Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Lamda Development: Υπερκαλύφθηκε το ομόλογο τρεις φορές, προσφορές 720 εκατ. ευρώ - Στο 4,7% το επιτόκιο

Lamda Development: Υπερκαλύφθηκε το ομόλογο τρεις φορές, προσφορές 720 εκατ. ευρώ - Στο 4,7% το επιτόκιο
Στην έκδοση συμμετείχαν κατά 80% επενδυτές της λιανικής και πελάτες του Private Βanking

Τουλάχιστον τρεις φορές υπερκαλύφθηκε η έκδοση του retail bond της Lamda Devopment, ύψους 230 εκατ. ευρώ, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 4,70%.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τους αναδόχους, το απόγευμα είχαν συγκεντρωθεί προσφορές, ύψους 718,5 εκατ. ευρώ.
Στην έκδοση συμμετείχαν κατά 80% επενδυτές της λιανικής και πελάτες του Private Βanking και σύμφωνα με πληροφορίες η ζήτηση στις ανάδοχες τράπεζες (Εurobank – Alpha bank) ήταν υψηλή, ως εκ τούτου το κουπόνι θα διαμορφωθεί κοντά στο χαμηλό σημείο του εύρους. 
O Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, δήλωσε: «Για άλλη μια φορά θέλω να ευχαριστήσω το επενδυτικό κοινό για την εμπιστοσύνη που έδειξε στη Lamda Development. Tόσο η υπερκάλυψη κατά 3 φορές όσο και η συμμετοχή πάνω από 14.000 ιδιωτών, αποτελεί ρεκόρ για τα Ελληνικά δεδομένα και μάλιστα, σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο περιβάλλον, και μας δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης για να τηρήσουμε τις προσδοκίες όλων αυτών που πιστεύουν σε εμάς».

Η ανακοίνωση

Η «Τράπεζα Eurobank A.E.», η «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ», η «Alpha Τράπεζα Α.Ε.» και η «EUROXX Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ.», ως Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι της Δημόσιας Προσφοράς για την έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου, υπό το Πλαίσιο Πράσινου Ομολόγου της εταιρίας «LAMDA DEVELOPMENT – ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ» (η «Εταιρία») και την εισαγωγή των ομολογιών εκδόσεως της Εταιρίας προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Προσφοράς στις 08.07.2022, ανακοινώνουν, σύμφωνα με το άρθρο 17 παρ. 2 του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1129, ότι διατέθηκαν συνολικά 230.000 άυλες κοινές ανώνυμες ομολογίες της Εταιρίας με ονομαστική αξία €1.000 εκάστη (οι «Ομολογίες») με αποτέλεσμα την άντληση κεφαλαίων ύψους €230 εκατ. Η συνολική έγκυρη ζήτηση που εκδηλώθηκε από επενδυτές οι οποίοι συμμετείχαν στη Δημόσια Προσφορά ανήλθε σε €718,5 εκατ., σημειώνοντας υπερκάλυψη της Έκδοσης κατά 3,12 φορές.
Η τιμή διάθεσης των Ομολογιών έχει προσδιοριστεί στο άρτιο, ήτοι €1.000 ανά Ομολογία.
Η τελική απόδοση των Ομολογιών ορίστηκε σε 4,70% και το επιτόκιο των Ομολογιών σε 4,70% ετησίως.
Οι Ομολογίες κατανεμήθηκαν ως εξής: α) 170.000 Ομολογίες (73,9% επί του συνόλου των εκδοθεισών Ομολογιών) κατανεμήθηκαν σε Ιδιώτες Επενδυτές, και β) 60.000 Ομολογίες (26,1% επί του συνόλου των εκδοθεισών Ομολογιών) κατανεμήθηκαν σε Ειδικούς Επενδυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης