Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Dimand: Alpha Bank και Eurobank αναλαμβάνουν από κοινού τη διενέργεια συναλλαγών σταθεροποίησης

tags :
Dimand: Alpha Bank και Eurobank αναλαμβάνουν από κοινού τη διενέργεια συναλλαγών σταθεροποίησης
Ο ανώτατος αριθμός των μετοχών που θα μπορεί να αγοραστεί μέσω πράξεων σταθεροποίησης δεν θα υπερβαίνει τον αριθμό των Πρόσθετων Μετοχών που τελικώς διατέθηκαν μέσω της Δημόσιας Προσφοράς.

Η Alpha Bank και Eurobank αναλαμβάνουν από κοινού τη διενέργεια συναλλαγών σταθεροποίησης εφόσον διατεθούν οι έως 931.800 Πρόσθετες Μετοχές (Overallotment) των υφιστάμενων κοινών μετόχων, δυνάμει της ρήτρας επιπρόσθετης κατανομής μετοχών (overallotment facility) σε περίπτωση υπερκάλυψης της Έκδοσης κατά τη Δημόσια Προσφορά και του δικαιώματος προαίρεσης αγοράς (greenshoe option), κατά τη δημόσια πρότασης της Dimand, με σκοπό τη σταθεροποίηση της χρηματιστηριακής τιμής της μετοχής σε περίπτωση που κατά την εύλογη κρίση τους είναι σημαντικά χαμηλότερη από την τιμή που αντιστοιχεί στα δεδομένα της αγοράς και στην οικονομική κατάσταση και τις προοπτικές της Εταιρείας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Τράπεζα Eurobank A.E. (εφεξής η «Eurobank») ως πρόσωπο που ορίζεται υπεύθυνο για τις απαιτήσεις δημοσιοποίησης σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 6 του κατ' εξουσιοδότηση Κανονισμού (ΕΕ) 2016/1052 της Επιτροπής της 8ης Μαρτίου 2016 για τη συμπλήρωση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου όσον αφορά τα ρυθμιστικά τεχνικά πρότυπα για τις προϋποθέσεις που εφαρμόζονται σε προγράμματα επαναγοράς και μέτρα σταθεροποίησης, ανακοινώνει ότι εφόσον διατεθούν οι έως 931.800 Πρόσθετες Μετοχές (Overallotment) των υφιστάμενων κοινών μετόχων, δυνάμει της ρήτρας επιπρόσθετης κατανομής μετοχών (overallotment facility) σε περίπτωση υπερκάλυψης της Έκδοσης κατά τη Δημόσια Προσφορά και του δικαιώματος προαίρεσης αγοράς (greenshoe option), οι Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι Alpha Τράπεζα Α.Ε. (εφεξής η «Alpha Bank») και Eurobank ενδέχεται να προβούν άπαξ ή κατά διαστήματα, σε χρηματιστηριακές πράξεις στο Χ.Α. με σκοπό τη σταθεροποίηση της χρηματιστηριακής τιμής της μετοχής σε περίπτωση που κατά την εύλογη κρίση τους είναι σημαντικά χαμηλότερη από την τιμή που αντιστοιχεί στα δεδομένα της αγοράς και στην οικονομική κατάσταση και τις προοπτικές της Εταιρείας κατά τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος που θα ξεκινά από την ημέρα έναρξης διαπραγμάτευσης των Μετοχών στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χ.Α. και θα λήγει μετά από τριάντα (30) ημερολογιακές ημέρες.
Ο ανώτατος αριθμός των μετοχών που θα μπορεί να αγοραστεί μέσω πράξεων σταθεροποίησης δεν θα υπερβαίνει τον αριθμό των Πρόσθετων Μετοχών που τελικώς διατέθηκαν μέσω της Δημόσιας Προσφοράς.
Οι πράξεις σταθεροποίησης της τιμής των μετοχών στο Χ.Α. θα διενεργούνται με βάση τους όρους και τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στον Κανονισμό (ΕΕ) 596/2014 και τον κατ' εξουσιοδότηση Κανονισμό (ΕΕ) 2016/1052, μέχρι του αριθμού των Πρόσθετων Μετοχών που τυχόν τελικώς θα διατεθούν.
Σημειώνεται ότι εφόσον τελικώς διατεθούν οι Πρόσθετες Μετοχές:

  1. η σταθεροποίηση δεν θα πραγματοποιηθεί απαραίτητα και ενδεχομένως να παύσει ανά πάσα στιγμή.
  2. η σταθεροποίηση δεν θα πραγματοποιηθεί απαραίτητα και ενδεχομένως να παύσει ανά πάσα στιγμή.
  3. Η ημερομηνία έναρξης της περιόδου σταθεροποίησης κατά την οποία ενδέχεται να διενεργηθούν πράξεις σταθεροποίησης είναι η αναμενόμενη έναρξη διαπραγμάτευσης του συνόλου των κοινών μετοχών της Εταιρείας στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χ.Α., ήτοι η Τετάρτη 6 Ιουλίου. Η περίοδος λήξης της σταθεροποίησης είναι μετά από τριάντα (30) ημερολογιακές ημέρες
  4. Η Alpha Bank και Eurobank αναλαμβάνουν από κοινού τη διενέργεια συναλλαγών σταθεροποίησης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης