Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ελλάκτωρ: Στις επόμενες μέρες η έγκριση του Ενημερωτικού Δελτίου – Προχωράει το deal με Motor Oil

Ελλάκτωρ: Στις επόμενες μέρες η έγκριση του Ενημερωτικού Δελτίου – Προχωράει το deal με Motor Oil

Όταν τελειώσουν οι συναλλαγές θα ανακοινώσει και το νέο επιχειρηματικό σχέδιο η διοίκηση για το που θα στρέψει το ενδιαφέρον της

 

Σχετικά Άρθρα

Εντός των επόμενων ημερών και συγκεκριμένα είτε αυτήν την εβδομάδα ή την επόμενη περιμένει η Ελλάκτωρ να πάρει το πράσινο φως από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με τη δημόσια πρόταση της Reggeborgh.
Όπως είπε ο Ευθύμης Μπουλούτας, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για την ενημέρωση των αναλυτών αναφορικά με τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου «έχει σταλεί το ενημερωτικό έχουν γίνει οι διορθώσεις που ζητήθηκαν και περιμένουμε την έγκριση».
Μετά από λίγες μέρες από την έγκριση θα ξεκινήσει η περίοδος αποδοχής με τιμή 1,75 ευρώ ανά μετοχή, χωρίς βέβαια να υπάρχει πρόθεση αποχώρησης της εταιρείας από το Χρηματιστήριο, ενώ υπενθύμισε πως η Motor Oil δεν πρόκειται ούτε να πουλήσει ούτε να αγοράσει άλλες μετοχές.
Αναφορικά με τα αποτελέσματα ο κ.Μπουλούτας είπε πως είναι πολύ σημαντική η αύξηση του τζίρου με δεδομένη την κατάσταση στην παγκόσμια οικονομία.
Τα EBIDTA είχαν 9 εκατ. ευρώ έκτακτη επιβάρυνση λόγω της Αττικής Οδού.
Έγινε πρόβλεψη 7 εκατ. ευρώ για την αποζημίωση των οχημάτων από τη διακοπή της κυκλοφορίας λόγω της κακοκαιρίας και 2 εκατ. ευρώ για πρόστιμα.
Για τα πρόστιμα έχει κατατεθεί προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια, ενώ για την αποζημίωση στα οχήματα θα τα διεκδικήσει από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Δεν γνωρίζουμε το τίμημα

Αναφορικά με την εξαγορά του 30% της Ελλάκτωρ από τη Motor Oil και το δικαίωμα να πάρει το 50% του παραπάνω ποσοστού η Reggeborgh η διοίκηση της Ελλάκτωρ είπε πως το τίμημα για το δικαίωμα αυτό δεν έχει γίνει γνωστό.
Σχετικά με το deal στον κλάδο ΑΠΕ, η προσφορά από τη Motor Oil κατατέθηκε στο Δ.Σ. στις 11 Μαΐου και συζητήθηκε από το Δ.Σ. της Ελλάκτωρ.
Η εταιρεία έχει προσλάβει χρηματοοικονομικό σύμβουλο για να δώσει την εκτίμηση της δίκαιης αποτίμησης.
Στη συνέχεια θα γίνει due diligence.
Όταν τελειώσουν οι συναλλαγές θα ανακοινώσει και το νέο επιχειρηματικό σχέδιο η διοίκηση για το που θα στρέψει το ενδιαφέρον της, αλλά τονίστηκε πως οι κλάδοι που δραστηριοποιείται ήδη είναι σημαντικοί.
Σε ερώτηση αναλυτή αν η βελτίωση στην κατασκευαστική δραστηριότητα είναι διατηρήσιμη, η διοίκηση ανέφερε πως η εκτίμησή της ήταν πως κάπου μέσα στο 2022 θα γυρίσει σε break even.
Ωστόσο, ο κλάδος έχει έντονη μεταβλητότητα, επομένως δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά.
Όμως τονίστηκε πως τα νέα συμβόλαια είναι με σημαντικά καλύτερα περιθώρια.
Ο κ.Μπουλούτας ανέφερε επίσης πως σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή το ανεκτέλεστο των εισηγμένων εταιρειών ανέρχεται στα 9,4 δισ. ευρώ.
Η Ελλάκτωρ έχει το 28%.
Μέσα στο πρώτο τρίμηνο είχαν υπογραφεί νέα έργα ύψους 262 εκατ. ευρώ και μετά το τέλος του τριμήνου άλλα 44 εκατ. ευρώ, αυξάνοντας το ανεκτέλεστο στα 2,6 δισ. ευρώ από 1,7 δισ. πέρυσι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης