Επιχειρήσεις

Μπλε Κέδρος: Στόχευση σε ακίνητα με προνομιακή θέση

Μπλε Κέδρος: Στόχευση σε ακίνητα με προνομιακή θέση
Το 2017 η ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ αδειοδοτήθηκε ως Α.Ε.Ε.Α.Π. έχοντας στην κατοχή της 23 ακίνητα αξίας 33 εκατ. €

Το 1989 οι μέτοχοι της ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ, Παύλος και Μιχαήλ Ευμορφίδης, ξεκίνησαν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα, ιδρύοντας την γνωστή εταιρεία κατασκευής στρωμάτων COCO-MAT και εφαρμόζοντας από νωρίς ως πάγια πολιτική αυτής την αγορά ακινήτων για την εξυπηρέτηση του αναπτυσσόμενου δικτύου καταστημάτων της, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το 2014 ιδρύθηκε η ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ μέσω της οποίας οι μέτοχοι εισήλθαν με αυτόνομη επιχειρηματική δραστηριότητα στην ελληνική κτηματαγορά και με αρχικό χαρτοφυλάκιο που δημιουργήθηκε από την εισφορά των εμπορικών καταστημάτων της COCO-MAT. Η ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ διείδε στον τότε υποτιμημένο κλάδο των ακινήτων τη δυναμική μεγάλων μελλοντικών υπεραξιών. Βασική στρατηγική της επιλογή ήταν η επένδυση σε κτίρια που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε ξενοδοχεία, προβλέποντας την εκρηκτική ανάπτυξη του τουρισμού.
Το 2017 η ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ αδειοδοτήθηκε ως Α.Ε.Ε.Α.Π. έχοντας στην κατοχή της 23 ακίνητα αξίας 33 εκατ. €, που απέδιδαν ετησιοποιημένα έσοδα από μισθώματα 1,7 εκατ. €. Με συνέπεια, εξελίχθηκε σταδιακά σε μια ισχυρή εταιρεία, με υψηλής αξίας και αισθητικής κτίρια υπό την καθοδήγηση μιας υπεύθυνης και αποτελεσματικής διοίκησης.
Το 2022 η ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ κατέθεσε αίτηση για να εισάγει τις μετοχές της στο Χ.Α., έχοντας αυξήσει το χαρτοφυλάκιό της σε 34 ακίνητα αξίας 101 εκατ. € και τα ετησιοποιημένα έσοδα από μισθώματα σε 6 εκατ. €. Στην πορεία αυτή, η ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ παραμένει ουσιαστικά αδάνειστη (καθαρός δανεισμός* 0,3 εκατ. €).
Με την είσοδό της στο Χ.Α. η Διοίκηση της ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ θα συνεχίσει το επενδυτικό της πλάνο, τόσο μέσω της άμεσης υλοποίησης ώριμων προς ανάπτυξη σχεδίων όσο και μέσω της προώθησης υπό αξιολόγηση επενδύσεων, παραμένοντας προσηλωμένη στον στόχο εντοπισμού και αξιοποίησης σπουδαίων ακινήτων, με σημαντικές αποδόσεις και υπεραξίες.
1_334.JPG
Επενδυτικοί Στόχοι & Στρατηγική

Υψηλής ποιότητας χαρτοφυλάκιο ακινήτων: Η Εταιρεία στοχεύει σε ακίνητα τα οποία έχουν προνομιακή θέση, με υποδομές υψηλών προδιαγραφών και με ιστορική ή αρχιτεκτονική ταυτότητα.
Υψηλές μισθωτικές αποδόσεις: Η Εταιρεία προβαίνει σε μακροχρόνιες μισθώσεις με αξιόπιστους μισθωτές, με στόχο την εξασφάλιση υψηλής και σίγουρης απόδοσης, την επίτευξη σταθερών χρηματοοικονομικών ροών καθώς και την απόδοση ικανοποιητικού μερίσματος στους μετόχους της
Ισχυρή μετοχική σύνθεση: Παύλος Ευμορφίδης με ποσοστό 50% - Μιχαήλ Ευμορφίδης με ποσοστό 50%
Σταθερό και διαφανές πλαίσιο λειτουργίας: Σύμφωνα με τον Ν.2778/99 περί ΑΕΕΑΠ και Ν.4706 /20 περί Εταιρικής Διακυβέρνησης. - 2 Παύλος Ευμορφίδης με ποσοστό 50% Μιχαήλ Ευμορφίδης με ποσοστό 50%
2_293.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης