Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Mytilineos: Στις 24 Ιουνίου 2022 η αποκοπή μερίσματος 0,42 ευρώ ανά μετοχή

Mytilineos: Στις 24 Ιουνίου 2022 η αποκοπή μερίσματος 0,42 ευρώ ανά μετοχή
Τη διανομή μερίσματος ύψους 0,42 ευρώ ανά μετοχή, αποφάσισε μεταξύ άλλων, η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Mytilineos

Τη διανομή μερίσματος ύψους 0,42 ευρώ ανά μετοχή, αποφάσισε μεταξύ άλλων, η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Mytilineos, που πραγματοποιήθηκε στις 2 Ιουνίου 2022.
Ειδικότερα, η Μυτιληναίος Α.Ε. (η "Εταιρεία") σύμφωνα με το άρθρο 4.1.3.4 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ανακοινώνει τα ακόλουθα:
Η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας, που πραγματοποιήθηκε την 2α Ιουνίου 2022, αποφάσισε μεταξύ άλλων, τη διανομή μερίσματος ανερχόμενο στο ποσό των σαράντα δύο λεπτών του ευρώ (€0,42) ανά μετοχή. Σύμφωνα με τις ισχύουσες φορολογικές διατάξεις, το προς διανομή μέρισμα υπόκειται σε παρακράτηση φόρου ποσοστού 5% (με την εξαίρεση ή διαφοροποίηση του ποσοστού παρακράτησης για μετόχους οι οποίοι υπόκεινται σε ειδικές διατάξεις).
Η αποκοπή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί την 24η Ιουνίου 2022 και η διαδικασία καταβολής του μερίσματος στους δικαιούχους θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου 2022.
Δικαιούχοι στην καταβολή μερίσματος είναι οι μέτοχοι που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) που διαχειρίζεται η "Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Α.Ε." κατά την 27η Ιουνίου 2022 (record date).

Η καταβολή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί από την πληρώτρια τράπεζα "ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε." ως εξής:

α) Μέσω των Συμμετεχόντων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (Τράπεζες και Χρηματιστηριακές Εταιρείες) σύμφωνα με τα ισχύοντα στον Κανονισμό Λειτουργίας της ΕΛ.Κ.Α.Τ..

β) Ειδικά στις περιπτώσεις πληρωμής μερίσματος σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων, των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους στο Σ.Α.Τ., υπό το χειρισμό της ATHEXCSD, η διαδικασία πληρωμής του μερίσματος θα διενεργείται μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κληρονόμων, μέσω του δικτύου καταστημάτων της "ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε." για πέντε (5) έτη από τη λήξη του τρέχοντος έτους (δηλαδή έως την 31η Δεκεμβρίου 2027).

Μερίσματα που δεν θα εισπραχθούν εντός πέντε (5) ετών από τη λήξη του τρέχοντος έτους, ήτοι έως την 31η Δεκεμβρίου 2027, παραγράφονται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης