Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τσαμάζ (ΟΤΕ): Επενδύσεις άνω των 6 δισ. ευρώ την επόμενη εξαετία - Πανελλαδική κάλυψη 5G κατά 80% το 2022

Τσαμάζ (ΟΤΕ): Επενδύσεις άνω των 6 δισ. ευρώ την επόμενη εξαετία - Πανελλαδική κάλυψη 5G κατά 80% το 2022
Στην Ελλάδα, σημειώσαμε σημαντική πρόοδο σε όλες τις γραμμές εσόδων, με τα ετήσια έσοδα να αυξάνονται κατά 5%, είπε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Μιχάλης Τσαμάζ κατά τη σημερινή ετήσια γενική συνέλευση του Οργανισμού

Επενδύσεις άνω των 6 δισ. ευρώ προγραμματίζει ο ΟΤΕ για την επόμενη εξαετία, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Μιχάλης Τσαμάζ κατά τη σημερινή ετήσια γενική συνέλευση του Οργανισμού.
«Τώρα, ήρθε η ώρα για άλλο ένα μεγάλο βήμα μπροστά.
Ένα βήμα που θα δώσει στη χώρα μία θέση ανάμεσα στις πιο προηγμένες χώρες της Ευρώπης στον τομέα των τηλεπικοινωνιών.
Αναφέρομαι στη στρατηγική μας απόφαση να φέρουμε την υποδομή Fiber-to-the-Home (FTTH) στα 2/3 της χώρας.
Κλείσαμε το 2021 έχοντας δώσει πρόσβαση σε FTTH σε πάνω από 560 χιλιάδες σπίτια κι επιχειρήσεις.
Σκοπεύουμε να φτάσουμε το 1 εκατομμύριο μέχρι το τέλος του 2022 και τα 3 εκατομμύρια έως το 2027.
Έχουμε δεσμεύσει γι’ αυτό σημαντικούς πόρους, αυξάνοντας τις επενδύσεις μας σε πάνω από 3 δισεκατομμύρια ευρώ για την εξαετία» επεσήμανε ο επικεφαλής του ΟΤΕ, προαναγγέλλοντας: «Μέχρι το τέλος της χρονιάς, θα αυξήσουμε την πανελλαδική πληθυσμιακή κάλυψη του 5G σε 80%, και σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε σχεδόν 100%».

Ολόκληρη η ομιλία του κ. Τσαμάζ

Αγαπητοί μέτοχοι,

Τα τελευταία χρόνια, η αλλαγή έχει γίνει η νέα κανονικότητα. Και τη χρονιά που πέρασε, ζήσαμε απότομες αλλαγές και αντιμετωπίσαμε νέες προκλήσεις, γεωπολιτικές και μακροοικονομικές, με τον πληθωρισμό να επηρεάζει το κόστος μας, ιδίως για ενέργεια, αλλά και το διαθέσιμο εισόδημα των πελατών μας.
Έχοντας επενδύσει την περασμένη δεκαετία στο μετασχηματισμό του Ομίλου σε έναν σύγχρονο, ευέλικτο πάροχο ψηφιακών υπηρεσιών, και έχοντας αντιμετωπίσει με επιτυχία αλλεπάλληλες κρίσεις, ο ΟΤΕ είναι σήμερα πιο έτοιμος από ποτέ για να απαντήσει στις νέες προκλήσεις, και να παραμείνει στο δρόμο της ανάπτυξης.
Η ισχυρή ανταγωνιστική μας θέση αποτυπώθηκε στις επιδόσεις μας το 2021. Ανακάμπτοντας από την πανδημία, βελτιώσαμε τρίμηνο με το τρίμηνο τα οικονομικά μας αποτελέσματα.
Κλείσαμε τη χρονιά με αύξηση πάνω από 3% στα έσοδα, 6% στη κερδοφορία EBITDA και 17% στις ελεύθερες ταμειακές ροές.
Στην Ελλάδα, σημειώσαμε σημαντική πρόοδο σε όλες τις γραμμές εσόδων, με τα ετήσια έσοδα να αυξάνονται κατά 5%.
Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους τους ανθρώπους μας που εργάζονται με πάθος, ενθουσιασμό και αφοσίωση, για να χτίσουν έναν ισχυρό ΟΤΕ για τον 21ο αιώνα, σε πείσμα των καιρών και παρά τις αυξανόμενες προκλήσεις.
Για να διασφαλιστεί η ανάκαμψη της χώρας μας μακροπρόθεσμα, χρειάζονται κορυφαίες ψηφιακές υποδομές.
Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να πρωτοστατούμε στην ανάπτυξη των δικτύων του μέλλοντος, φτιάχνοντας το περιβάλλον στο οποίο θα αναπτυχθεί η ψηφιακή οικονομία.
Στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε τη χώρα μας, και να συμβάλλουμε καταλυτικά στην "Ελλάδα 2.0", την Ελλάδα της νέας εποχής.
Τα τελευταία χρόνια, ανταποκριθήκαμε στις ανάγκες των πελατών μας και της χώρας για πιο γρήγορες και αξιόπιστες ταχύτητες σταθερής και κινητής αναπτύσσοντας τα δίκτυά μας, και καταγράψαμε σημαντικές αυξήσεις στη χρήση δεδομένων, κεφαλαιοποιώντας τις επενδύσεις μας κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας.
Τώρα, ήρθε η ώρα για άλλο ένα μεγάλο βήμα μπροστά.
Ένα βήμα που θα δώσει στη χώρα μία θέση ανάμεσα στις πιο προηγμένες χώρες της Ευρώπης στον τομέα των τηλεπικοινωνιών.
Αναφέρομαι στη στρατηγική μας απόφαση να φέρουμε την υποδομή Fiber-to-the-Home (FTTH) στα 2/3 της χώρας.
Κλείσαμε το 2021 έχοντας δώσει πρόσβαση σε FTTH σε πάνω από 560 χιλιάδες σπίτια κι επιχειρήσεις.
Σκοπεύουμε να φτάσουμε το 1 εκατομμύριο μέχρι το τέλος του 2022 και τα 3 εκατομμύρια έως το 2027.
Έχουμε δεσμεύσει γι’ αυτό σημαντικούς πόρους, αυξάνοντας τις επενδύσεις μας σε πάνω από 3 δισεκατομμύρια ευρώ για την εξαετία.
Οι επενδύσεις αυτές είναι το κλειδί για την επιτυχία μας, για τις μελλοντικές μας επιδόσεις και για τη συνεχή οικονομική πρόοδο της Ελλάδας.
Όμως δεν σταματάμε εδώ. Καλύπτουμε τις σημερινές ανάγκες των πελατών μας, αξιοποιώντας την υπάρχουσα τεχνολογική μας υπεροχή.
Στο πλαίσιο αυτό, αναβαθμίζουμε, εντελώς δωρεάν, τις ταχύτητες internet στις περιοχές που δεν έχει φτάσει ακόμη η υποδομή FTTH, όπου αυτό είναι εφικτό, βασιζόμενοι στην τεχνολογία FTTC.
Στην κινητή, η υπεροχή μας είναι αναμφισβήτητη.
Μέχρι το τέλος της χρονιάς, θα αυξήσουμε την πανελλαδική πληθυσμιακή κάλυψη του 5G σε 80%, και σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε σχεδόν 100%.
Οι υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που προσφέρουμε, η αποτελεσματικότητα των εφαρμογών μας και η ευελιξία που παρέχουμε στην Εξυπηρέτηση, διατηρούν την ικανοποίηση των πελατών μας σε υψηλά επίπεδα.
Το τηλεοπτικό περιεχόμενο είναι ένα ακόμη ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα. Συνεχίζουμε να επενδύουμε σε ποιοτικό τηλεοπτικό πρόγραμμα, διασφαλίζοντας αποκλειστικά δικαιώματα μετάδοσης κορυφαίων ποδοσφαιρικών ομάδων και διοργανώσεων και εμπλουτίζοντας περαιτέρω τις υπηρεσίες Over-the-Top (OTT).
Παράλληλα, συνεχίζουμε την επιτυχημένη δραστηριοποίησή μας στις ψηφιακές αγορές των παραγγελιών φαγητού, των ασφαλειών και των πληρωμών, παρέχοντας πρόσθετες υπηρεσίες και σύγχρονες λύσεις.
Τέλος, συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, της κοινωνίας και των επιχειρήσεων, υλοποιώντας σημαντικά έργα ICT. Η τεχνογνωσία και η εμπειρία του ΟΤΕ σε αυτό τον τομέα, τον καθιστούν συνεργάτη επιλογής για έργα του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF).
Για να κάνουμε πράξη το όραμά μας, να είμαστε ο κορυφαίος πάροχος ψηφιακών υπηρεσιών στη χώρα, πρέπει να συνεχίσουμε να αλλάζουμε, μετασχηματίζοντας το επιχειρησιακό μας μοντέλο.
Έχουμε σημειώσει τεράστια πρόοδο μέχρι σήμερα, μετατρέποντας τον Όμιλο σε έναν ευέλικτο οργανισμό, ανοιχτό στις νέες τεχνολογίες, στελεχωμένο με νέους ανθρώπους με γνώσεις και όρεξη, με τους οποίους εξελισσόμαστε μαζί.
Έχουμε όμως ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε.
Οι απαιτήσεις των πελατών μας και το ανταγωνιστικό περιβάλλον επιβάλλουν εγρήγορση, προσαρμοστικότητα και συνεχή αλλαγή.
Η βιώσιμη ανάπτυξη διέπει τη στρατηγική μας και τις επιχειρηματικές μας αποφάσεις σε όλη την αλυσίδα αξίας μας.
Τα κριτήρια ESG είναι ενσωματωμένα στον τρόπο που λειτουργούμε.
Συμβάλλουν στη μέτρηση της επίδοσής μας και στην επικοινωνία μας με τα ενδιαφερόμενα μέρη για τα θέματα αυτά, και συμβαδίζουν με τον συνεχή μετασχηματισμό μας.
Το 2021 πετύχαμε όλους τους περιβαλλοντικούς μας στόχους, και έχουμε θέσει φιλόδοξους στόχους για τα επόμενα χρόνια.
Συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός ψηφιακού κόσμου για όλους μέσω της διείσδυσης των νέων τεχνολογιών, ενός βιώσιμου κόσμου μέσω μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την αποδοτική χρήση των πόρων μας, και ενός ισότιμου κόσμου χωρίς αποκλεισμούς.
Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω θερμά εσάς, τους μετόχους μας.
Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να ανταμείβουμε την υποστήριξή σας, με ισχυρές λειτουργικές και οικονομικές επιδόσεις.
Παράλληλα, υλοποιούμε μια ουσιαστική πολιτική αμοιβών, που περιλαμβάνει την πολιτική μερισμάτων και επαναγοράς μετοχών που έχουμε ήδη θέσει σε εφαρμογή για το 2022.
Είμαστε έτοιμοι για τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι η στρατηγική που εφαρμόζουμε είναι η καλύτερη για τους πελάτες μας και τις αγορές που δραστηριοποιούμαστε, για τους ανθρώπους μας και τους συνεργάτες μας, αλλά και για τους επενδυτές που μας εμπιστεύονται.
Κοιτώντας μπροστά, θα συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος, πίστη και δέσμευση, να φτιάχνουμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης