Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Interwood - Ξυλεμπορία: Στις 22 Ιουλίου η καταβολή α' μερίσματος στους κατόχους προνομιούχων μετοχών

Interwood - Ξυλεμπορία: Στις 22 Ιουλίου η καταβολή α' μερίσματος στους κατόχους προνομιούχων μετοχών
Στις 15.07.2022  η ημερομηνία αποκοπής

Η Interwood - Ξυλεμπορία ανακοινώνει ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση μετόχων της 28ης Ιουνίου ενέκρινε ομόφωνα την καταβολή α' μερίσματος προς 16% επί της ονομαστικής αξίας στους κατόχους των 2.566.836 προνομιούχων μετοχών της Εταιρίας.
To συνολικό ποσό που θα καταβληθεί ανέρχεται σε €41.069,38, που αντιστοιχεί σε €0,016 ανά προνομιούχα μετοχή.
Το εν λόγω ποσό υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 5%, η οποία ισούται με €0,0008 ανά προνομιούχα μετοχή και, συνεπώς, οι κάτοχοι προνομιούχων μετοχών θα λάβουν καθαρό ποσό μετά την ανωτέρω παρακράτηση που ανέρχεται σε €0,0152 ανά προνομιούχα μετοχή.
Δικαιούχοι του μερίσματος θα είναι οι κάτοχοι προνομιούχων μετοχών της Εταιρίας που είναι εγγεγραμμένοι στο Σ.Α.Τ. την 18.07.2022 (Ημερομηνία Προσδιορισμού Δικαιούχων – Record Date).
Από τις 15.07.2022 (Ημερομηνία Αποκοπής – Cut-off Date), οι προνομιούχες μετοχές της Εταιρίας θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα λήψης του μερίσματος.
Η καταβολή του μερίσματος θα ξεκινήσει την Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2022, από την πληρώτρια τράπεζα ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΕ. ως ακολούθως:

  1. Μέσω των Συμμετεχόντων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (Τράπεζες και Χρηματιστηριακές Εταιρείες) σύμφωνα με τα ισχύοντα στον Κανονισμό Λειτουργίας της ΕΛ.Κ.Α.Τ. και τις σχετικές αποφάσεις της.
  2. Ειδικά στις περιπτώσεις πληρωμής μερίσματος σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων, των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους στο Σ.Α.Τ., υπό το χειρισμό της ATHEXCSD, η διαδικασία πληρωμής του μερίσματος θα διενεργείται μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κληρονόμων, μέσω του δικτύου καταστημάτων της ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης