Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μυτιληναίος: Μη αποδεκτός ο όρος «υπερκέρδη», δεν έγινε καμία ληστεία - Διπλασιασμός κερδών πάνω από 260 εκατ. το 2022

Μυτιληναίος: Μη αποδεκτός ο όρος «υπερκέρδη», δεν έγινε καμία ληστεία - Διπλασιασμός κερδών πάνω από 260 εκατ. το 2022
Δεν αναγνωρίζει τον όρο «υπερκέρδη» για την ενέργεια ο Ευάγγελος Μυτιληναίος
Σχετικά Άρθρα
O στόχος του διπλασιασμού κερδών το 2022 για τη Μυτιληναίος θα επιτευχθεί και μάλιστα αυτά αναμένεται να ξεπεράσουν τα 260 εκατ ευρώ, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του Ομίλου, Ευάγγελος Μυτιληναίος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη γενική συνέλευση των μετόχων, ενώ αναφερόμενος στα λεγόμενα υπερκέρδη της χονδρικής σημείωσε με νόημα, ότι δεν υπάρχει καμία ληστεία.
Η εταιρία έχει λειτουργήσει από την αρχή στα πλαίσια του target model και έχει ελεγχθεί αρκετές φορές με άψογα αποτελέσματα, υπογράμμισε ο Ευ. Μυτιληναίος.

«Η εταιρεία επιδεικνύοντας για μια ακόμη φορά τρομερή ανθεκτικότητα είναι σε θέση σήμερα να προβλέψει ότι ο στόχος του διπλασιασμού των κερδών το 2022 σε σχέση με το 2020 όχι μόνο θα επιτευχθεί αλλά τα κέρδη θα υπερβούν αυτό το νούμερο.
Δηλαδή θα είναι πάνω από 260 εκατομμύρια", ανέφερε ο κ. Μυτιληναίος και πρόσθεσε: "Αν δεν γίνονταν αυτά που γίνονται στον πλανήτη θα κάναμε αναθεώρηση της πρόβλεψης προς τα πάνω. Δεν το κάνουμε, όχι γιατί δεν το δικαιολογούν τα αποτελέσματα αλλά επειδή είμαστε συντηρητικοί και επειδή ζούμε στην εποχή που ζούμε".

Σε ερώτηση για την φορολόγηση των υπερκερδών των παραγωγών ενέργειας ο κ. Μυτιληναίος είπε:

"Τον χαρακτηρισμό υπερκέρδη ή ουρανοκατέβατα κέρδη δεν τον παραδέχομαι.
Η εταιρεία μας τήρησε τις επιταγές του target model επακριβώς και δεν το χρησιμοποίησε για πρακτικές που θα επέφεραν αθέμιτα κέρδη. Έχουμε ελεγχθεί δέκα φορές και αυτό επιβεβαιώθηκε. Είμαστε μια εταιρεία που δουλεύει ανταγωνιστικά, με εξαιρετικά στελέχη και μπορεί να φέρνει καλύτερα αποτελέσματα από τον ανταγωνισμό. Αυτό στις οικονομίες της δύσης δεν λέγεται αισχροκέρδεια και υπερκέρδη. Αν το θέμα τεθεί να συνεισφέρουν όσοι μπορούν, είναι μια άλλη συζήτηση. Αλλά να σου λένε "φέρε αυτά που έκλεψες", δεν το παραδέχομαι και δεν πρόκειται να το αποδεχθώ ποτέ".
Σημείωσε πάντως ότι έχει προβλεφθεί "ένα σεβαστό ποσό που αν χρειαστεί θα καλύψει τα ουρανοκατέβατα κέρδη, που δεν υπάρχουν αλλά επειδή είμαστε στην Ελλάδα μπορεί και να υπάρξουν".
Εξάλλου για το νέο τρόπο λειτουργίας της αγοράς από τον Ιούλιο και τις πιθανές επιπτώσεις του απέφυγε να κάνει πρόβλεψη λέγοντας ότι δεν είναι ακόμη γνωστό το νέο μοντέλο, εξέφρασε ωστόσο την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στην πρόβλεψη των αποτελεσμάτων του 2022.

«Όνειρο που επιτεύχθηκε η είσοδος στον MSCI»

Ο κ. Μυτιληναίος χαρακτήρισε όνειρο ζωής που επιτεύχθηκε, την ένταξη της εταιρείας στον δείκτη MSCI λέγοντας ότι έχει ήδη επιφέρει αναβάθμιση της ποιότητας των funds που τοποθετούνται στη μετοχή, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η επενδυτική αρχή του 'Αμπου Ντάμπι.

Εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του σε σχέση πρόσφατη σύσταση της ΒΝΡ για πώληση του ομολόγου της εταιρείας και αγορά εκείνου της ΔΕΗ, κάνοντας λόγο για ανακρίβειες που απαντήθηκαν με επιστολή προς την τράπεζα και διευκρινίζοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι η σύγκριση με τη ΔΕΗ.
Τέλος σε ερώτηση για την πορεία των αγορών εκτίμησε ότι οι τιμές των μετάλλων θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα, κοντά σε αυτά που βρίσκονται τώρα ενώ για τα τρόφιμα οι εξελίξεις θα εξαρτηθούν από την διάρκεια του πολέμου.
Το μέρισμα για το 2021 που θα καταβληθεί φέτος, είχε προταθεί να είναι 0,399 ευρώ (μετά τους φόρους) αλλά διαμορφώθηκε σε 0,4 ευρώ ανά μετοχή ύστερα από πρόταση του κ. Μυτιληναίου και έγκριση της γενικής συνέλευσης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο