Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αγώνας δρόμου στην Ελλάκτωρ για να προχωρήσουν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το deal με Motor Oil

Αγώνας δρόμου στην Ελλάκτωρ για να προχωρήσουν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το deal με Motor Oil
Ο χρόνος πρέπει να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς για την Ελλάκτωρ, η ολοκλήρωση του deal δε σημαίνει πως τίποτε άλλο παρά μόνο ένα επιπλέον βήμα στο μεγάλο δρόμο που έχει να διανύσει

Ακόμα και οι μέρες των διακοπών θα είναι περιορισμένες για τα στελέχη της Ελλάκτωρ, καθώς τρέχουν τις διαδικασίες ώστε να προχωρήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται το deal με τη Motor Oil.
Στόχος είναι μέχρι το τέλος του έτους να έχει ολοκληρωθεί η σύσταση της νέας εταιρείας, να έχει γίνει η απόσχιση και η εισφορά των δραστηριοτήτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Ελλάκτωρ.
Ο χρόνος πρέπει να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς για την Ελλάκτωρ, η ολοκλήρωση του deal δε σημαίνει πως τίποτε άλλο παρά μόνο ένα επιπλέον βήμα στο μεγάλο δρόμο που έχει να διανύσει.
Και αυτό γιατί πρέπει στη συνέχεια να δει μετά την αφαίρεση των δανείων, τι θα μείνει σε κεφάλαια ώστε να προχωρήσει το σχεδιασμό που περιλαμβάνει το ομόλογο.

Η αναχρηματοδότηση

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το ενημερωτικό για τη δημόσια πρόταση της Reggeborgh προς τους μετόχους της Ελλάκτωρ, ο σχεδιασμός προβλέπει αναχρηματοδότηση και αποπληρωμή για το ομόλογο των 670 εκατ. ευρώ λήξης 2024, εκτός και αν οι ομολογιούχοι ζητήσουν να εξαγοραστούν οι ομολογίες.
Σε αυτήν την περίπτωση η εταιρεία έχει αναφέρει πως θα λάβει ενδιάμεσες χρηματοδοτήσεις.
Το ομολογιακό ύψους 670 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 6,375% διαπραγματεύεται στις 96,40 μονάδες βάσης, έχοντας από τον Μάρτιο καταγράψει σημαντική ανάκαμψη καθώς βρισκόταν στις 85 μονάδες βάσης.
Πολύ καλή όμως είναι και η εικόνα της μετοχής καθώς παρά τις απώλειες που είχε γράψει το προηγούμενο διάστημα η αγορά, η μετοχή παραμένει πάνω από τα 1,70 ευρώ και με άνοδο 32% από την αρχή του έτους λόγω της δημόσιας πρότασης.

Η δημόσια πρόταση της Reggeborgh

Αναφορικά με τη δημόσια πρόταση της Reggeborgh, σημειώνεται πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν εξέφρασε αντίρρηση και κατέληξε πως η προτεινόμενη εξαγορά δε θίγει θέματα ανταγωνισμού, αφού η Ελλάκτωρ και η Reggeborgh δραστηριοποιούνται σε διαφορετικές χώρες.
Ο όμιλος Ελλάκτωρ είναι ο ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός ενέργειας μέσω ΑΠΕ στην Ελλάδα, διαθέτοντας 493MW, 24 αιολικά πάρκα, 1 μικρό υδροηλεκτρικό και 1 φωτοβολταϊκό.
Εκτός από τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί, διαθέτει άδειες παραγωγής φωτοβολταϊκών πάρκων στην Ήπειρο και την Κεντρική Μακεδονία (137 MW), πιστοποιητικά παραγωγής για δύο συστήματα ενεργειακής αποθήκευσης (BESS) ισχύος 360 MW, υπάρχει διαδικασία έκδοσης άδειας λειτουργίας ως Φορέας Σωρευτικής Εκπροσώπησης ΑΠΕ και συμφωνία αγοράς αιολικού πάρκου (18,4 MW – ώριμη άδεια).

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης