Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Lamda Development: Από Τετάρτη 13 Ιουλίου η διαπραγμάτευση των 230.000 ομολογιών

Lamda Development: Από Τετάρτη 13 Ιουλίου η διαπραγμάτευση των 230.000 ομολογιών
Τα κεφάλαια αυτά θα χρηματοδοτήσουν Πράσινες Επενδύσεις σε Πράσινη Ενέργεια
Από την Τετάρτη 13 Ιουλίου ξεκινά στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών η διαπραγμάτευση των 230.000 ομολογιών που προέκυψαν από την έκδοση του πράσινου ομολόγου ποσού 230 εκατ. ευρώ, διάρκειας 7 ετών.
Ο κωδικός διαπραγμάτευσης της Ομολογίας είναι με ελληνική γραμματοσειρά είναι «ΛΑΜΔΑΟ2» και με λατινική γραμματοσειρά «LAMDAB2». Η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης των Ομολογιών της Εταιρίας είναι 1.000 ευρώ ανά Ομολογία, ήτοι 100% της ονομαστικής αξίας της.
Οι Ομολογίες είναι σε άυλη μορφή και θα πιστωθούν στη μερίδα και τον Λογαριασμό Αξιογράφων που τηρεί ο κάθε δικαιούχος στο Σύστημα Άυλων Τίτλων, σύμφωνα με τα στοιχεία που δήλωσε στην Αίτηση Κάλυψης. Η οριστική καταχώρηση των Ομολογιών στους Λογαριασμούς Αξιογράφων των δικαιούχων στο Σύστημα Άυλων Τίτλων θα ολοκληρωθεί στις 12.07.2022.
Σημειώνεται πως το Χρηματιστήριο Αθηνών την 29/06/2022 ενέκρινε την εισαγωγή των Ομολογιών προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χ.Α., υπό την αίρεση της έγκρισης του ενημερωτικού δελτίου (το «Ενημερωτικό Δελτίο») από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και της επιτυχούς ολοκλήρωσης της Δημόσιας Προσφοράς των Ομολογιών.
Τα έσοδα της Δημόσιας Προσφοράς από την έκδοση του κοινού ομολογιακού δανείου ανέρχονται σε 230 εκατ. ευρώ και οι δαπάνες Έκδοσης εκτιμώνται σε 7 εκατ. ευρώ περίπου και θα αφαιρεθούν από τα συνολικά αντληθέντα κεφάλαια της Έκδοσης. Τα αντληθέντα κεφάλαια, αφαιρουμένων των εκτιμώμενων δαπανών έκδοσης του ΚΟΔ θα ανέλθουν σε καθαρό ποσό περίπου 223 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης