση από σήμερα το πράσινο Κοινό Ομολογιακό Δάνειο
Η σημερινή δε, ιδιαίτερα επιτυχημένη έκδοση του ομολόγου της Lamda Development, καταδεικνύει τις μεγάλες δυνατότητες της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς

Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε σήμερα την Διοίκηση και στελέχη της εταιρείας Lamda Development AE με αφορμή την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση του Πράσινου Ομολογιακού της Δανείου. O διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου, κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης χτυπώντας το παραδοσιακό καμπανάκι.
"Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για εμάς στη Lamda Development, καθώς ξεκινά η διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών του πρώτου Πράσινου ομολόγου μας.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω το επενδυτικό κοινό για την ψήφο εμπιστοσύνης που μας έδωσε.
Τόσο η υπερκάλυψη της έκδοσης κατά 3 φορές όσο και η συμμετοχή περισσότερων από 14.000 ιδιωτών, αποτελεί ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα.
Η Lamda Development, τιμώντας την εμπιστοσύνη του επενδυτικού κοινού, αποφάσισε στην τελική κατανομή, το 73% του βιβλίου να κατανεμηθεί σε ιδιώτες" τόνισε κατά τον χαιρετισμό του ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου, προσθέτοντας:
"Η διοίκηση και τα στελέχη της Lamda Development, με αίσθημα ευθύνης υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε με την ίδια ένταση, αφοσίωση και ενθουσιασμό την αδιάκοπη προσπάθεια να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες όλων για αυτό το έργο σταθμό για τη χώρα και να διασφαλίσουμε και να ενδυναμώσουμε τα συμφέροντα του επενδυτικού κοινού".
O διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Γιάννος Κοντόπουλος, αναφέρθηκε στην σημαντική επιτυχία της δημόσιας προσφοράς, η οποία αποτυπώθηκε τόσο στην υπερκάλυψη αυτής, όσο και στην μεγάλη συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών, στοιχεία που αποτελούν έμπρακτη και σαφή απόδειξη της εμπιστοσύνης του επενδυτικού κοινού στις προοπτικές του έργου ανάπλασης του Ελληνικού, αλλά και της ευοίωνης πορείας της εταιρείας Lamda Development γενικότερα.
"Το σημερινό ομολογιακό δάνειο έχει ένα ακόμα χαρακτηριστικό που του προσδίδει επιπρόσθετη αξία:
Είναι ένα Πράσινο ομόλογο.
Αυτό σημαίνει ότι τα αντληθέντα κεφάλαια θα κατευθυνθούν σε επιλέξιμες κατηγορίες επενδύσεων όπως είναι η ανάπτυξη Βιώσιμων Κτιρίων και βιώσιμων αστικών εξωτερικών χώρων, η Πράσινη Ενέργεια και οι Έξυπνες Πόλεις. Επιπλέον, το σημερινό ομόλογο της LAMDA Development είναι το 5ο που θα προβάλλεται πλέον στην Πλατφόρμα ATHEX BONDS GREENet του Χρηματιστηρίου Αθηνών, προκειμένου οι επενδυτές να έχουν πρόσβαση στο σύνολο των πληροφοριών που σχετίζονται με μελλοντικές ESG δράσεις της εταιρείας.
Σε αυτή την διαδρομή λοιπόν, το Χρηματιστήριο Αθηνών αναδεικνύεται και πάλι ως ουσιαστική πηγή χρηματοδότησης των ελληνικών επιχειρήσεων, συνεισφέροντας με τον τρόπο αυτό και στην τόνωση της ελληνικής οικονομίας.
Η σημερινή δε, ιδιαίτερα επιτυχημένη έκδοση του ομολόγου της Lamda Development, καταδεικνύει τις μεγάλες δυνατότητες της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς και τη συμβολή της στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης