Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Αγγελική Καραβά Γενική Διευθύντρια στο ISLE Academy του Ομίλου SOFMEDICA

Η Αγγελική Καραβά Γενική Διευθύντρια στο ISLE Academy του Ομίλου SOFMEDICA
Ο Όμιλος έχει ήδη επενδύσει 6 εκατ. ευρώ στην εκπαίδευση των Επαγγελματιών Υγείας, ενώ προγραμματίζει να διπλασιάσει το ύψος της επένδυσής του, εντός της επόμενης τριετίας

Ο Όμιλος SOFMEDICA, ο κορυφαίος πάροχος καινοτόμων προϊόντων Iατροτεχνολογίας για την αντιμετώπιση θανατηφόρων παθήσεων, επέλεξε την Αγγελική Καραβά για τη θέση της Γενικής Διευθύντριας του εκπαιδευτικού κέντρου ISLE Academy του ομίλου SOFMEDICA. Tο ISLE ACADEMY, από τα αρχικά των Innovation, Simulation & Learning Ecosystem, αποτελεί το πρώτο Κέντρο Προσομοίωσης για την Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.
Με την ανάθεση της ηγεσίας στην Αγγελική Καραβά, για το σύνολο των χωρών όπου δραστηριοποιείται - Ρουμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Βουλγαρία και Κύπρο - το ISLE ACADEMY καθίσταται μία αυτόνομη, πλέον, επιχειρηματική οντότητα, κατά το πρότυπο των υπολοίπων επιτυχημένων εταιριών του Ομίλου SOFMEDICA: SOFMEDICA, EMERALD, MEDCITY και MEDILEASING. 
Η Αγγελική Καραβά είναι κάτοχος BSc(Hons) Μικροβιολογίας με μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Ιολογίας (Σχολή Παθολογίας) του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και στο Οικονομικό Τμήμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διαθέτει εκτενή πείρα στον τομέα της Υγείας στις διεθνείς αγορές, έχοντας ξεκινήσει την καριέρα της ως υπεύθυνη σε Εργαστήρια Έρευνας και Διαγνωστικής και έχοντας εν συνεχεία λάβει ανώτερες θέσεις σε πολυεθνικές εταιρείες Ιατρικής Τεχνολογίας, καθώς και σε φαρμακευτικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η BioMerieux, η Edwards Lifesciences, η Baxter και η FAMAR.
«Σε όλη την επαγγελματική μου σταδιοδρομία, με χαρακτήριζε πάντα το πάθος για την αναβάθμιση των υπηρεσιών στον τομέα της Υγείας μέσα από διαφοροποιημένες προσεγγίσεις προηγμένων τεχνολογιών και καινοτόμων εφαρμογών. Με τιμά ιδιαίτερα η ανάθεση της ηγεσίας του ISLE ACADEMY υπό την αιγίδα του Ομίλου SOFMEDICA, καθώς πρόκειται για έναν οργανισμό με μακρά ιστορία στην παροχή καινοτόμων ιατρικών τεχνολογιών, που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην υψηλή ποιότητα και τη διαρκή εκπαίδευση. Αναμφίβολα, λοιπόν, η ανάληψη των νέων καθηκόντων μου συνιστά σημαντικό ορόσημο για μένα. Ανυπομονώ να επενδύσω όλες μου τις δυνάμεις σε αυτήν τη νέα πρόκληση και να συνεργαστώ στενά με την εξαιρετική ομάδα στελεχών του Ομίλου και με διακεκριμένα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, έχοντας ως όραμα ένα εμπνευσμένο κέντρο επιστημονικής κατάρτισης και εκπαίδευσης, που είναι βασισμένο στην καινοτομία, προσβάσιμο σε όλους και κάνει πραγματικότητα τις βαθύτερες επιθυμίες για γνώση και πρόοδο όλων των Επαγγελματιών Υγείας», δηλώνει η Αγγελική Καραβά, Γενική Διευθύντρια του ISLE ACADEMY.
«Με την ενσωμάτωση της Αγγελικής στον οργανισμό μας και με τον καταλυτικό ρόλο που αυτή θα διαδραματίσει στις πέντε χώρες παρουσίας μας, ενισχύουμε το στρατηγικό πλάνο του Ομίλου SOFMEDICA συνεχίζοντας μια παράδοση 27 και πλέον ετών. Συνδυάζουμε την τεχνολογική καινοτομία με την υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, προκειμένου να ενδυναμώσουμε έμπρακτα τους Επαγγελματίες Υγείας στην αποστολή τους να σώζουν ανθρώπινες ζωές. Ως πάροχοι καινοτόμων ιατρικών τεχνολογιών, θεωρούμε ότι η εστίαση στη δια βίου μάθηση αποτελεί απαραίτητο «όπλο» στον αγώνα για την καταπολέμηση απειλητικών για τη ζωή ασθενειών», λέει ο Γεώργιος Σοφιανός, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου SOFMEDICA.
Το ISLE ACADEMY, με φυσική παρουσία σε τρεις χώρες της ΕΕ, τη Ρουμανία (έτος ίδρυσης το 2019), την Ελλάδα (έτος ίδρυσης το 2018) και τη Βουλγαρία, έχει συμβάλει στην εκπαίδευση και την πρακτική κατάρτιση περισσότερων από 20.000 επαγγελματιών υγείας έως σήμερα. Ο Όμιλος SOFMEDICA έχει επενδύσει ήδη έξι εκατομμύρια ευρώ στην ενίσχυση του ISLE ACADEMY και σχεδιάζει να διπλασιάσει την επένδυσή του στην επόμενη τριετία. Από την ίδρυση του προκατόχου του, το 2008 και την αλλαγή της επωνυμίας του, το 2018, το ISLE ACADEMY, έχει μια επιτυχημένη διαδρομή σε 10 πόλεις και σε 5 χώρες, με εγκαταστάσεις στην Αθήνα και το Βουκουρέστι και κινητή μονάδα ISLE ACADEMY στη Σόφια και το Πλέβεν.  Αυτή τη στιγμή, ο στόχος του Ομίλου SOFMEDICA είναι η φυσική παρουσία του ISLE ACADEMY στις υπόλοιπες χώρες όπου δραστηριοποιείται ο Όμιλος, ξεκινώντας με τη Βουδαπέστη.  
Επιπροσθέτως, η εταιρεία συνεχώς αναβαθμίζει τις παροχές των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που προσφέρει με την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών, όπως η δυνατότητα τηλε-παρακολούθησης ζωντανών περιστατικών σε συνεργασία με νοσοκομεία διεθνούς εμβέλειας, η χρήση οργάνων τρισδιάστατης εκτύπωσης για προεγχειρητική εκπαίδευση, καθώς επίσης και η πρόσβαση σε βιβλιοθήκη βιντεοσκοπημένων περιστατικών με στοχευμένη ανάλυση και διαδραστική επεξήγηση. Ο Όμιλος SOFMEDICA δεσμεύεται να επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στη δια βίου μάθηση των Επαγγελματιών Υγείας στην περιοχή, ενισχύοντας την εμπειρία τους και προσφέροντάς τους την απαραίτητη κλινική και τεχνική υποστήριξη. 

Σε συνεργασία και υπό την αιγίδα κορυφαίων ιατρικών πανεπιστημίων της περιοχής, καθώς και με συμμετοχή σε προγράμματα υποτροφιών στη ρομποτική χειρουργική, η εταιρεία δημιουργεί ένα ισχυρό και μοναδικό οικοσύστημα εστιασμένο στη μάθηση και την καινοτομία. Στα κέντρα του ISLE ACADEMY, οι Επαγγελματίες Υγείας έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το σύστημα ρομποτικής χειρουργικής da Vinci, την πλέον προηγμένη και καινοτόμα τεχνολογία στην ελάχιστα επεμβατική χειρουργική

Το σύστημα da Vinci το οποίο αποτελεί το μοναδικό σύστημα ρομποτικής χειρουργικής 4ης τεχνολογικής γενιάς, παρέχει τα μέγιστα οφέλη τόσο για τον χειρουργό όσο και για τον ασθενή. Σήμερα, υπάρχουν περισσότερα από 40 προγράμματα ρομποτικής χειρουργικής da Vinci στις πέντε χώρες μας, με στόχο να αναπτυχθούν περισσότερα από 50 προγράμματα μέχρι το τέλος του 2022. Επί του παρόντος, υπάρχουν 13 προγράμματα da Vinci στη Ρουμανία, 12 στην Ελλάδα, 3 στην Ουγγαρία, 11 στη Βουλγαρία και 3 στην Κύπρο. Η προοπτική για ρομποτικά υποβοηθούμενη χειρουργική με τη χρήση του συστήματος da Vinci αυξάνεται ολοένα και περισσότερο κάθε χρόνο, με περισσότερες από 10 εκατομμύρια χειρουργικές επεμβάσεις να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο, από τις οποίες 1,5 εκατομμύριο έχουν ολοκληρωθεί το 2021. 

Ο Όμιλος SofMedica δημιουργεί τις συνθήκες για να γεφυρώσει την απόσταση μεταξύ των τελευταίων τεχνολογικών ανακαλύψεων στον παγκόσμιο κλάδο υγείας και της πρακτικής αξιοποίησής τους από τους Επαγγελματίες Υγείας στην περιοχή που έχει ενεργή παρουσία μέσω των πέντε εταιρειών του Ομίλου. 

Το οικοσύστημα του Ομίλου αποτελείται από το ISLE ACADEMY που παρέχει το εκπαιδευτικό περιβάλλον για την εφαρμογή προηγμένων τεχνολογιών και την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των Επαγγελματιών Υγείας, τη SOFMEDICA – Life Saving Innovation που προωθεί τις πιο καινοτόμες ιατρικές τεχνολογίες, όπως ελάχιστα επεμβατική ρομποτική και λαπαροσκοπική χειρουργική, διάγνωση και θεραπεία στον τομέα της γαστρεντερολογίας, διάγνωση και παρακολούθηση ασθενών στην εντατική θεραπεία. 

Για τους πάσχοντες από χρόνιες παθήσεις, ο Όμιλος δίνει τη δυνατότητα, μέσω των υπηρεσιών της EMERALD – Precious Healthcare, να έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα. 

Επιπρόσθετα, η ανάγκη ανάπτυξης υποδομών υψηλών προδιαγραφών που ακολουθούν τα πιο πρόσφατα πρότυπα και κανονισμούς, επιτυγχάνεται μέσω της MEDCITY – The Medical Mall, της εταιρείας του Ομίλου που είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη υποδομών υψηλής τεχνολογίας που έχουν σχεδιαστεί για να φιλοξενήσουν παρόχους υπηρεσιών υγείας.

Τέλος, ο Όμιλος είναι σε θέση να προσφέρει ολοκληρωμένες προτάσεις μίσθωσης για καινοτόμα Ιατρικά Προγράμματα, MEDI LEASING – Innovation at Your Fingertips.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης