Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

O όμιλος Qualco «ενώνει τις δυνάμεις του» με το Women on Top με στόχο μια κοινωνία ισότητας

tags :
O όμιλος Qualco «ενώνει τις δυνάμεις του» με το Women on Top με στόχο μια κοινωνία ισότητας
Πρόκειται για μία δημιουργική συνεργασία που αποσκοπεί στην ανάδειξη της ισότητας των φύλων
Σχετικά Άρθρα

Ατενίζοντας μια νέα εποχή αλληλοβοήθειας, συμπερίληψης και γυναικείας ενδυνάμωσης, ο όμιλος Qualco «ενώνει τις δυνάμεις» του με τον οργανισμό Women on Top, ο οποίος στηρίζει διαχρονικά την ισότητα των γυναικών, τόσο στην αγορά εργασίας, όσο και στην εκπαίδευση.
Στόχος της συνεργασίας είναι μία κοινωνία στην οποία η εφαρμογή ίσων ευκαιριών προσωπικής και επαγγελματικής εξέλιξης στον εργασιακό χώρο, η ισότιμη προώθηση γυναικών στελεχών σε υψηλόβαθμες θέσεις αλλά και η διακράτησή τους, θα έχουν τον πρώτο λόγο.
Πρόκειται για μία δημιουργική συνεργασία που αποσκοπεί στην ανάδειξη της ισότητας των φύλων, όχι μόνο ως ένα αυτονόητο ανθρώπινο δικαίωμα, αλλά και ως απαραίτητο θεμέλιο για μία βιώσιμη κοινωνία.
Συγκεκριμένα, μια σειρά επεισοδίων στο πλαίσιο του podcast Women On Topic έρχεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού, το οποίο ειδικά τα τελευταία χρόνια στέκει αποσβολωμένο μπροστά σε μια κοινωνία που έχει μείνει χαρακτηριστικά πίσω σε ζητήματα ισότητας και σεβασμού απέναντι στις γυναίκες.
Η ευρεία θεματολογία των επεισοδίων επικεντρώνεται τόσο σε ζητήματα έμφυλης ισότητας στον εργασιακό χώρο και ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης κοριτσιών και γυναικών, όσο και στους τρόπους με τους οποίους θα βαδίσουμε προς μια κοινωνία ισότιμων ανθρώπων.
Παράλληλα, στον πυρήνα της σειράς αυτής βρίσκεται η απασχόληση των γυναικών στον χώρο της τεχνολογίας και της πληροφορικής, ένα ζήτημα που απασχολεί την παγκόσμια STEM κοινότητα.
Τα επεισόδια του Women On Topic θα είναι διαθέσιμα μέσω των πλατφορμών Spotify, Sound Cloud, Google & Apple Podcasts και Black Lemon.
Την αυλαία θα ανοίξει το επεισόδιο με τίτλο « Όλες δυνατές, όλοι ίσοι » στις 16 Μαΐου, το οποίο έρχεται να δώσει μία διαφορετική οπτική στην ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση των κοριτσιών και στο πώς αυτή σχετίζεται με έναν πιο δίκαιο και ισότιμο κόσμο.
Πέντε επιπλέον επεισόδια συμπληρώνουν το παζλ της γυναικείας ενδυνάμωσης σε μηνιαία βάση, με στόχο να ευαισθητοποιήσουν αλλά και να ενημερώσουν το κοινό σχετικά με ένα ζήτημα που αφορά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.
Προσβλέποντας σε ένα κοινωνικό οικοσύστημα ισότιμης πρόσβασης γυναικών και κοριτσιών στην εκπαίδευση, την υγειονομική περίθαλψη, την αξιοπρεπή εργασία, αλλά και ειδικότερα, στον παραδοσιακά ανδροκρατούμενο κλάδο της πληροφορικής, της τεχνολογίας και των analytics, ο όμιλος Qualco τάσσεται στο πλευρό των γυναικών με κάθε δυνατό τρόπο, συμβάλλοντας στην παγκόσμια προσπάθεια για την κατάργηση παντός είδους διακρίσεων στον χώρο εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->