Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το στέλεχος με αμοιβές 3 εκατ. ευρώ το χρόνο που τρέχει project 7 δις ευρώ - Τον Ιούλιο η έκδοση ομολόγου 200 εκατ

Το στέλεχος με αμοιβές 3 εκατ. ευρώ το χρόνο που τρέχει project 7 δις ευρώ - Τον Ιούλιο η έκδοση ομολόγου 200 εκατ
Σε σχέση με τις αποδοχές του 2020 αυξήθηκαν κατά 100% καθώς ήταν στο 1,5 εκατ. ευρώ.

Το πρωτόγνωρο project του Ελληνικού για τα εγχώρια αλλά και ευρωπαϊκά δεδομένα αλλάζει προς το θετικότερο το ύψος των αμοιβών με τον διευθύνοντα σύμβουλο κ Οδυσσέα Αθανασίου να φιγουράρει στη κορυφή της λίστας με την υψηλότερη αμοιβή για στέλεχος ελληνικής επιχείρησης αφού ανέλαβε να φέρει εις πέρας το πιο μεγαλεπήβολο σχέδιο που υλοποιείται στη χώρα μας με τη συνολική αξία της επένδυσης να ξεπερνά τα 7 δισ. ευρώ.
Η γενική συνέλευση των μετόχων της Lamda Development έδωσε έγκριση για τις ετήσιες μικτές αποδοχές του Οδυσσέα Αθανασίου, οι οποίες ανήλθαν σε 3.059.098 ευρώ και καταβλήθηκαν τη χρονιά που πέρασε ενώ οι φετινές αποδοχές θα προσδιοριστούν μετά από εισήγηση της Επιτροπής Αμοιβών.
Σε σχέση με τις αποδοχές του 2020 αυξήθηκαν κατά 100% καθώς ήταν στο 1,5 εκατ. ευρώ
Ο κ Οδυσσέας Αθανασίου βρίσκεται στο τιμόνι της εταιρείας τα τελευταία 15 χρόνια ενώ από το 2012 σχεδιάζει το έργο του Ελληνικού το οποίο είναι ήδη στη φάση υλοποίησης.
Πάντως οι τρέχουσες αποδοχές του CEO ανταποκρίνονται σε αντίστοιχες πολιτικές αμοιβών που ακολουθούν πολυεθνικοί όμιλοι.
Οι αρχικές μεικτές αμοιβές του κ Αθανασίου ήταν στις 800.0000 ευρώ και διαχειρίζονταν την εταιρεία με τα εμπορικά κέντρα.
Το έργο του Ελληνικού του τετραπλασίασε τις αμοιβές χάρη και στο γεγονός ότι συγκέντρωσε πάνω από 2 δισ ευρώ για την υλοποίηση του έργου με την εταιρεία να εισπράττει έσοδα χωρίς να ξοδεύει κεφάλαια.
Οι μεγάλοι κερδισμένοι από τις υψηλές αμοιβές του είναι ο ΕΦΚΑ και η ΑΑΔΕ με την εφορία να τον φορολογεί με ποσοστό 42%.

Μέσα στον Ιούλιο πιθανότητα η έκδοση του Ομολόγου

Η γενική συνέλευση είχε απαρτία σε ποσοστό άνω του 70%
Οι μέτοχοι έδωσαν έγκριση σε όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Ο διευθύνων σύμβουλος κ Οδυσσέας Αθανασίου έδωσε χρόνο και απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις που τέθηκαν από τους μικροεπενδυτές.
Ανάμεσα στα θέματα που ήταν η επικείμενη έκδοση ομολόγου , με τον κ Αθανασίου είπε ότι θα είναι λαϊκής βάσης δηλαδή θα επιτρέπεται η συμμετοχή επενδυτών με 1000 ευρώ επισημαίνοντας ότι το κουπόνια θα είναι υψηλότερο σε σχέση με το 3,4% της προηγούμενης έκδοσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες η έκδοση του ομολόγου πιθανότατα θα διατεθεί μέσα στον Ιούλιο.
Το ύψος της έκδοσης αναμένεται να κινηθεί στα 200 εκατ. ευρώ.
Ανάμεσα στα θέματα που κέντρισαν το ενδιαφέρον των μετόχων ήταν ότι η εξέλιξη των έργων με τον κ Αθανασίου να τονίζει ότι το project της πρώτης πενταετίας βαδίζει σύμφωνα με τον χρονοδιάγραμμα .
Αυξάνονται τα έσοδα από τις αγοραπωλησίες ακινήτων.
Την ίδια στιγμή ανέφερε ότι η Lamda Development έχει έσοδα από τις πωλήσεις χωρίς να ξοδεύει χρήματα και κυρίως δεν συμμετέχει στο κατασκευαστικό κόστος, το οποίο αυξήθηκε λόγων των διεθνών προβλημάτων.
Τα έσοδα της Lamda στο δεύτερο εξάμηνο του 2022 θα είναι 200 εκατ. ευρώ από την πώληση ακινήτων και μέχρι σήμερα έχει αποκομίσει έσοδα στα επίπεδα του 1 δις από αγοραπωλησίες ακινήτων.
Το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ θα έρθουν από την παραχώρηση των 5 στρεμμάτων στην εταιρεία Orilina Properties ΑΕΕΑΠ η οποία προτίθεται να επενδύσει 70 εκατ. ευρώ.

Παράθυρο για μέρισμα από το 2024.

Ο CEO της Lamda έδωσε προσδοκίες στους μετόχους για μερισματική πολιτική από το 20224 καθώς το 2023 η εταιρεία θα είναι αρκετά ισχυρή χρηματοοικονομικά.
Τέλος να σημειωθεί ότι η PwC παραμένει σε ρόλο ελεγκτικής εταιρείας αλλά αυξήθηκε κατακόρυφα η αμοιβή της εταιρείας στις 808.000 ευρώ διότι εκτός από την μητρική εταιρεία ανέλαβε και τις θυγατρικές.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης