Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Elvalhalcor: Το τρίπτυχο αντιστάθμισης των πληθωριστικών πιέσεων με αυξήσεις τιμών, παραγωγής και πωλήσεων

Elvalhalcor: Το τρίπτυχο αντιστάθμισης των πληθωριστικών πιέσεων  με αυξήσεις τιμών, παραγωγής και πωλήσεων
Ιστορικά επίπεδα πωλήσεων και κέρδη 74,7 εκατ. ευρώ δίχως τα μέταλλα - Τον Ιούνιο ξεκινά το ψυχρό έλαστρο
Σχετικά Άρθρα

Η Elvalhalcor, αντισταθμίζει τον πληθωρισμό με αύξηση της παραγωγής, των πωλήσεων, αλλά και των τιμών των προϊόντων.
Ήδη στα νέα προϊόντα και τα συμβόλαια πέρασε το κόστος του αυξημένου φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος.

Η Elvalhalcor, αύξησε κατά 42,7% τις πωλήσεις στο πρώτο τρίμηνο του έτους σε ιστορικά επίπεδα φθάνοντας τα 923,5 εκατ., ευρώ έναντι 647,3 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου περσινού τριμήνου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός του επόμενου μήνα αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή του ψυχρού έλαστρου της ElvalHalcor ενώ η γραμμή βαφής αλουμινίου εκτιμάται ότι, θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του έτους.
Στο πρώτο τρίμηνο, τα κυρίαρχα στοιχεία της Elvalhalcor, ήταν η εκρηκτική πορεία των τιμών των μετάλλων (αλουμίνιο και χαλκός), η υψηλή ζήτηση για προϊόντα συσκευασίας, κατασκευών και μεταφορών – ενώ παρατηρήθηκε και άνοδος στην ελληνική αγορά συσκευασίας.
Σ ότι αφορά το ράλι στα μέταλλα, αυτό δημιουργήθηκε από την αυξημένη ζήτηση το ενεργειακό κόστος (και τα ελλείματα σε Αλουμίνιο) καθώς η μέση τιμή αλουμινίου ανήλθε σε 2927 ευρώ ανά τόνο (αύξηση 68%), ενώ η μέση τιμή χαλκού αυξήθηκε κατά 26,3% στα 8916 ευρώ ανά τόνο.
Το αποτέλεσμα της ανόδου των τιμών των μετάλλων ήταν η εταιρεία να πραγματοποιήσει λογιστικά κέρδη 28 εκατ. ευρώ , έναντι 26,3 εκατ., ευρώ της περασμένης χρονιάς.
Τα αναπροσαρμοσμένα κέρδη Ebidta (δίχως τις επιδράσεις των τιμών του μετάλλου) ανήλθαν σε 74,7 εκατ. ευρώ έναντι 41,8 εκατ. ευρώ πέρυσι.
Τα δε καθαρά κέρδη μετά φόρων ανήλθαν σε 66,8 εκατ. ευρώ έναντι 35,9 εκατ. ευρώ πέρυσι.
Ο κύκλος εργασιών στον κλάδο αλουμινίου αυξήθηκε κατά 52% καθώς αξιοποιήθηκε πλήρως η δυναμικότητα του τετραπλού θερμού έλαστρου (Tandem) στο μίγμα της παραγωγής.
Αυξημένες ήταν και οι πωλήσεις στον τομέα του χαλκού κατά 35% ενώ τα επόμενα τρίμηνα αναμένεται μεγαλύτερη συμβολή από την έλαση χαλκού και τα νέα προϊόντα που θα παραχθούν.

«Κτίζει» αποθέματα ημιέτοιμων προϊόντων

Έναντι του τέλους της περασμένης χρονιάς η εταιρεία εμφανίζει άνοδο του καθαρού δανεισμού κατά 228 εκατ. ευρώ εξαιτίας των επενδύσεων (εξοπλισμός, εξαγορά εταιρεία Logistics, ακίνητο ύψους 59 εκατ ευρώ ) και του αυξημένου κεφαλαίου κίνησης ενώ ο συνολικός δανεισμός διαμορφώθηκε σε 1 δις. ευρώ.
Στο πρώτο τρίμηνο, όμως, υψηλά εμφανίζονται και τα αποθέματα 835,7 εκατ. ευρώ διότι η εταιρεία “κτίζει” αποθέματα ημιέτοιμων προϊόντων καθώς υπάρχει προγραμματισμένο κλείσιμο της μονάδας του Σωληνουργείου εντός του πρώτου τριμήνου. Υψηλές διαμορφώθηκαν λόγω εποχικότητας και οι απαιτήσεις από τους πελάτες καθώς ανήλθαν σε 464 εκατ. ευρώ έναντι 298 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Παφίλας Δημήτρης
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης