Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Άλεξ Φωτακίδης: Προς επέκταση οι επενδύσεις του CVC στην Ελλάδα

Άλεξ Φωτακίδης: Προς επέκταση οι επενδύσεις του CVC στην Ελλάδα
Ο κ. Φωτακίδης μιλώντας στο Συνέδριο του Economist τόνισε ότι αναμένει ετήσια ανάπτυξη 3-4% στην ελληνική οικονομία τα επόμενα 4-5 χρόνια, παρά τον πληθωρισμό

«Τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα θα καταγράφονται συνολικά 3-4 επενδυτικές συναλλαγές αξιοσημείωτου μεγέθους σε ετήσια βάση, εκτιμάει ο Άλεξ Φωτακίδης, Partner and Head of Greece, CVC Capital Partners.
Ο κ. Φωτακίδης μιλώντας στο Συνέδριο του Economist τόνισε ότι αναμένει ετήσια ανάπτυξη 3-4% στην ελληνική οικονομία τα επόμενα 4-5 χρόνια, παρά τον πληθωρισμό ο οποίος επηρεάζει τα νούμερα, ενώ υποστήριξε ότι το 2023 θα είναι μια χρονιά πρόκλησης, καθώς θα χρειαστούν κάποια τρίμηνα προκειμένου η οικονομία να σταθεροποιηθεί, να κανονικοποιηθεί και να προσαρμοστεί στις κρίσεις.
Παράλληλα ο επικεφαλής της CVC σημείωσε ότι «δεν υπάρχει πια ασφάλιστρο κινδύνου στους υπολογισμούς του fund για τις επενδύσεις στην Ελλάδα, γεγονός που αποτελεί μεγάλο επίτευγμα»
Σύμφωνα με τον κ. Φωτακίδη, θα συνεχιστούν οι επενδύσεις στους τομείς που ήδη έχει διεισδύσει το fund (υγεία, τεχνολογία, ποτά και τρόφιμα, ασφάλειες, ενέργεια) ενώ σημείωσε ότι θα ενδιέφερε το fund τόσο η ναυτιλία αλλά και η φιλοξενία, ωστόσο προς το παρόν απέχει από κάτι τέτοιο.
Περιγράφοντας τη διαδρομή του fund στην Ελλάδα ο κ. Φωτακίδης ανέφερε:
«Ξεκινήσαμε να κοιτούμε την Ελλάδα το 2016.
Από το 2016 μέχρι το 2019 επενδύσαμε περίπου 300 εκατ. ευρώ κυρίως στον τομέα της υγείας.
Από το 2019 έχουμε επενδύσει περίπου 1,2 δισ. ευρώ σε συμμετοχές και σε διάφορους τομείς όπως το ηλεκτρονικό εμπόριο, ποτά και τρόφιμα, ασφάλειες και ενεργειακή μετάβαση. Έχουμε πολλαπλασιάσει λοιπόν τις δραστηριότητές μας μέσα σε αυτή τη χρονική περίοδο».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης