Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στελέχη κυπριακής εταιρείας Petrolina παρουσίασαν τα επενδυτικά σχέδιά τους στους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης

Στελέχη κυπριακής εταιρείας Petrolina παρουσίασαν τα επενδυτικά σχέδιά τους στους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης
H πετρελαϊκή εταιρεία Petrolina ανήκει στην οικογένεια Λευκαρίτη, η οποία το 2021 εξαγόρασε την πετρελαϊκή εταιρεία SILKOIL, εγκαινιάζοντας τις επενδύσεις της στην ελληνική αγορά
Σχετικά Άρθρα

Το επενδυτικό πλάνο της Petrolina στη χώρα μας ανέπτυξε ο γενικός διευθυντής της πετρελαϊκης εταιρείας, Δημήτρης Μαυρομίχαλος, στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη με τους οποίους συναντήθηκε διαδοχικά, σήμερα.
Όπως υπενθυμίζεται σε σχετική ανακοίνωση της κυπριακής εταιρείας, η πετρελαϊκή εταιρεία Petrolina ανήκει στην οικογένεια Λευκαρίτη, η οποία το 2021 εξαγόρασε την πετρελαϊκή εταιρεία SILKOIL, εγκαινιάζοντας τις επενδύσεις της στην ελληνική αγορά.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στη συνάντηση συμμετείχε και ο Αναστάσιος Μήτσου, πρόεδρος του ομίλου Μήτσου, ο οποίος αποτελεί σημαντικό συνεργάτη στα σχέδια των Κύπριων επενδυτών στην Ελλάδα.
Μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης, και με αφορμή τη πρόθεση της οικογένειας Λευκαρίτη να επενδύσουν στην Ελλάδα, οι επιχειρηματίες συναντήθηκαν και με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, και του ανέπτυξαν ιδέες και σχέδια που πρόκειται να πραγματοποιήσουν το προσεχές διάστημα σημειώνεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι:
«Τόσο ο πετρελαϊκός κολοσσός Petrolina του Κύπριου Ντίνου Λευκαρίτη, όσο και ο συνεργάτης τους στην ελληνική αγορά, όμιλος Μήτσου, είδαν με πολύ μεγάλη ικανοποίηση, πως οι δυο υπουργοί έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τα δυναμικά πρότζεκτ που έχει μελετήσει η ομάδα σχεδιασμού της Petrolina, και παρουσίασαν με όλες τις λεπτομέρειες τα σχέδιά τους».
«Είστε ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα, άλλωστε εγώ δεν διαχωρίζω Κύπρο από Ελλάδα, είμαστε ένα. Και είναι σημαντικές τέτοιες συνεργασίες, όπως του ομίλου Μήτσου και της Petrolina, που δημιουργούν επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας» δήλωσε αμέσως μετά την συνάντηση ο υπουργός Ανάπτυξης και επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης.
«Το σημαντικό είναι να γίνονται επενδύσεις στην χώρα μας και η βοήθεια της Πολιτείας είναι καταλυτική, ώστε να προσελκύει επενδυτές με όραμα, που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας» δήλωσε από την πλευρά του ο Αναστάσιος Μήτσου.
Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Μήτσου έχει έντονη δραστηριότητα στο χώρο των καυσίμων.

www.bankingnews,gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο