Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

H Ideal εξαγόρασε την εταιρεία Netbull αντί 6,3 εκατ. ευρώ

tags :
H Ideal εξαγόρασε την εταιρεία Netbull αντί 6,3 εκατ. ευρώ
H Netbull (www.netbull.gr) ιδρύθηκε το 2013 από στελέχη της πρώην Bull και παρέχει υπηρεσίες Κυβερνοασφάλειας

H Ideal Holdings ενημέρωσε ότι υπέγραψε συμφωνία για την εξαγορά του 100% της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Netbull, μέσω της κατά 99,76% θυγατρική της ADACOM. H αξία της συναλλαγή θα ανέλθει στα € 6,3 εκατ. ευρώ.
Ειδικότερα, όπως επισημαίνει η Ideal, η Netbull (www.netbull.gr) ιδρύθηκε το 2013 από στελέχη της πρώην Bull και παρέχει υπηρεσίες Κυβερνοασφάλειας με έμφαση στη Διερεύνηση Περιστατικών Ασφαλείας (Incident Response) και στην παροχή υπηρεσιών Παρακολούθησης & Πρόληψης Συμβάντων Κυβερνοασφάλειας μέσω ενός Σύγχρονου Επιχειρησιακού Κέντρου Ασφάλειας (SOC – Security Operation Center) με χρήση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής εκμάθησης.
Η Netbull απασχολεί 42 υπαλλήλους εκ των οποίων το 90% είναι εξειδικευμένα
στελέχη κυβερνοασφάλειας. Tο 2021 είχε Έσοδα €5,27 εκατ., EBITDA €1,05 εκατ., Ταμείο €0,2 εκατ. και μηδενικό δανεισμό.
Τα Έσοδα της Netbull προέρχονται κυρίως από υπηρεσίες SOC as a Service & Αντιμετώπισης Περιστατικών Aσφαλείας και στο πελατολόγιο της συμπεριλαμβάνονται μεγάλοι Οργανισμοί του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα.
Η συναλλαγή θα ανέλθει στα €6,3 εκατ. και θα χρηματοδοτηθεί με την ολοκλήρωσή της με ίδια κεφάλαια της ADACOM και με τραπεζικό δανεισμό. Εκτιμάται ότι το 2022 οι δύο εταιρείες μαζί θα φτάσουν σε Κύκλο Εργασιών τα €20 εκατ. και EBITDA μεγαλύτερο από €2,5 εκατ.
Ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της IDEAL Holdings για τη συναλλαγή ενήργησε η ΕΥ. Το γραφείο Karatzas & Partners ενήργησε ως νομικός
σύμβουλος της IDEAL Holdings.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης